Rubriek

Golfweekend

Rubriek

Is golfen jouw favoriete sport en ga jij ieder jaar graag een weekend weg om te golfen? Dan zit je in Limburg op de goede plek! Deze Nederlandse provincie heeft talloze mogelijkheden om een weekendje te golfen. Naast dat deze provincie vele verschillende golfbanen heeft, is er nog iets anders wat heel bijzonder is, namelijk het landschap. Terwijl jij aan het golfen bent zal jij je ogen ook nog eens uitkijken over de prachtige natuur die omgeving heeft. Echt de moeite waard dus! Een golfweekend in Limburg staat vaak voor velen boven aan op het lijstje.

Ontdek de 5 prachtige locaties voor een golfweekend in Limburg.

 1. Romantiek en Golfen – Heerlijk nachtje wegdromen op een Kasteel
 2. 3 daags Golfarrangement in Gulpen met een Golfdag op 18-holes golfbaan
 3. 2-Daags Golfarrangement op de mooiste golfbanen in Zuid-Limburg
 4. 3-daags golfarrangement – Golfen tussen de Limburgse heuvels met keuze uit 6 banen
 5. 3-daags golfarrangement – Grenzeloos golfen in Limburg en overnachten op een kasteel

Is Limburg toch te ver rijden? Het kan natuurlijk zijn dat u voor een weekendje weg niet zo lang in de auto wilt zitten. Dan is golfen in Brabant een goede optie, het is minder ver rijden en de banen zijn vaak nog wat heuvelachtig.

Met vriendelijke groet,

Lisa
Recreatief.nl

Wil je eens golfen op een van de banen in Zeeland?

Wat Zeeland bijzonder maakt om te golfen is natuurlijk de wind. Het zorgt voor veel uitdaging want elke keer kan de wind anders zijn. Het komt vanaf een andere kant, waait harder dan gister of een windvlaag kan je bal van koers doen veranderen. Heb je al veel geoefend hiermee en wil je dit op de proef stellen in Zeeland? Of heb je nooit veel last van van wind gehad op de banen waar je gespeelt hebt? De bal zal in het beging niet landen op de plek waar u zou willen maar uit eindelijk zal het na een tijdje wat beter gaan.

Golfaanbieding in Renesse

Hoe ga je dit weekend organiseren?

Gaan jullie elk jaar op golfweekend dan weet je precies wat er moet gebeuren. Je weet met wie je gaat hebben wellicht al een vast weekend wanneer dit gedaan wordt. Als jullie dit nog nooit gedaan hebben is het belangrijk om te weten wat er geregeld moet worden. Natuurlijk heb ik een overzicht gemaakt met handige tips.

Met wie gaan jullie?

Zijn jullie beide golfers en spelen jullie bij de club vaak met andere stellen? Dan is het leuk om met een aantal stellen er op uit te gaan. Zo kunnen jullie samen golfen en dineren maar vaak is er ook tijd om even wat met zijn tweetjes wat te gaan doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever golft met de vrouwen of mannen groep. Natuurlijk kan je ook met deze groep gaan golfen in Zeeland. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat sommige misschien een eigen kamer zouden willen maar dat is natuurlijk zo geregeld.

Wanneer gaan jullie?

Dit is vaak het aller lastigst om te regelen een datum. Er zijn veel mensen die al ver vooruit plannen gemaakt hebben. Ze gaan misschien zelf al op vakantie, hebben een verjaardag of moeten misschien werken. Het is natuurlijk handig om een datum planner naar iedereen te sturen echter kan het zijn dat jullie er dan nog steeds niet uit komen. Wat dan handig is is om verder vooruit te plannen. Plan iets bijvoorbeeld een halfjaar vooruit, zo zal iedereen nog geen plannen in de agenda hebben staan zodat jullie sneller tot een datum komen. Zo hebben jullie ook wat leuks om naar uit te kijken. Waarschijnlijk zullen jullie tijdens het weekendje al plannen maken voor het jaar erop!

Hoe gaan jullie er naar toe?

Zeeland is voor veel mensen een stukje rijden dus hoe gaan jullie er komen? Het is ook erg afhankelijk waar jullie verblijven misschien is het ene eiland verder rijden als de ander. Jullie kunnen er natuurlijk voor kiezen om samen te rijden maar krijgen jullie dan al de golf spullen mee en natuurlijk de overige tassen?  Jullie kunnen er ook voor kiezen om de golfspullen thuis te laten en dit wellicht te gaan huren. Wonen jullie verspreid door het land dan kunnen jullie er ook voor kiezen om elkaar op te pikken in de verschillende plaatsen wanneer jullie hier langs rijden. Zo komen jullie samen in Zeeland terecht. 

Op welke baan ga je spelen?

Natuurlijk zijn er in Zeeland verschillende banen waar u op kunt spelen. De ene strak aan het water en sommige waarbij toch nog wat bomen de wind tegenhouden. Voor welke baan kiest u of staat er een op het verlanglijstje waar u graag zou willen golfen. De banen heb ik dan ook voor u op een rij gezet zodat u ook kunt golfen in Zeeland. Natuurlijk kun je ook even kijken naar de andere banen in Nederland die op de route liggen.

Golfbaan Molenberg

Heb je nog geen GVB? Dan kan je op deze baan terecht om alvast te oefenen. Het is een compacte 18- holes Par 3 baan. Hierdoor zal je ook wat sneller klaar zijn bij als bij andere 18-holes banen. Waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden ontbreken ook niet voor het echte golf gevoel. Er kan ook goed geoefend worden op de driving range en er staan handige borden die u een indicatie geven over de afstand. De driving range is deels overdekt en hierachter vindt u ook nog een green op het putten te oefenen.

Golfcentrum Reymerswael

Deze golfbaan is een unieke plek om een balletje te slaan. Het ligt namelijk aan de Westerschelde waar Brabant, Zeeland en Vlaanderen bij elkaar komen. Deze 18-holes sea-side course met prachtig uitzicht zorgt voor grote uitdagingen. De wind is hier namelijk (bijna) altijd van de partij. Na de 18-holes kunt u ook terecht bij ‘de 19e Hole’ waar u heerlijk kunt dineren of terecht kunt voor een luncht tussendoor.

Golfbaan Grevelingenhout

52 ha aan golfbaan gelegen aan het prachtige Grevelingen meer. Eerder bestond dit terrein uit landerijen en bossen die deels omgetoverd is tot golfbaan. Deze baan ligt niet direct aan het meer waardoor je er kunt spelen zonder dat je direct omver geblazen wordt. Alsnog zorgt het voor een goede uitdaging als u niet veel ervaring hebt met het golfen met wind.

Golfbaan de Zeeuwsche

Ook deze golfbaan is te spelen zonder GVB. Het is een prachtige 9-holes baan in het hart van Zeeland. Het bijzondere aan deze baan is hun driving range, ze hebben afslagplaatsen waarbij je deels in het water slaat. In totaal hebben ze 9 afslagplaatsen waardoor je je goed kunt concentreren op de bal en zorgt voor rust.

Vrije tijd in Zeeland

Natuurlijk wordt er voor zeeland gekozen voor het golfen, maar ook voor of na het golfen kunt u hier genieten. Zo kunt u een mooie wandeling over het strand maken of combineer het juist met een fietstocht door de duinen. Kies er bijvoorbeeld voor om 1 of 2 dagen te golfen en de andere dag iets anders leuks te ondernemen. Er zijn veel leuke vissersdorpen in de buurt die zeker een bezoekje waard zijn. Natuurlijk kunt u hier ook heerlijk dineren en als u een visliefhebber bent dan zit u zeker op de goede plek. Liever geen vis, geen zorgen ook dan kunt u heerlijk dineren.

Heeft u nog leuke tips nodig voor het golfen in Zeeland?

 1. Kom genieten aan de Zeeuwse kust tijdens dit 3 daags golfarrangement.
  Tijdens uw 3-daagse golfvakantie in Zeeland verblijft u 2 nachten in een van onze luxe kamers. Op de aankomst dag kunt u genieten van het 4-gangen diner inclusief een wijnarrangement in ons restaurant. In de ochtend staat het ontbijt voor u klaar in ons hotel. Tijdens deze dagen kunt u gebruik maken om 18 holes te golfen op de golfbaan in Zeeland.
 2. Golfaanbieding in Renesse
  Dit golfarrangement biedt de golfliefhebber dé kans om kennis te maken met de prachtige omgeving en gastvrijheid in Renesse, de badplaats gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dit verblijf wordt gecombineerd met 1 dag golfen op Grevelingenhout in Bruinisse aan het Grevelingenmeer. De golfbaan ligt op een half uurtje rijden van het hotel.
 3. Golf arrangement in Zeeland – Sla je slag!
  Dit hotel geeft gastvrijheid een nieuwe betekenis. Het hotel is gelegen op een van de mooiste locaties van Zeeland, tegenover boswachterij Westerschouwen en de Zeepeduinen. Dit luxe hotel met grandeur heeft alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf aan de Zeeuwse kust, op nog geen vijftig minuten rijden vanaf Rotterdam, Breda of Antwerpen. Na een lekker dagje golfen op golfbaan Molenberg laat u zich verwennen in een van de wellness faciliteiten.
 4. 3-daags Golfarrangement in Zeeland – Golfen op een prachtige 18-holes baan
  Verbeter uw slag of maak kennis met de golfsport tijdens dit golfweekend. In Middelburg ligt de prachtige golfbaan de Zeeuwsche. Deze golfbaan biedt voor iedere golfer voldoende uitdaging. Na een sportieve dag kunt u in het luxe hotel heerlijk uitrusten en ontspannen. 
 5. 3-daags Golfweekend in Middelburg- Genieten van stad en natuur
  In het historische stadshart van Middelburg vindt u het sfeervolle vernieuwde 4-sterrenhotel en restaurant. Ook het restaurant is compleet vernieuwd. Bar Bistro DuCo is dé nieuwe hotspot van het hotel in Zeeland. Het hotel in Middelburg is de ideale uitvalsbasis voor een paar heerlijke dagen uitwaaien in Zeeland. Overdag gaat u een balletje slaan op de 18-holes golfbaan de Zeeuwsche. 

  Wilt u ook graag eens een andere provincie ontdekken? Bekijk dan dit mooie artikel over Golfen Overijssel!

  Top 3 golfweekend in Zeeland

  Bent u op zoek naar een leuke combinatie met dagje golfen en uitwaaien? In Zeeland zijn er mooie golfbanen waar op gespeeld kan worden en vanaf het hotel ben u ook op korte afstand van het strand. Kies voor een drie daags weekend met 2 dagen golfen of juist met 1 dagje greenfee.

  Golfen aan de Zeeuwse kust tijdens een heerlijk golfweekend

  1. Golf arrangement in Zeeland – Sla je slag!
   Kom genieten van een golf en wellness arrangement in Zeeland. Na een lekker dagje golfen op golfbaan Molenberg laat u zich verwennen in een van de wellness faciliteiten.
  2. Golfaanbieding in Renesse
   Dit golfarrangement biedt de golfliefhebber dé kans om kennis te maken met de prachtige omgeving en gastvrijheid in Renesse, de badplaats gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dit verblijf wordt gecombineerd met 1 dag golfen op Grevelingenhout in Bruinisse aan het Grevelingenmeer. 
  3. 3-daags Golfweekend in Zeeland – Overnachten in Zierikzee en golfen in Bruinisse
   Op de aankomstdag kunt u genieten van het 4-gangen diner inclusief een wijnarrangement. In de ochtend staat het ontbijt voor u klaar. Tijdens deze dagen kunt u gebruik maken om 18 holes te golfen op de golfbaan in Zeeland.

  In Zeeland kunt u niet alleen genieten van een golfweekend maar er zijn ook andere manieren om Zeeland te ontdekken. Kom bijvoorbeeld genieten van een fietsvakantie.

  Met vriendelijk groet,

  Lisa Betlem
  Recreatief.nl

  Bent u een fanatieke golfer en wilt u een op andere banen spelen? Combineer een weekendje weg eens met 1 of 2 dagen golfen. In de Achterhoek vindt u verschillende banen waarop gespeeld kan worden. Geniet na een dagje 18-holes golfen van een heerlijk diner en blijf overnachten op een van de verschillende hotel kamers.

  Kom golfen in de Achterhoek en speel op een van de prachtige banen.

  Weekendje Golf in Gelderland – Speel op 2 verschillende banen en overnacht op een prachtige locatie
  Golfweekend in Gelderland met een internationaal uitstapje naar Duitsland. Kom genieten in de Achterhoek en het prachtige Montferland en ervaar de gastvrijheid van deze Gelderse regio. Aan alles is gedacht: een verblijf op basis van half pension en Golfen op de banen Borghees in Emmerich en ’t Zelle in Doetinchem.

  2-daags Golfarrangement in de Achterhoek – Dag golfen en slapen in een sfeervol hotel
  Een nachtje weg in het schitterende hanzestad Lochem. Het hotel bevindt zich aan de voet van de Lochemse berg wat zorgt voor leuke fiets- en wandel routes. Tevens is het golfen op de prachtige golfbaan ’t Zelle voor alle golfliefhebbers een unieke kans. Sluit deze bijzondere dag af met een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant van het hotel.

  3 Daags golfarrangement in Gelderland – Chipje Putje Parretje XL
  2 Dagen golfen op golfbaan ’t Zelle of de Keppelse Golfclub en 2 overnachtingen in een monumentale villa in de Achterhoek. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen verrassingsdiner en een Live Cooking Ontbijt in onze kookstudio.

  Met vriendelijke groet,

  Lisa Betlem
  Recreatief.nl

  Wilt u een lekker weekendje golfen met vrienden? Kom naar Limburg en golf op de diverse banen. Kies er voor om 1 dag te gaan golfen maar ook als u meerdere dagen wilt golfen op verschillende banen is dit een goede regio. Na een dag golfen kunt u heerlijk bij komen op een van de locaties en genieten van een uitgebreid diner.

  Golf op een van de uitdagende banen tijdens een van de golfweekenden.

  • 3-daags golfarrangement in het Bourgondische Limburg
   Kom naar Zuid-Limburg om in alle rust te golfen. Maak kennis met het prachtige Limburg en geniet van de rust en natuur. Bij dit 3 daagse Golfarrangement maakt u gebruik van een 18-holes Greenfee, een heerlijk 3-gangen diner en een informatie pakketje voor Zuid-Limburg.

   Review: Erg leuk weekend gehad en wat zijn de mensen allemaal vriendelijk en gastvrij in Limburg. We hadden super weer en het golfen was daardoor een succes. 
  • 3-daags golfarrangement – Grenzeloos golfen in Limburg en overnachten op een kasteel
   3 Dagen genieten in een schitterend kasteel en een dag 18 holes golfen op een golfbaan naar keuze. U kunt bij dit golfarrangement kiezen uit 3 verschillende golfbanen. Geniet van dit schitterende golfarrangement met z’n tweetjes of neem uw golfvrienden mee.

   Verscholen in een groen dal en omgeven door landerijen en bossen ligt ons kasteel. Dit unieke rijksmonument uit de 12e eeuw biedt een uniek decor. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht staan je gegarandeerd te wachten, of je nu komt logeren, dineren of golfen!
  • 3-daags golfarrangement – Golfen tussen de Limburgse heuvels met keuze uit 6 banen
   Het hotel ligt in het kleine Limburgse dorpje Slenaken en biedt accommodaties met uitzicht op het Gulpdal. Hier gaan begrippen als rust, ruimte en privacy gepaard met allure, stijl en warmte. Het hotel is omgeven met een grote tuin. U kunt ontspannen in de sauna, het solarium en het bubbelbad, of zwemmen in het binnenzwembad. Gasten kunnen na een sportieve dag op de golfbaan genieten van een drankje op het terras.

  Kom ook meer te weten over de golfbanen die hier liggen.

  Met vriendelijke groet,

  Lisa Betlem
  Recreatief.nl

  Ga eens golfen op de prachtige banen in Brabant tijdens weekendje weg. Als u de golfbanen bij u al een beetje gezien hebt kunt u ook eens wat verder weg gaan om nieuwe golfbanen te ontdekken. U hoeft daarna niet helemaal naar huis te rijden maar kunt heerlijk in het hotel dineren en overnachten. Ga samen met uw partner of wilt u golfen met uw vrienden. Dit weekendje weg is helemaal voor u geregeld dus ga zonder zorgen eens genieten op de golfbaan.

  Geniet van een golfweekend in Brabant met een van deze arrangementen.

  3-daags Golfarrangement – Golfen in het mooie Brabantse land
  U verblijft 3 dagen in dit gastvrije Brabantse hotel en tijdens uw verblijf kunt u 2 keer gebruik maken van een 18 holes greenfee op één van de golfbanen in de buurt van het hotel. U kunt daarbij zelfs kiezen uit 5 golfbanen zodat het voor iedereen een uitdaging is.

  2 daags Golfarrangement in Brabant – Overnachten op een Landgoed
  Na een actieve dag golfen in de buitenlucht ga je naar het landgoed waar een overheerlijk 3-gangen diner wordt geserveerd. Je overnacht in een comfortabele superior kamer met uitzicht over het bosrijke landgoed. De volgende morgen staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Hier kunt u dus goed golfen en heerlijk genieten.

  Heerlijk Golfen, Bourgondisch genieten en Luxe overnachten in Noord-Brabant
  Tijdens uw verblijf in het sfeervolle hotel, gelegen midden in het dorpsgroen, kunt gebruik maken van de 18-holes greenfee bij Golfclub Burggolf Gendersteyn. Na een sportieve dag op de baan geniet u ’s avonds in het hotel van een heerlijk diner en slaapt u als een roosje in een van de luxe kamers.

  Woont u juist in Brabant en wilt u een andere regio gaan golfen? Dan kunt u ook een kijkje nemen bij de andere golfarrangementen.

  Met vriendelijke groet,

  Lisa Betlem
  Recreatief.nl