In de aanloop naar de feestdagen kun je in het weekend van 15 t/m 17 december in Dordrecht genieten van de grootste Kerstmarkt van Nederland. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

Muzikale winterterrassen
Kerst wordt een belevenis in Dordrecht en dit merk je onder andere op de verschillende muzikale winterterrassen op de Kerstmarkt Dordrecht. In de schaduw van het indrukwekkende Stadhuis kun je bijvoorbeeld, met muzikale ondersteuning van onder andere gospelkoren, heerlijk genieten van glühwein of een warme chocolademelk. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je hier zelfs uit volle borst meezingen met moderne en klassieke kerstnummers tijdens de Christmas-sing-a-long.

In de schaduw van de Grote Kerk
Een andere, niet te missen stop tijdens een rondje over de Kerstmarkt is de Grotekerkstuin. Hier kun je je ogen uitkijken in het Kersttheater. In deze intieme setting trakteren artiesten en muzikanten je op leuke acts tijdens een Christmas Revue. In de Grotekerkstuin is ook de levende kerststal te vinden. Hier ontfermen herders zich over o.a. ossen, ezels, ganzen, kippen, schapen, geiten en zelfs een kameel! Alle dieren staan veilig achter een hek, maar kunnen door de kleinsten wel geaaid worden.

Struinen en stilstaan op vernieuwde Grote Markt
Er is meer wat je al struinende tegen kunt komen op de Kerstmarkt Dordrecht. Een nieuw kinderkerstcircus neemt haar plaats in op de Grote Markt. Je kunt op zoek naar uniek brocante in de kunst & antiek pagode op de Aardappelmarkt en amusante straattheateracts laten je stilstaan op de Nieuwe Haven. Stilstaan is sowieso geen verkeerde optie met al het pracht van de Dordtse binnenstad…

Proef de ultieme kerstsfeer
De Kerstmarkt Dordrecht is dus dé plek om optimaal in de kerstsfeer te komen. Honderden lichtjes sieren de stad, kerstliederen klinken door de straten en geurige lekkernijen wachten je op. Mocht je nog niet in de kerststemming zijn, na een bezoek aan de Kerstmarkt Dordrecht kun je daar niet meer onderuit!

Wilt u meer weten over de Kerstmarkt in Dordrecht?

Redacteur