Rubriek

Familie & Kinderen

Rubriek

Zoekt u een afwisselend programma voor een gezellige familiedag in Giethoorn? Geen probleem, we hebben een aantal fantastische arrangementen die voor iedere leeftijd te doen zijn. Voor de opa’s en oma’s die wat rustiger aan willen doen, voor ooms en tantes die gezellig willen bijpraten met elkaar en voor de kleinkinderen die lekker met elkaar kunnen spelen.

Bent u dit jaar aan de beurt om de familiedag in Giethoorn te organiseren? Hier komt vaak een heleboel bij kijken, vooral als u de familiedag voor een grote groep organiseert. Vaak is de moeilijkste stap een datum plannen. Er dient rekening gehouden te worden met allerlei factoren. Bijvoorbeeld de verplichtingen die iedereen in de familie heeft. Sport, werk, kinderen en noem zo maar op. Om u een handje te helpen met het organiseren van een familiedag kunt u deze handige stappenplan volgen.

Is alles al voorbij gekomen de afgelopen jaren en heeft u werkelijk geen idee wat u dit jaar moet gaan doen met de hele familie? Wij hebben voor u 3 Toppers geselecteerd voor een heerlijke familiedag in Giethoorn voor jong en oud.

 1. Dagje uit met het Giethoorn – Combinatie arrangement – Topper
 2. Familiedag van A tot Z in met Varen, Fietsen en Eten
 3. Kids for free – Actieve Familiedag in Overijssel

Bekijk ook eens dit mooie artikel over varen en fietsen in Giethoorn.

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

Gaan jullie dit jaar weer een familieweekend organiseren? Misschien hebben jullie dit altijd al eens willen doen en komt het er nooit van. Met dit stappenplan wordt het een stuk makkelijker om een familieweekend te organiseren. Loop alles stap voor stap na om niets te missen en een compleet weekend met familie door te brengen.

Begin met het organiseren

Waar moet je beginnen? Het kan soms een grote klus zijn om een familie weekend te organiseren. Wie gaan er mee? Doen jullie dit met zijn alle of is er een stel of duo die het organiseert. Het is het beste om vooraf mensen aan te wijzen die het gaan organiseren. Zo zijn er niet te veel mensen met een mening en blijft het overzichtelijk en duidelijk. Houdt er wel rekening mee dat er iemand bij zit die verstand heeft van organiseren. Zet dan niet de chaotische mensen bij elkaar om dit te organiseren.😉

Organisatoren bekend maken
Wilt eigenlijk niemand het weekend organiseren of staat juist iedereen te springen om dit te doen? Er is een leuke manier om dit bekend te maken. Ga bijvoorbeeld lootje trekken of beslis bijvoorbeeld op volgorde van huisnummer welk gezelschap als eerst moet organiseren. Jullie kunnen natuurlijk ook de beslissing maken volgens een leuk spel. De verliezer of verliezers zijn dan aan de beurt om iets te organiseren.

Welk gezelschap neem je mee?

Voordat je met alle leuke dingen aan de slag kan is het natuurlijk belangrijk om te weten wie er mee gaan. Wie nodigen jullie allemaal uit, alle ooms, tantes, opa’s en oma’s? Gaat er nog aanhang mee en zo ja wie zijn dit dan allemaal? Het is natuurlijk belangrijk om te weten met hoeveel personen jullie zijn zodat je ook weet naar welke kamers of accommodaties jullie kunnen kijken. Gaan er kinderen mee en hoe oud zijn dan de kinderen? Er zijn ook vaak Kids for free arrangementen waardoor het een perfect familieweekend wordt. Het is belangrijk om alles goed op een rij te hebben staan voordat jullie verder gaan.

Zorg dan wel dat iedereen mee gaat die bij het gezelschap hoort. Nodigt u de ene oom uit dan moet de andere uiteraard ook mee. Gaat de ene aanhang mee dan moet u dus ook de andere aanhang uitnodigen. Zorg dus dat het hele gezelschap compleet is voor meer gezelligheid zonder iemand buiten te sluiten of te vergeten.

Moet er rekening gehouden worden met een budget?

Het kan per gezin, per stel of per persoon verschillen wat hij of zij uit zou willen geven. Stem daarom af welk bedrag jullie per persoon uit kunnen en mogen geven. Het is natuurlijk vervelend als jullie de perfecte plek gevonden hebben wanneer dit later over budget blijkt te zijn. Voor de duidelijkheid, check even waarvoor het budget is. Is het alleen voor het slapen of ook voor al het eten en drinken en activiteiten? Dit kan een hoop verschil geven in het budget.

Ga dus goed met het geld om want het is niet alleen van jezelf maar ook van je familie. Schrijf per gezin dus op wat ze maximaal uit willen geven of de kinderen ook binnen dit budget vallen. Maak een overzicht van wat jullie uit willen geven voor het overnachten voor het eten en voor de activiteiten. Uiteindelijk kan hier nog wel wat mee geschoven worden maar dan heeft u het belangrijkste op papier staan.

Wanneer gaan jullie?

Niet geheel onbelangrijk maar wanneer is jullie familieweekend nou eigenlijk? Wordt dit elk jaar georganiseerd dan is het misschien wat makkelijker dan wordt elk jaar het zelfde weekend vrij gehouden. Zo zijn er vaak families die bijvoorbeeld elk jaar met Pasen weg gaan of het 2e weekend van September. Op deze manier is er ook geen onduidelijkheid over welke datum het moet zijn.

Is dit de eerste keer dat jullie een familieweekend organiseren? Dan moeten jullie nog even plannen. Bespreek vooral al wel welke periode het ongeveer gaat worden dan kan er een datumprikker uit gezet worden. Willen jullie graag in oktober gaan dan kunt u alle weekenden in de datum prikker zetten en weet u precies wie welke weekend zou kunnen. Kies een weekend waarop iedereen kan of voeg toch nog extra opties toe.

Waar gaat de reis naar toe?

Staat het aantal personen vast en hebben jullie een datum en ook een budget? Tijd voor het leuke gedeelte, waar gaat de reis naar toe! Komt de familie uit heel Nederland en zoeken jullie een centraal punt? Misschien willen jullie wel een keer wat anders zien met een wat langere reistijd? Stem af met de familie hoe lang ze maximaal in de auto willen zitten en of Duitsland wellicht ook een optie is. Zo weet je ook hoe ver je kunt gaan zonder iets te verklappen aan de rest. Komt de familie uit alle delen van het land dan komt u al snel uit op Utrecht, de Veluwe of misschien nog wel Brabant.

Voor welke accommodatie kiest u?

Willen jullie met zijn alle bij elkaar verblijven of willen jullie graag toch wat meer privacy? Er zijn verschillende opties waar u voor kunt kiezen. Bij het familieweekend organiseren moet u natuurlijk ook hier aan denken. Wat past er bij jullie gezelschap of wat is de beste optie? Sommige mensen houden nou eenmaal van de luxe van een hotel terwijl de ander het prima vindt om in een lodge te verblijven.

 • Luxe hotel
  Sommige mensen houden nou eenmaal van luxe en verwend worden. Hier is natuurlijk wel wat meer budget voor nodig maar dan kunt u ook genieten met familie en heeft u alsnog privacy. Allemaal een eigen kamer en met het ontbijt en diner kunt u toch bij elkaar komen.
 • Ruime appartementen
  Een appartement is vaak een soort tussen weg voor een hotel en een huisje. Vaak heeft u nog wel de hotel faciliteiten terwijl jullie ook zelf zouden kunnen koken. Het nadeel hiervan is dat de appartementen vaak niet groot genoeg zijn als u met meer personen bent. U kunt bijvoorbeeld wel met de volwassenen bij elkaar kunnen zitten terwijl de kinderen in de andere ruimte een spelletje doen.
 • Gezellig bij elkaar in een bungalow
  Tegenwoordig zijn er veel locaties die grote huisjes en bungalows hebben. Zo is het vaak mogelijk om tot met 20 personen een huisje huren. Julie kunnen de hele avond bij elkaar zitten om wat te drinken en spelletjes te doen. Badkamers moeten echter vaak wel gedeeld worden dus alleen met het naar bed gaan is er wat privacy. Kunnen jullie dit een heel weekend aan?
 • Meerdere huisjes
  Soms is kunnen jullie beter een goede tussen weg nemen voordat er ruzies ontstaan. Zo kunt u meerdere kleine accommodaties bij elkaar boeken zodat jullie wel wat rust hebben. Boek daarbij een grote accommodatie zodat jullie toch bij elkaar kunnen komen. Er zijn zelfs locaties die al drie accommodaties koppelen aan een grote huiskamer. Zo heeft iedereen een privé plekje en een gezamenlijke woonkamer.

Wat gaan jullie eten?

Natuurlijk kan lekker eten niet ontbreken, hoe regen jullie dit? Bij een hotel zal het ontbijt allemaal voor u geregeld zijn en hoeven jullie hier zelf niets meer voor te halen. Gaan jullie daarna ergens uit eten of halen jullie makkelijk ergens een frietje voor onderweg? Welk budget hebben jullie hiervoor uit getrokken en past dit dan ook en zitten er dan ook al drankjes bij?

Heeft u een huisje of appartement geregeld dan kunnen jullie natuurlijk ook zelf het eten verzorgen. Zorg er voor dat de organisatoren vooraf naar de winkel gaan om alles mee te nemen en stem vast af wat jullie gaan eten. Maak een lijstje zodat jullie niets vergeten en zorg voor een goed gevulde koelkast. Wat ook eens leuk kan zijn is om lekker te gaan gourmetten echt iets Nederlands of steek eens de barbecue aan.

Kies voor leuke activiteiten

Een weekendje weg is natuurlijk super leuk maar dan komt de invulling nog. Een leuk spelletje tussendoor of een wandeling is altijd wel goed maar daar kunt u het weekend niet mee vol krijgen. Bekijk ook even of de omgeving interessant genoeg is en of er voor iedereen wat te doen is. Het verschilt ook per gezelschap weer wat ze leuk vinden. Sommige houden er van om een museum te bezoeken terwijl de ander hier een hekel aan heeft. Zijn er kinderen bij het gezelschap of niet. Deze dingen kunnen allemaal invloed hebben op de activiteiten die jullie gaan doen. Zijn jullie opzoek naar een unieke activiteit, lees dan ook deze site tip.

Tips voor een leuke activiteit

 • Dagje uit naar dierentuin of pretpark
 • Bezoek een museum
 • Midgetgolf of bowlen
 • Lekker zwemmen
 • Actief dagje klimbos, scooter rijden of boogschieten
 • Dagje op het water met sloep of rondvaart
 • Pubquiz of bierproeverij

Familieweekend met kinderen

Wanneer het gezelschap voor een groot deel uit kinderen bestaat het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden. Kies voor een hotel waarbij er een speeltuin, speelhoek of zwembad aanwezig is. Let er dan wel op dat er ook een peuterbadje is en of er ook een speciale familiekamers zijn voor de gezinnen. Bij de receptie zijn er vaak ook speciale wandelroutes te krijgen met een speurtocht voor kinderen en die begaanbaar zijn met de kinderwagen. Het familieweekend organiseren doe je niet alleen voor je zelf dus denk ook aan de andere binnen het gezelschap.

Zijn er toch een aantal mensen in het gezelschap die het allemaal wat spannender willen hebben. Er zullen vast een aantal mensen bij zitten die op de kinderen willen passen terwijl de rest iets anders gaan onder nemen. Check dan ook even bij iedereen of ze met de activiteit mee willen of dat ze het prima vinden om op te passen.

Tips voor een klein budget

Niet iedereen heeft natuurlijk veel te besteden en met een klein budget kan een familieweekend organiseren nog eens lastig worden. Hoe kunnen jullie dit het beste aanpakken en wat kan wel en wat kan niet? Een goed verblijf is dan toch wel het belangrijkste hier kunt u best wat van het budget aan uit geven en natuurlijk ook aan het eten en drinken maar hierin kunnen jullie het ook simpel houden. Helaas geen biefstuk dus dit keer. 

Probeer eens te besparen op de activiteiten want dit kan simpel gedaan worden. Jullie hoeven niet gelijk naar een prijzig pretpark en houdt het dan ook in de buurt van de het hotel of accommodatie. Deze activiteiten kosten niets of bijna niets voor een budget proof weekend:

 • Wandelen of fietsen
 • Ga naar de speeltuin met de kinderen
 • Organiseer een picknick in een leuk park of aan een meertje
 • Spelletjes avond of zelfgemaakte pubquiz
 • Leuke speurtocht voor jong en oud
 • Neem spellen mee voor buiten voor een zeskamp
 • Pizza maken of iets knutselen

spel

Heb je al genoeg inspiratie?

Heeft het stappenplan jullie al wat op weg geholpen? Staan jullie te springen om het weekend te organiseren of vinden jullie het nog steeds lastig om iets te verzinnen. We hebben natuurlijk ook een aantal tips voor jullie op een rij gezet waar jullie er een uit zouden kunnen kiezen. Hebben jullie hier toch wat hulp bij nodig wij helpen jullie natuurlijk graag verder dus bel gerust op 088-5405815.

Hulp

10 Tips voor een familieweekend organiseren

 1. KIDS for FREE familiearrangement op de Veluwe – Kids paradijs met veel activiteiten
 2. 3 Daags Weekendje weg in Brabant met KIDS for FREE
 3. SUPER nachtje weg op de Veluwe – KIDS for FREE
 4. Familieweekend in een villa in de Weerribben met workshop, High Wine, ontbijt en avondeten
 5. 3 daags Billy Backpack arrangement – Kids for Free
 6. ALL-IN weekend in Duitsland – 3 dagen genieten net over de grens
 7. 3-daags Wildlands Adventure Zoo Arrangement
 8. Efteling arrangement – Er op uit met de kids en overnachten op een landgoed in Oisterwijk
 9. Familieweekend organiseren in Giethoorn – Varen, kids activiteiten en genieten aan het water
 10. Movie Park Germany familiearrangement – Weekendje weg in gezellig familiehotel in Oberhausen

Zijn jullie toch op zoek naar iets anders, jullie kunnen natuurlijk ook op de site Familieweekend.tips kijken.

Tips voor tijdens het weekend

Bent u dit jaar de organisator geweest dan wil je natuurlijk niet het hele weekend alles moeten plannen en regelen. Zorg er voor dat ook jij tijdens het weekend kan genieten en zorg voor een goed programma. Als iedereen nog een stukje moet rijden zou ik de eerst dag vooral rustig houden zodat iedereen op een goede tijd aan kan reizen. Daarna zou ik wel wat tijden bij de rest van de familie door geven. Spreek af hoe laat jullie gaan ontbijten hoe laat de activiteiten zijn en of ze extra spullen hiervoor mee moeten nemen. Gaan jullie een fanatiek of actief spel doen waarbij ze vies kunnen worden zorg dan ook dat ze de passende kleren hiervoor mee nemen.

Maak een lijst wat jullie nodig hebben niet alleen voor het eten maar dus ook voor de diverse spellen. Regelen jullie zelf een pubquiz of zeskamp weet dan ook wat jullie hiervoor nodig hebben. Niet alleen de belangrijkste dingen voor het spel moeten jullie hebben maar ook vaak simpel weg pen en papier. Deze dingen worden vaak vergeten omdat dit vaak voor het grijpen ligt echter niet tijdens jullie verblijf. Het familieweekend organiseren kan ook veel voldoening geven wanneer alles volgends plan verloopt.

Nu hoeft u zelf alleen maar te genieten!

Zijn uw kinderen gek op zwemen? Beleef eens een weekendje weg bij in een familiehotel met zwembad. Duik in het zwembad en geniet van een heerlijk dagje zwemen met de kinderen. Verwen de kinderen door er eens op uit te gaan en ontdek de vele faciliteiten op een vakantiepark of in een hotel.

Geniet van een weekendje weg met de kinderen en ga eens naar een familiehotel met zwembad.

 1. 3 daags Billy Backpack arrangement – Kids for Free

  Het hotel beschikt over diverse faciliteiten voor ontspanning. U vindt er een binnenzwembad, een sauna en solarium. Ook is er een fitnessruimte, squash- en tennisbaan waardoor u ook even lekker kunt sporten.

  De Familiekamer is een ruime en sfeervolle hotelkamer die ideaal is voor families en heeft de beschikking over een bad of douche, toilet, föhn, bureau, TV, radio, telefoon en gratis wifi. Daarnaast bevat de kamer een slaapbank of is er de mogelijkheid om 2 extra bedden te plaatsen.

  Review: ”Fijn weekend gehad met de kinderen. Het eten was prima en vriendelijk personeel! Een heel kind vriendelijk hotel!”
 2. 3-daags Kids for Free arrangement op de Veluwe
  Verblijf in een familiekamer of een suite met 2 volwassenen en 2 of 3 kids en geniet op de Veluwe in dit 4-sterren hotel midden in de natuur. Het familie hotel met zwembad, heeft niet alleen een zwembad binnen maar ook buiten., vanuit het hotel wandelt of fietst u zo de natuur in dus kom ook lekker genieten op de Veluwe en geniet met het hele gezin!
 3. Weekendje Weg in de Weerribben – Overnachten in een Bungalow
  Kom een weekend heerlijk tot rust in de prachtige omgeving van Nationaal park de Weerribben. U overnacht in luxe bungalows die een perfect startpunt vormen om de prachtige omgeving en natuurgebied De Weerribben te ontdekken. Deze locatie in Paasloo Overijssel beschikt over een zwembad, een grote waterpartij waar ook diverse activiteiten ondernomen kunnen worden. 

  Review: ”We hebben een fantastisch weekend gehad in een schitterend park met uitstekende faciliteiten. Complimenten aan het personeel bij de receptie en in de horeca. Iedereen was zeer hulpvaardig, klantgericht en plezierig in de omgang.”

U kunt natuurlijk ook genieten op een vakantiepark met de kinderen waar u veel rust en ruimte is hierdoor kunnen de kinderen ook makkelijk naar de speeltuin. Maar eerst kunnen ze natuurlijk ook het zwembad op zoeken.

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Houdt u niet zo van een hotel en heeft u liever uw eigen plekje? Dan kunt u natuurlijk goed genieten in een vakantiehuis. Ze zijn vaak te huur voor een heel weekend dus van vrijdag avond tot maandag ochtend zodat u extra lang kunt genieten of kies er voor om een midweek weg te gaan. Met de kinderen is het natuurlijk ook ideaal ze kunnen lekker spelen in het vakantiehuis en vaak is er wel een speeltuin in de buurt. Gaat u met vrienden een weekendje weg in een vakantie huis? De accommodaties liggen vaak voldoende uit elkaar zodat jullie alsnog gezellig een drankje kunnen doen zonder dat andere daar veel last van hebben.

Wilt u ook eens een weekendje weg in een vakantiehuis?

 1. SUPER nachtje weg op de Veluwe – KIDS for FREE
  Samen met uw kinderen genieten in een leuke accommodatie. De kinderen zullen zich hier zeker vermaken met een overdekt maar ook buiten zwembad of in de diverse speeltuinen. Zo kunt u ook even ontspannen.
 2. Vriendinnen weekend arrangement in de Weerribben
  Niet alleen een weekendje weg in een vakantiehuis maar ook hele leuke activiteiten. Zo hoeft u zelf verder niets meer te regelen en kunt u een compleet weekend genieten met de vriendinnen.
 3. Weekend met uw gezin genieten in een bungalow in de Overijsselse natuur
  Wilt u liever genieten van de rust dan kunt u natuurlijk ook uw eigen gang gaan. Ga lekker met zijn tweetjes en ontdek de omgeving tijdens een wandel of fietstocht.

Wilt u liever het gezelschap verrassen met een unieke accommodatie?

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Wilt u eens met het gezin er op uit en een dagje geniet van een pretpark? Blijf ook overnachten met een familie pretpark arrangement. Een Er zijn zo veel leuke mogelijkheden om er met kinderen er op uit te gaan, ga eens naar de Efteling of Plopsaland. Ga helemaal los in de verschillende attracties of staat u liever veilig aan de zijlijn om uw kinderen te zien genieten. Wilt u het liever rustig aan doen? Ook dan kunt u wat leuks doen bezoek bijvoorbeeld Sealife en ontdek het onderwater leven. Houden de kinderen heel erg van lege dan is een dagje Legoland natuurlijk geweldig!

Kies voor een van deze leuke familie pretpark arrangementen:

 1. 3-daags Hotel arrangement in Zevenbergen incl. entree Efteling – Sprookjesachtige pret in Brabant
  De Efteling is al meer dan zestig jaar een bijzondere wereld vol wondermooie sprookjes, adembenemende attracties en prachtig natuurschoon. Hier raakt u dan ook nooit op uit gekeken.
 2. Plezier met hele gezin in Duitsland – Nachtje weg met bezoek aan Sea Life en LEGOLAND
  Bezoekje aan LEGOLAND, nachtje weg in een familiehotel en een de onderwaterwereld ontdekken in Sea Life. Super familie pretpark arrangement voor jong en oud! 
 3. 3-daags familie-uitje met entree voor Plopsaland in Coevorden
  Bezorg je kinderen een onvergetelijk dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden. Ontmoet Piet Piraat, of ga spelen in de Bumbaspeeltuin! Het weer maakt niet uit, want bijna alle attracties zijn binnen. 
 4. All-inclusive familiearrangement met overnachting in Duitsland – Vlak over de grens
   In dit hotel, net over de grens bij Arnhem, geniet u altijd ALL-INCLUSIVE! Overdag avonturen beleven in het familiepark en de avond afsluiten in de altijd gezellige caféstraat. Plezier voor jong en oud!
 5. Dagje Toverland en nachtje wegdromen in een Kloosterhotel
  Neem de kinderen mee een dagje op avontuur in Attractiepark Toverland. Na deze inspannende dag kunt u natuurlijk ook ontspannen bij het hotel voor een heerlijk diner. Het park heeft verschillende thema’s, van een idyllisch havenstadje waar toveren tot leven komt tot een magische vallei.

Liever een familie weekend met bezoek aan een dierentuin? Niet alleen in een pretpark zullen uw kinderen genieten maar ook dierentuinen doen het altijd goed voor een geslaagd weekend.

met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Wilt u samen met de kids Oud en Nieuw buiten de deur vieren? Verblijf dan in een familiehotel, vakantiepark of familielodge in eigen land en beleef een fantastische jaarwisseling. Lekker eten en leuke activiteiten voor jong en oud maken uw verblijf compleet!

TOP 3: Oud en Nieuw vieren met het gezin

Ga er even lekker tussenuit met het gezin en geniet van een fantastische jaarwisseling op een kindvriendelijke locatie!

Met feestelijke groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl