Rubriek

Golfen

Rubriek

Het is heerlijk om in de buitenlucht te zijn om een balletje te slaan. Ben je net begonnen met golfen of ben je al ervaren er wordt altijd gezocht naar een uitdaging. Waarschijnlijk is het spelen op een andere golfbaan daar een van. Ontdek banen waar u nog nooit op gespeeld heeft en probeer hier alles uit te halen. Natuurlijk kun je ook twee keer achter elkaar spelen zodat u de eerste dag de baan kunt verkennen en de tweede dag een goede scoren probeert te halen.

In Nederland zijn nog zo veel golfbanen te verkennen waar je nog nooit geweest bent. Zoek iets in de buurt of speel juist wat verder weg en maak er een weekendje van. Sommige golfclubs hebben zelfs meerder banen waardoor u niet uit gespeeld raakt. Welke baan staat op jou lijstje? Bij elke baan vindt u tips voor het overnachten voor een compleet weekend.

Meer uitdaging in Drenthe

De meeste mensen denken niet aan Drenthe als ze op zoek gaan naar een golfbaan. Ze bieden echter toch uitdagende banen en veel variatie in het landschap. Er zijn verschillende banen waarbij ze 9 holes hebben zodat u een goede halve dag op de baan kunt staan.

Golfclub Havelte (Binnenhof)

Deze golfbaan is in twee stukken te verdelen. Zo is er een 9 holes dat een coulissenlandschappelijke uitstraling heeft. De andere 9 holes heeft weer een meer parkachtig karakter waarbij enkele bomen en waterpartijen de moeilijkheidsgraad verhogen. Deze baan heeft ook een A status gekregen waardoor er meer golfplezier ervaren zal worden.
Weekend tip: Havelte

Golfclub de Semslanden

Op deze baan kan bijna altijd wel gespeeld worden. Door de ligging op de Hondsrug is de baan bijna het hele jaar droog en begaanbaar. Na een flinke regenbui of meerder dagen regen achter elkaar kun je hier dus snel de golfbaan weer op. Er kan daarbij gekozen worden voor een 18-holes wedstrijdbaan maar ze hebben ook een 9-holes par 3 baan. Wil je liever je slag verbeteren dan kan er geoefend worden op de deels overdekte driving range. Wil je het echt een stapje verder brengen dan kan je ook in de pro-studio een video analyse laten maken voor een goede swing.
Weekend tip: Gasselternijveen

Hooge Graven Golfclub Ommen

Deze golfbaan is uniek doordat het een echte bosbaan is en zelfs een van de mooiste van Nederland. Voor de ervaren golfer maar ook wanneer je een hoge handicap hebt is het een leuk baan. De pittige bunkers en strategisch geplaatste waterpartijen zorg dit voor een echte uitdaging. Speel op de 18 holes wedstrijd baan of op de 9 holes par 3 baan.
Weekend Tip: Ommen

Golfbaan Zuid-Drenthe

Wil je eens golfen in Drenthe? Deze baan ligt in Erica en de naam zegt het al natuurlijk in Zuid-Drenthe. Het is een 9 holes baan en wordt gezien als een van de meeste uitdagende banen van Drenthe. Ze hebben ook een Par 3 baan voor als jullie wellicht net begonnen zijn of liever een kortere baan willen spelen. Met de verlichte driving range kan er goed geoefend worden aan je slag ook al begint het wat schemering te worden.
Weekend tip: Erica

Spelen op een baan in Friesland of op Ameland

Al kent Friesland niet veel banen toch kan hier goed gegolft worden. Het eiland Ameland valt namelijk ook onder de provincie Friesland waardoor u golfen en het vakantiegevoel met elkaar kunt combineren. Ook aan het vaste land zou u golfen goed kunnen combineren met een dagje naar het strand of kunt u juist genieten van de rust en ruimte.

Golfbaan Sint Nyk, Sint Nicolaasga

Deze 18-holes championship course met NGF A-status kent grote en ruime greens met prachtige fairways. In dit typisch Friese landschap met weilanden, water en bossen kunt u hier goed spelen. Al zijn er wel een aantal verraderlijke waterpartijen waar je op moet letten.
Weekend tip: Sint Nicolaasga

Golfbaan Ameland

Op Ameland zal je al snel een vakantie gevoel krijgen, deze baan zal dit gevoel en de beleving van golf dan ook samen brengen. Deze 9-holes links golfbaan ligt midden in dat natuur waarbij er veel prachtige vogels rond vliegen maar ook reeën, konijnen of roofvogels kun je regelmatig tegen komen. Deze baan is licht glooiend met waterhindernissen en met wisselende weersomstandigheden is het altijd een uitdaging.
Weekend tip: Ameland

Golfen op een van de golfbanen in Gelderland

De golfbanen in Gelderland zijn allemaal erg afwisselend door de verschillende soorten natuur die het kent. Zo kunt u spelen tussen de bossen, hei of juist op een uitgestrekt veld. De combinatie van Veluwe en Achterhoek kan er bijzonder zijn en wie wilt nou niet twee dagen op rij op een andere golfbaan spelen?

Golfbaan ’t Zelle

In de achterhoek kan je ook heerlijk golfen bij Golfclub ’t Zelle. Ze hebben hier een bosrijk en waterrijke 18 holes baan deze zit dus vol uitdaging. Door de vele waterpartijen en natuurlijk hindernissen kan het voor iedereen een uitdaging zijn om op deze baan te spelen. Naast de 18-holes baan kunt u ook spelen op hun 9 holes par 3 baan.
Weekend tip: Hengelo

Golfbaan Engelenburg

Hoe uniek is dit, golfen bij een kasteel. Doordat het bij een kasteel ligt heeft het ook veel historie, in de 16e en 17e eeuw werd er namelijk op wild gejaagd door adel. Op deze zelfde plek kan je nu dus golfen, hoe bijzonder. Het is een 9-holes baan waarbij er ook geoefend kan worden op de driving range of putting green.
Weekend tip: Brummen

Golfclub Heelsum

Bij deze golfclub hebben ze eigenlijk drie 9-holes banen die uiteraard gecombineerd kunnen worden. De eerste 9 holes zijn de Airborne holes. Dit gedeelte is erg beschut waardoor er weinig last is van wind. Er zijn veel natuurlijk hindernissen waardoor deze baan een goede uitdaging is. De Sandr baan is in tegenstelling tot de airborne baan erg open waarbij de wind flink wat invloed heeft. Het laatste gedeelte zijn de Helsum holes waar het vroeger een woeste en arme grond was hebben ze hersteld tot een mooie heide.
Weekend tip: Heelsum

Keppelse Golfclub

Deze 18 holes baan is eigenlijk verdeeld over twee landgoederen. Zo worden de eerste 9 holes gespeeld op de Ulenpasbaan. Het kasteel Ulenpas ligt namelijk direct achter hole 3. Hole 10 tot 18 wordt gespeeld op de Keppelbaan wat vooral op landgoed Keppel gespeeld wordt. Voor een meerdaags uitje wordt deze baan ook vaak gecombineerd met golfbaan ’t Zelle.
Weekend tip: Hoog-Keppel

Heuvelachtig golfen in Limburg

In Limburg zijn er prachtig golfbanen te vinden met veel uitdaging door het heuvelachtige landschap.  Er wordt hier graag gespeeld door de fanatieke golfers en hier zult u dan ook een groot deel van de Nederlandse golfbanen vinden. Door het hoogte verschil zijn deze banen zeer uitdagend en waarschijnlijk anders dan bij uw eigen golfclub. Voor het overnachten in de buurt kunt u ook terecht bij diverse kastelen.

Golfbaan de Herkenbosch

Stuifduinen, naaldbomen en rododendrons dat is waar je deze baan aan kunt herkennen. Niet alleen spelen tussen de bossen maar ook met prachtige bloemen. Ze hebben ook een redelijk nieuwe par 3 baan deze is namelijk in 2010 geopend en in 2015 uitgeroepen tot beste par 3 baan van Nederland. Het is zeer geschikt voor de beginnende golfer maar ook als ervaren golfer om in korte tijd te oefenen is dit zeer geschikt.
Weekend tip: Herkenbosch

Rijk van Margraten

In Limburg is natuurlijk veel hoogte verschil te vinden en dat zult u dan ook merken aan deze baan. Het hoogte verschil is 50 meter wat elke hole erg afwisselend maakt. Daarnaast kunt u ook oefenen op de 9 holes short baan of culinair genieten in het clubhuis.
Weekend tip: Cadier en Keer

Het Hoenshuis

Als je opzoek bent naar een echt uitdagende baant kan je hier terecht. Door de glooiende fairways, bomen, vijvers, beken en baanlengte zal je hier op je best moeten spelen. De 18e hole noemen ze ook wel ’18e van Hoenshuis’ waarbij u echt moet laten zien hoe goed je kunt golfen.
Weekend tip: Voerendaal

De Brunsummerheide

Deze baan is echt uniek door de grote, deze golfbaan telt maar liefst 45 holes waarvan 27 op championship niveau. Naast het hoogte verschil is er veel diversiteit door naald en loofbomen en de vele waterpartijen. Wil je liever graag oefenen en uw slag verbeteren dan kunt u er ook voor kiezen om mee toe doen met een golfclinic. Dit kan ook erg leuk zijn wanneer je iemand mee neemt die net begonnen is met golfen.
Weekend tip: Brunssum

De Zuid Limburgse golf & Country club Wittem

Deze baan gelegen in Zuid-Limburg is in 2018 gerenoveerd waardoor de baan in topconditie is. Deze baan heeft 2 verschillende kanten, zo kan je golfen in een bosrijke omgeving tijdens de eerst 9 holes. vanaf hole 10 golf je op het heuvellandschap met prachtig uitzicht en diverse waterpartijen hier zal je dan ook het hoogte verschil goed merken.
Weekend tip: Gulpen-Wittem

International golf Maastricht

Als je bij deze golfclub geen uitdaging weet te vinden wordt het wel erg lastig. Er is namelijk keuze uit 3 verschillenden banen waar je uit kunt kiezen. Het ligt op de grens van Nederland en België waardoor de ervaring echt uniek wordt. Speel op de Championship course wat een van de hoogst gelegen banen is van Nederland. Hier heb je dan ook uitzicht over Nederland en België wat het plaatje helemaal compleet maakt. De Maastrichtsche baan bestaat uit 9 holes. Deze holes zijn korter waardoor het binnen 2 uur te lopen is. Voor de beginnende golfer kan die voor meer plezier geven in het spel. Wilt u toch in België golfen dan kunt u ook terecht bij Henri Chapelle.
Weekend tip: Maastricht

Golfbaan Echt-Susteren (vlodrop)

Golfbaan Echt-Susteren is wel iets korter en heeft namelijk 9-holes. Een van de holes is maar liefst 540 meter waardoor het een van de langste banen is. Hun 6-holes approach baan maak het uniek, hierdoor kan je werken aan het goed naar de green slaan. Na het spelen op deze baan zal je dan ook meer inzicht hebben over je eigen spel.
Weekend tip: Susteren

Kies een goede baan in Brabant

Naast Limburg zijn er ook veel banen in Brabant te vinden ook hier kan het nog erg heuvelachtig zijn wat de banen net zo uitdagend maakt. De banen zijn hier vaak erg groen waarbij er veel bomen maar ook prachtige bloemen op de baan te vinden zijn. In combinatie met stroompjes en waterpartijen zal dit voor veel afwisseling zorgen.

Oosterhoutse Golfclub

Water speelt op deze 18 holes baan een belangrijke rol. Bij zeker 6 holes moet u veel durf hebben om met de zelfde bal verder te kunnen spelen. De par 3 baan die er bij ligt is hoog gewaardeerd en toch wel lastig om te spelen door de diverse bunkers. Het grote voordeel zijn de bunkersmats waardoor de bal niet kan verdwijnen in al het zand.
Weekend tip: Oosterhout

Golfbaan Bergvliet

Een prachtige golfbaan waarbij de bosrand bijna altijd op de achtergrond aanwezig is. Zo zijn er holes waar het windstil is echter zijn er ook verschillende holes waarbij de wind vrij spel heeft. Deze 18-holes baan bestaat uit twee lussen elke lus heeft 9-holes. Zo kan je ook voor kiezen om enkel 9 holes te golfen of juist achter elkaar de 2 lussen te lopen. Door dat de baan op 2 verschillende punten gestart kan worden zijn er ook veel plekken op de driving range om in te slaan. Zo hebben ze 42 afslagplaatsen waarbij de onderste laag overdekt is en de laag erboven in de buitenlucht is.
Weekendt tip: Oosterhout

Golfbaan de Turfvaert

Deze 18-holes golfbaan is een Inland Linkscourse met veel lage begroeiing waardoor er meer wind zal zijn. Ze willen golf laten beleven waarvoor het bedoeld is: Rust, gezellig en gastvrij. Het golfen gaat dus op ontspanning en de concentratie op de bal. In de voormalige boerderij kan je ook terecht voor een lunch pauze of culinaire stop.
Weekend tip: Rijsbergen

Golfpark de Haenen

Unieke combinatie van golfen en kunst dit zult u niet vaak tegen komen. Hou je ervan om ook graag een museum te bezoeken dan kan dit de perfecte combinatie zijn. De golfbaan zelf kent ook verschillende sferen, van bloeiende graangebieden tot een park gedeelde met grote vijvers. De rododendrons en azalea’s zullen het een beetje kleur geven maar ook de heide en zandverstuivingen zijn niet te missen.
Weekend Tip: Teteringen

Golfbaan de Swinkelsche

Natuur, rust en ruimte dat is wat je vindt op deze golfbaan. Hun 18-holes baan heeft brede fairways en de holes zijn op diverse manieren te spelen. Zo is het voor de beginnende maar ook ervaren speler leuk om op deze baan te spelen. De Pijlrijtbaan is hun par 3 baan die vernoemd is naar het beekje door de golfbaan stroomt. Voor een clinic, goede eerste indruk of om te oefenen als beginner is dit een goede plek.
Weekend tip: Someren

Golfbaan de Golfhorst (Kappelerput)

De 18-holes golfbaan van de Golfhorst is een uitdaging voor elke speler. Zo zijn de hindernissen strategisch geplaatst waardoor u er alles uit moet halen. Het hoogte verschil kan ook een uitdaging geven door bijvoorbeeld een goede slag de heuvel op of houdt het gedoseerd wanneer uw weer heuvel af gaat. Spelers die houden van perfectie en graag erg precies spelen zijn hier op de goede plek.
Weekend Tip: America

Golfclub de Gendersteyn (hotel 46)

Deze golfbaan heeft een uniek aantal holes het zijn er namelijk 25. Ze hebben twee volwaardige 9-holes championship courses en daarnaast ook een 7 holes blauwe lus. Dit is voor heren met handicap 20-36 en dames met handicap lager dan 10 dus ook voor de ervaren golfer een echte uitdaging.
Weekend tip: Veldhoven

Noord-Holland

Helaas zijn er in Noord-Holand niet veel golfbanen maar alsnog kunt u hier heel goed spelen. De golfbanen hier zijn dan wel een stuk groter zodat iedereen in de buurt een balletje kan komen slaan. Het zal u verrassen maar ook hier zult u de rust en ruimte ervaren zoals op elke andere golfbaan.

Golfbaan Spaarnwoude

Golfbaan Spaarnwoude heeft een enorme hoeveelheid aan afslagplaatsen op de driving range. Ze hebben er in totaal namelijk 90 waarbij er verschillende targets zijn wat het erg interessant maakt. Er is ook een apart gedeelte speciaal voor de lessen zodat je samen met de professional aan de gang kunt gaan zonder gestoord te worden. Niet alleen de afslagplaatsen zijn veel maar ze hebben ook 54-holes die gelopen kunnen worden. Ze zijn onderverdeeld in zes 9-holes banen met elk een ander niveau. De banen C, D en E zijn de wedstrijd banen en is bedoeld voor de geoefende speler, de banen A en B zijn net zo mooi echter alleen wat korter en vaak Par 3 of 4.
Weekend tip: Velsen-Zuid

Golfbaan Heemskerk

Toch dicht bij Amsterdam, Haarlem en Alkmaar vindt u deze golfbaan dat verrassend genoeg rust uitstraalt. Deze golfbaan heeft veel uitgesproken lange holes maar de waterpartijen die aanwezig zijn maken het toch heerlijk om op te spelen. De par 4 holes 11 en 17 worden als meest lastig ervarend dus zorgt er voor dat u flink uw best moet doen.
Weekend tip: Heemskerk

Overijssel

Net als ander golfbanen in het noorden zullen deze banen erg verrassend zijn. Door het prachtige coulisselandschap  is het een unieke ervaring om te golfen in Overijssel. De banen zelf zijn vaak erg groot en brengen ook een stukje geschiedenis met zich mee wat het golfen nog interessanter maakt.

Golfbaan de Lage Mors

In het Twickelse Coulisselandschap vindt u deze prachtige golfbaan. De waterloopjes maken deze golfbaan uniek dit terwijl ze zelden in de baan liggen. Deze baan is ook hard op weg naar duurzaamheid en het op weg helpen van de natuur waardoor het spelen op deze baan alleen maar meer voldoening geeft.
Weekend tip: Delden

Rijk van Sybrook

In totaal 3 lussen en dus 27 holes die te combineren zijn. Ze zijn te verdelen in Noord, Oost en Zuid. Zo kan je een 18-holes op verschillende manieren of volgorde spelen waardoor deze baan lange tijd erg leuk blijft. Noord is het oudste gedeelte van de baan en heeft natuurlijke vijvers die op 5 holes in het spel komen. Zuid is een combinatie van beschutte bos holes en open gedeeltes met veel waterhindernissen. De laatste is oost met vier redelijke vrije holes en de overige 5 zijn juist erg beschut in de bossen.
Weekend tip: Enschede

Golfbaan de Hooge Graven

Snelle greens, Strategisch geplaatste waterpartijen en pittige bunkers, hier worden we als golfer toch blij van. Wanneer je een hoge of lage handicap hebt, deze baan is voor iedereen goed te spelen. Deze schitterende bosbaan telt maar liefst 73 hectare waardoor de wedstrijdbaan erg lange en uitdagend is.
Weekend tip: Ommen

Golfclub de Koepel

Een oude schaapskooi op de golfbaan zal je niet zo snel zien. Toch zijn er verschillende holes rondom de oude schaapskooi gesitueerd wat deze baan zijn eigen karakter geeft. Deze golfbaan heeft een zandachtige ondergrond waardoor je er elk seizoen goed op kunt spelen. Vroeger stond het landgoed waar de baan op ligt bekend als de Wierdense duinen.
Weekend tip: Wierden

Golfen aan de Zeeuwse kust

Aan de kust golfen kunt u het best in Zeeland doen. Er zijn verschillende golfbanen die dicht bij het strand liggen en hierdoor zal de wind het spel dynamisch maken. Zo zijn er ook verschillende links golfbanen te vinden die erg open liggen waardoor de wind vrij spel heeft. Strand, zee en golfen de perfecte combinatie.

Golfbaan Molenberg

Heb je nog geen GVB? Dan kan je op deze baan terecht om alvast te oefenen. Het is een compacte 18- holes Par 3 baan. Hierdoor zal je ook wat sneller klaar zijn bij als bij andere 18-holes banen. Waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden ontbreken ook niet voor het echte golf gevoel.
Weekend tip: Burgh-Haamstede

Golfcentrum Reymerswael

Deze golfbaan is een unieke plek om een balletje te slaan. Het ligt namelijk aan de Westerschelde waar Brabant, Zeeland en Vlaanderen bij elkaar komen. Deze 18-holes sea-side course met prachtig uitzicht zorgt voor grote uitdagingen. De wind is hier namelijk (bijna) altijd van de partij.
Weekend tip: Rilland

Golfbaan grevelingenhout

52 ha aan golfbaan gelegen aan het prachtige Grevelingen meer. Eerder bestond dit terrein uit landerijen en bossen die deels omgetoverd is tot golfbaan. Deze baan ligt niet direct aan het meer waardoor je er kunt spelen zonder dat je direct omver geblazen wordt.
Weekend tip: Bruinisse

Golfbaan de Zeeuwsche

Ook deze golfbaan is te spelen zonder GVB. Het is een prachtige 9-holes baan in het hart van Zeeland. Het bijzondere aan deze baan is hun driving range, ze hebben afslagplaatsen waarbij je deels in het water slaat. In totaal hebben ze 9 afslagplaatsen waardoor je je goed kunt concentreren op de bal en zorgt voor rust.
Weekend tip: Middelburg

Zuid-Holland

In Zuid-Hollend zijn er niet veel golfbanen in de buurt. Er is in deze provincie dan ook bijna geen ruimte voor een grote golfbaan maar alsnog is er wel een baan waarop je goed zou kunnen spelen. Juist lekker in de buurt of kom van wat verder weg om ook eens in Zuid-Holland gespeelt te hebben.

Golfbaan Delfland

Een stukje oase en rust in de gemeente Midden Delfland. Deze 18-holes baan is een echte uitdaging en als je op deze baan wilt spelen heb je dan ook minimaal handicap 54 nodig. Natuurlijk kan je ook oefenen op de Par 3 baan, puttinggreen of driving range. Er is zelfs een heater aanwezig tegen een kleine vergoeding voor tijdens de koude dagen.
Weekend tip: Schipluiden

10 Tips voor een golfweekend

 1. 3-daags Golfarrangement – Golfen in het mooie Brabantse land
  Als u al op veel verschillende golfbanen geweest bent is dit een goede optie. Er kan namelijk gekozen worden uit vijf golfbanen zodat u ook een andere baan uit kunt proberen.
 2. Weekendje Golf in Gelderland – Speel op 2 verschillende banen en overnacht op een prachtige locatie
  Eigenlijk is er niets wat je niet kunt doen bij deze Havezathe: van heerlijk eten tot overnachten en tot rust komen op het mooiste terras van Montferland: alles is te vinden op deze unieke plek met een rijke historie.
 3. Romantiek en Golfen – Heerlijk nachtje wegdromen op een Kasteel
  Met het 2-daagse Golf arrangement kunt u heerlijk genieten van een 3-gangen diner in dit prachtige Kasteel. U overnacht in een luxe split-level kamer met terras en kunt ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijt.
 4. Golf arrangement in Zeeland – Sla je slag!
  Na een lekker dagje golfen op golfbaan Molenberg laat u zich verwennen in een van de wellness faciliteiten. Het hotel is gelegen op een van de mooiste locaties van Zeeland, tegenover boswachterij Westerschouwen en de Zeepeduinen.
 5. 2-daags Golfarrangement in Twente – Maak kennis met Golf
  Heeft u altijd al eens willen golfen, maar loopt u bij iedere golfbaan tegen het feit aan dat u een GVB moet hebben? Met het 2-daags Golfarrangement in Twente kunt u ook zonder een GVB een balletje slaan.
 6. 3-Daags Golfen op Ameland arrangement – Sla een balletje op de Wadden
  Een volledig uitgerust 4-sterren hotel aan de westkust van Ameland. In en om het hotel is van alles te beleven. Het hotel ligt net buiten het gezellige dorpje Hollum en op 5 minuten fietsen van het strand.
 7. 2-daags Golfarrangement in Twente – Eigentijdse baan in Twickelse coulisselandschap
  Geniet van de ontspannende, reactieve en actieve faciliteiten die dit hotel u biedt. Maar geniet vooral van uw diner in ons restaurant, de gezelligheid van onze huisbar en de ongedwongen sfeer.
 8. SUPER 2-daags Golfarrangement in Drenthe – Golfen en Ontspannen in een 4-sterren hotel
  Het 4-sterrenhotel wordt omringd door een prachtige natuurgebied. Op de dag naar keuze kunt u gebruik maken voor de 9-holes greenfee.
 9. 3-daags golfarrangement – Golfen tussen de Limburgse heuvels met keuze uit 6 banen
  Het hotel ligt in het kleine Limburgse dorpje Slenaken en biedt accommodaties met uitzicht op het Gulpdal. Daarnaast kunt u een heerlijk dagje golfen op een van de 6 banen.
 10. Golfarrangement voor groepen in de Weerribben – Genieten in een luxe Villa
  Genieten van een Golfarrangement in de Overijsselse Weerribben en overnachten in een luxe villa gelegen op een prachtig vakantiepark. U gaat een dag golfen bij Golfclub Havelte en ’s avonds is het heerlijk culinair genieten in het sfeervolle restaurant bij de villa.

Golfweekend in de Achterhoek

Een dag heerlijk 18 holes golfen en 2 nachten slapen op een landgoed in Almen in de Achterhoek. U overnacht in een comfortabele kamer met ontbijt en 1 avond een dinerbuffet. Vanuit het landgoed kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Een leuk combi dus met een dag golfen op golfbaan ’t Zelle, dat zo’n 20 minuten rijden van het landgoed ligt.

Comfortabel overnachten

De comfortabele kamers van het hotel bevinden zich in twee moderne hotelvleugels die in de parktuin zijn bijgebouwd. De ruime tweepersoonskamers zijn voorzien van twee bedden, zitje, bureau, ruime kast, telefoon, televisie, WiFi, badkamer met douche, toilet en fohn.

Balletje slaan op Golfbaan ’t Zelle

Golfen op een van de mooiste golfbanen van de Achterhoek. Wij staan garant voor rust, ruimte en gastvrijheid in een bosrijke omgeving. Onze golfbaan beschikt over maar liefst 12 handicarts.

Geniet van een heerlijk Golfweekend in de Achterhoek! Nu al te boeken voor 2021.

Golfen en Wellness

Ontspanning en sportiviteit met elkaar combineren? Dan is dit arrangement perfect voor u! In het kuuroord kunt u 2 dagen genieten in de sauna’s en baden en heeft u een heerlijke beautybehandeling. Daarnaast kunt u lekker actief een een dag golfen bij Golfbaan het Rijk van Margraten en 18-holes lopen.

Hotel en kamers

Het wellnesscentrum beschikt over een eigen aangrenzend 4-sterren hotel met 60 kamers. Het hotel is via een gang verbonden met het wellness centrum zodat hotelgasten in hun badjas van hun hotelkamer naar de wellnessfaciliteiten kunnen lopen. 

De kamers worden onderverdeeld in de volgende types: 46 classic kamers, 5 suites, 5 lifestyle kamers en 4 lifestyle suites.

Golfbaan het Rijk van Margraten

In het Zuid-Limburgse heuvellandschap, tussen landerijen, wijngaarden en oude bossen, ligt Golfbaan Het Rijk van Margraten. Als greenfeespeler bent u 7 dagen per week van harte welkom. Handicap 54 is al voldoende om te mogen spelen en wij voegen geen andere golfers toe aan uw flight.

De 18-holes golfbaan is aantrekkelijk en uitdagend door het afwisselende karakter van holes. De baan wordt gekenmerkt door eenhoogteverschil van maar liefst 50 meter

Golf met Wellness combineren? Kom genieten in het Kuuroord in Valkenburg!

Sla uw slag

Overnacht in een sfeervol hotel in Twente, nabij Enschede. Dit hotel is gebouwd in een authentieke Saksische stijl en de omgeving van het hotel biedt u het beste van 2 werelden, natuur en stad. Bij dit golfarrangement in Twente zit een greenfee bij om 18-holes te golfen bij golfbaan de Koepel! De golfbaan ligt op nog geen half uur rijden van het hotel. Hieronder leest u meer over het hotel.

Comfortabel hotel in Enschede

Het 4-sterren hotel beschikt over de sfeervolle bistro waar u kunt genieten van heerlijke gerechten, in de gezellige bar kunt u terecht voor een borrel. Op zonnige dagen kunt u genieten op het terras met buitenkeuken. De ruime en comfortabele hotelkamers zorgen voor een onbezorgd verblijf in Enschede.

Met de fiets kunt u de prachtige natuurrijke omgeving van het hotel ontdekken. Deze nieuwe fietsen kunt u in het hotel huren. Ontdek naast het golfen de prachtige omgeving ook lekker op de fiets.

Prachtige omgeving in Twente

Op korte afstand van het hotel vindt u het centrum van Enschede maar ook mooie natuurgebieden liggen vlakbij. Breng een bezoek aan het 800 jaar oude Twentse landgoed Hof Espelo. Op dit landgoed komen natuur en cultuur samen. Oude lanen leiden u langs bloeiende akkers en weilanden. De oude boerderijen liggen als parels in het Twentse landschap.

Naast het golfen kunt u hier in Twente dus heerlijk genieten in een sfeervol hotel en Twente ontdekken.

Sla een balletje bij Golfbaan de Koepel en kom heerlijk genieten in het hotel in Twente!

Wilt u nog meer tips voor mooie golfarrangementen? Dan vindt u hier nog meer tips!

Sla uw slag in Overijssel

Bent u een echte golfliefhebber en slaat u graag een balletje? Dan is dit 2-daags Golfarrangement perfect want u gaat een actief dagje golfen. Na deze actieve dag staat er een heerlijk 3-gangen verrassingsdiner voor u klaar en komt u helemaal tot rust in een van onze comfortabele hotelkamers. De volgende ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Alle ingrediënten die nodig zijn voor een geslaagd golfweekend in het Vechtdal!

Comfortabel overnachten

Het hotel beschikt over 37 comfortabel ingerichte hotelkamers voor 1 of 2 persoonsgebruik. Het hotel biedt ruime luxe kamers voorzien van bad en zitje voor een langer verblijf, maar ook kleinere functionele kamers voor een enkele overnachting. De kamers zijn van alle gemakken voorzien: van boxspringbed tot draadloos internet.

Golfen bij Golfbaan Hooge Graven

Golfbaan Hooge Graven is een 18-holes golfbaan gelegen in een rustige, mooie en bosrijke omgeving (10 min van het hotel)

Geniet van de buitenlucht en sla een balletje met dit 2-daags Golfarrangement in het Vechtdal!

Sla uw slag in Gelderland

Een verblijf in de prachtige Hanzestad Zutphen en golfen in de welbekende Achterhoek, 2 fantastische plekken in Gelderland die zeker een bezoek waard zijn! Tijdens dit 2-daags Golfarrangement slaat u een balletje bij Golfbaan ’t Zelle in Hengelo en staat er na een actieve dag een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar in het hotel. Na een comfortabele overnachting in een van onze hotelkamers geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Comfortabel overnachten

Het hotel beschikt over 3 verschillende kamertypes, namelijk: 1-persoonskamers, 2-persoonskamers en suites. 

1-persoonskamer: U overnacht in een kamer met een oppervlakte van 15 vierkante meter. De kamer is uitgerust met airco, flatscreen televisie en bureau. De badkamer is voorzien van douche, toilet en haardroger. 

2-persoonskamer: De kamer heeft een oppervlakte van 20 vierkante meter en beschikt over een airco. U slaapt in 1 van de 2 eenpersoonsbedden. De badkamer is uitgerust met bad of douche, toilet en haardroger. In deze kamer kunt u werken aan het bureau. Kostbare eigendommen kunt u in de kluis plaatsen. 

Suite: De suite is een royale kamer met 2-persoonsbed of twin bed en airco. De badkamer is uitgerust met bad, douche, toilet en voorzien van luxe badkamerartikelen. In de woonkamer kunt u in de zithoek genieten van een kopje Senseo of televisie kijken. In deze kamer kunt u werken aan het bureau. Kostbare eigendommen kunt u in de kluis plaatsen. 

Op alle kamertypes kunt u gebruik maken van de gratis wifi. 

Ontdek Hanzestad Zutphen

Zutphen is gelegen op de rand van de Veluwe en Achterhoek. Een ideaal uitgangspunt van een fietstocht langs de vele kastelen in de Achterhoek of de prachtige natuur van de Veluwe. In de omgeving zijn ook diverse wandeltochten uitgezet en kunt u bijvoorbeeld door de uiterwaarden van de IJssel naar het mooie Deventer wandelen. Laat u ook verrassen door het pittoreske Zutphen met haar vele hofjes, straatjes en monumentale gebouwen. Een mooi authentiek centrum.

Sla een balletje in de Achterhoek en overnacht in een Hanzestad met dit 2-daags Golfarrangement!