Rubriek

Fietsen

Rubriek

Na de winter periode staan we allemaal te springen om eens een mooie fietstocht te gaan maken. In de buurt zal je veel fiets routes al gehad hebben en ken je ondertussen misschien ook wel de knooppunten. Het is dan echt eens tijd om andere routes te ontdekken maar waar ga je dit doen? Er zijn genoeg mooie plekken waar je maar een klein stukje voor hoeft te rijden. Je kan er dan een heerlijk dagje uit van maken maar hoe heerlijk is het om hier een heel weekend van te maken. Kom bijvoorbeeld eens fietsen langs de kust zo kunt u meerdere dagen fietsen in een gevarieerd landschap. Fiets eens door de duinen of heb je een route waarbij je strak langs de kust fietst? Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg leuke dorpen die je kan gaan verkennen. Waar ga jij fietsen tijdens dit weekendje weg?

Noord-Holland

Van fietsen langs molens, de kust, duinen, natuurparken, steden en vissersdorpen. In Noord-Holland vind je veel variatie in fietsroutes. Zo kan je de ene dag fietsen naar een leuke stad of kies een mooie kust route uit. Blijft je wat langer dan is het natuurlijk ook tijd om eens een duik te maken in zee bij mooi weer of geniet eens van een wandeling over het strand.

Bergen aan zee

Rondom Bergen aan zee zijn heel veel fietsroutes te ontdekken. Zo kan je door twee prachtige gebieden fietsen het Noord Hollandse Duinreservaat en de Schoorlse Duinen. De bewegwijzering is hier erg goed en het is heel fijn fietsen over alle goed verharde paden. Wat deze routes extra bijzonder maakt is dat er geen gemotoriseerd verkeer door mag. Zo kan je ook echt in rust genieten van deze natuurgebieden. Het geeft ook veel afwisselingen door af en toe een klim of een daling of fiets door de duinen of juist door de bossen. Daarna is het natuurlijk tijd om even bij te komen bij het hotel tijdens dit fietsweekend.

Egmond aan zee

Veel mensen denken bij Egmond aan zee aan zon, zee en strand. Maar er is nog veel meer te ontdekken zo ook de vele fietsroutes. In het voorjaar kan je hier prachtig fietsen met de mooie bloembollenvelden maar ook tijdens andere seizoenen kan je genieten. Ontdek het fraaie duingebied of fiets juist eens over de rustige landweggetjes. Kies eens voor dit leuke fietsarrangement in Egmond aan zee.

Wijk aan zee

Een van de breedste stranden vindt je in wijk aan zee, naast dit mooie strand vind je hier genoeg andere dingen om te vertoeven. Het ligt dicht bij natuurgebied de Noord Hollandse duinen voor een mooie fietsroute. De combinatie van fietsen en strand is hier dus goed te maken en verblijf dan ook bij een hotel midden in de duinen om even helemaal bij te komen.

IJmuiden

Fiets je graag door de natuur dan kan je ook terecht in IJmuiden en fiets door nationaal park Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied vindt je ook nog een prachtige dieren zoals de Konik paarden en Schotse Hooglanders voor een unieke ervaring. Na het dagje fietsen kan je in het hotel dineren met uitzicht op een haven. Na een goede nachtrust is het tijd om de volgende dag opnieuw genieten van deze prachtige omgeving.

Zuid-Holland

Zuid-Holland wordt vaak niet gezien als fietsprovincie maar toch kan hier mooie gefietst worden. Buiten de steden is het hier verrassend groen en vindt u er leuke boerderijen en kronkelweggetjes. Daarbij kent het natuurlijk ook mooie routes een de kust en ook historische steden die je kunt gaan verkennen. Hou je van wat levendigheid dan is dit de perfecte omgeving om te verblijven en te fietsen.

Noordwijk

Fiets door de ongerepte duinen, langs het strand of bezoek een historisch dorpje tijden een fietstocht. Fiets langs de bloembollen tijdens een korte route of ga er de hele dag op uit tijdens een 65 kilometer lange tocht. Er is natuurlijk altijd een passende route of je nou voor kort of lang gaat of ergens er tussen in. Na deze stevige fietstocht is het natuurlijk even tijd om te ontspannen en dat doe je natuurlijk in het hotel tijdens een heerlijk diner.

Katwijk aan zee

Kom genieten in Katwijk van nationaal park Hollandse duinen. Je zal je hier geen moment vervelend dus pak de fiets of E-bike en kom een weekendje fietsen. Er zijn hier verschillende leuke strandtenten waar je de E-bike ook nog eens op kunt laden voor meer fiets plezier.

Scheveningen

Scheveningen is natuurlijk een leuke stad om te verblijven maar ook fietsen kan hier heel goed. Het ligt namelijk dicht bij de Hollandse duinen wat ook erg geliefd is bij stedelingen. In dit gebied fiets je niet alleen door de duinen maar ook door dicht begroeide bossen. Buiten de weekenden kan je hier ook echt de rust opzoeken. Ben je toch snel uit gefietst of wil je gewoon de stad in dat kan natuurlijk ook in de leuke stad Scheveningen.

Zeeland

In Zeeland is er meer water dan land waardoor je vaak binnen 15 minuten aan de kust kunt zijn. Met zijn monumentale steden, culinaire hoogstandjes en natuurlijk vele fietsroutes kan je altijd genieten. Wil je graag wat geschiedenis ontdekken of ga je liever uitgebreid tafelen. Na een lange fietstocht kan je in ieder geval even bij komen en ontspannen.

Renesse

Rondom Renesse ligt er maar liefst 90 kilometer aan fietspaden. Op de westerschouwen vind je ook nog eens het grootste bos van Zeeland waar je heerlijk kunt fietsen. Wat dit nou zo bijzonder maakt is dat je de zee hoort en ruikt en toch midden in de bossen bent. Na een dag fietsen langs de kust, duinen en valleien is het natuurlijk tijd om bij te komen in het hotel in Renesse.

Middelburg

Op geen andere plek vindt u loofbomen zo dicht bij de kust. Je vindt hier slingerende dijken, beboste landgoederen maar ook bloemrijke plekken. Ook dit gebied heeft een flink aantal kilometers fietspaden wat er in dit geval 140 zijn. Deze plekken zitten vol met geschiedenis waar dus van alles kan ontdekken. Geniet dus eens van een fietsvakantie in Middelburg en verblijf in een goed hotel.

Waddeneilanden

Ben je na een lange tijd niet op vakantie geweest te zijn op zoek naar het vakantiegevoel? Dan kunt u het beste naar een van de Waddeneilanden gaan. Hier verblijf je op een van de mooie eilanden en geniet u een heerlijk zee briesje. Wat het ook bijzonder kan maken is om te eiland hoppen en meerdere Nederlandse eilanden te ontdekken.

Texel

Texel is een uitstekend fietseiland met ruim 140 kilometer aan fietsroutes. Ontdek de rustgevende en ongerepte natuur per fiets of wil je wellicht een mooie route maken per mountainbike. Maak ondertussen een mooie stop aan het strand of zoek een leuke plek op voor een goede lunch. Vanuit het hotel fiets je dus direct een van de mooie routes op.

Vlieland

Op Vlieland hebben alleen bewoners een auto waardoor het een heerlijk plek is om te fietsen. De meeste fietspaden zijn met schelpen verharde paden zodat  je echt het gevoel krijgt midden in de natuur te zijn. Fiets ook hier eens door de bossen of door de duinen. Het kan dan soms een flinke uitdaging zijn met hoger gelegen duinen voor een intensieve fietsroute.

Terschelling

Terschelling is het perfecte eiland wanneer je een natuurliefhebber bent. Het eiland bestaat namelijk uit maar liefst 80% natuur gebied. Op dit eiland ligt er  70 kilometer aan fietspaden waar een groot gedeelte bestaat aan schelpenpaden. Dit eiland is vaak een pitstop voor tropische vogels die naar de zon trekken. Zo kunt u hier ook de lepelaar tegenkomen maar ook andere prachtige vogels.

Ameland

Fiets op Ameland eens naar de welbekend vuurtoren die zeker een bezoekje waard is. De andere dag kan je ook natuurgebied ’t Oerd verkennen en genieten van prachtige plekjes en uitzicht. Je kan hier ook echt de tijd nemen om de leuke plekjes te ontdekken omdat je het eiland binnen 3 uur rond gefietst bent. Maak de eerste dag een grote ronde zodat je veel gezien hebt en besluit daarna welke plekjes echt een bezoekje waard zijn.

Schiermonnikoog

Ontdek het ware eiland met een van de leuke fietsroutes. Op dit eiland en nationaal park Schiermonnikoog zult u vrij weinig paaltjes en borden tegen komen. Ze willen de natuur graag natuur laten en daarom zijn de fietsroutes merendeel op papier te verkrijgen. Dit geeft weer een nieuwe uitdaging en vooral avontuur als u dit eiland gaat verkennen. Natuurlijk kunt u ook zelf een mooie route verzinnen door simpelweg een plattegrond mee te nemen en zelf een route te bepalen. U komt elke keer weer langs iets nieuws en ontdekt andere delen van het eiland.

Wilt u niet de zelfde routes blijven fietsen maar elke dag juist een andere omgeving verkennen? Kies er dan voor om te fietsen van hotel naar hotel, uw bagage wordt elke keer op gehaald en bij het volgende hotel weer afgezet. Zo hoeft u zelf niets mee te nemen en kunt u op uw gemak een mooie route afleggen naar het volgende hotel. Zo kunt u fietsen door diverse leuke steden maar ook kan het een mooie route langs de kust zijn.

Kies voor een van deze arrangementen waar u kunt fietsen van hotel naar hotel

Ontdek de Geschiedenis van Drenthe tijdens een 4-daagse Fietsvakantie
In deze vakantie fietst u door de geschiedenis van Drenthe. Natuurlijk staan de hunebedden op het programma. Maar ook de recente geschiedenis, zoals die van het gevangenisdorp Veenhuizen en die van voormalig Kamp Westerbork, passeert de revue. In zeven musea langs de route gaat de geschiedenis van Drenthe voor u leven.

5 daagse Fietsvakantie Noord door de Ijsselvallei met bezoek aan 6 Hanzesteden
5 Dagen fietsen naar Hanzesteden genietend van het afwisselende natuurlandschap van de IJsselvallei. Met deze unieke zorgeloze fietsrondreizen vol cultuur en natuur is alles in 1 keer geregeld. Overnachtingen op deze unieke Hanzeroutes en bagageservice inbegrepen.

8-daagse Vakantie in Nederland van Stad en Wad
Met deze vakantie combineert u de groene stad Leeuwarden met een strandvakantie op 2 verschillende Waddeneilanden! Ontdek Leeuwarden en de Friese omgeving en zet vervolgens koers naar Holwerd. Vanaf daar stapt u op de boot voor 4 heerlijke dagen Ameland. Vervolgens fietst of rijdt u van Holwerd naar Harlingen om uw strandvakantie te vervolgen op Vlieland of Terschelling!

Er zijn ook wandel arrangementen waar u van hotel naar hotel kunt lopen. Deze routes zijn wel wat langer dus u moet wel van een flinke wandeling houden. Geniet ook een van een wandelweekend van hotel naar hotel.

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

 

Bent u op zoek naar een leuke fietsvakantie? In dit artikel vindt u de mooiste fietsreizen in ons land. Van de Veluwe tot aan de kust, alles is mogelijk! Dus bekijk het snel en geniet in de natuur!

Fietsvakantie Nederland

Ons kikkerlandje heeft talloze mogelijkheden aan een mooie fietsvakantie. Of dit nu in de natuur is, aan de kust of door een pittoresk dorpje. Er zijn zoveel mooie plekken te vinden in Nederland. Dus stap de fiets op, zet uw voeten op de pedalen en gaan met die banaan. Verken een Nationaal Park zoals de Sallandse Heuvelrug, fiets door meerdere historische Hanzesteden of maak een fietstocht van hotel naar hotel. Want met onze fietsreizen is er voor iedere fietsliefhebbers wat wils!

fietsen

TOP 10 Fietsreizen

Vandaag licht ik graag onze TOP 10 populaire fietsreizen voor u uit. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat u waarschijnlijk door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarom help ik u graag met een mooi overzicht zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw fietsvakantie!

 • Fietsvakantie Drenthe
  In Drenthe vindt u vele mogelijkheden voor een mooie fietstocht. Zo kunt een mooie fietsreis van hotel naar hotel maken, fietsen over de Drentse Hondsrug, door de Drentse Aa of één van de andere mooie natuurgebieden die deze provincie rijk is.
 • Fietsreizen Gelderland
  De natuur in Gelderland is zeer veelzijdig. Er zijn historische hanzesteden te vinden maar er kan ook een mooie fietstocht gemaakt worden door de bekende Achterhoek. Tevens is het Montferland ook een prachtige omgeving om per fiets te gaan ontdekken! Of fiets en overnacht midden in de bossen van de Veluwe.
 • Fietsvakantie Limburg
  Voor de fietsliefhebbers is een fietsvakantie in Limburg zeker een mooie tip. De Limburgse heuvels dagen u uit  en lenen zich perfect voor een mooie fietstocht. Daarnaast is het zeker de moeite waard om door de omliggende pittoreske dorpjes te fietsen. Wellicht voor een tussenstop met een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.
 • Fietsreizen Noord-Brabant
  Ook in Noord-Brabant is het heerlijk om de natuur in te duiken. Bezoek bijvoorbeeld eens Nationaal Park de Biesbosch waar u prachtige flora en fauna tegenkomt tijdens uw fietsvakantie. Of verken de omgeving van een landgoed waar u zou kunnen overnachten.
 • Fietsvakantie Noord-Holland
  In Noord-Holland bieden wij voornamelijk combinatie fietsreizen aan. Zo kunt u in een meerdaagse fietsvakantie van Amsterdam naar de Veluwe fietsen en weer terug, een aanrader voor fietsliefhebbers die veel kilometers maken! Ook is een fietsreis van Amsterdam naar de Waddeneilanden een andere leuke combinatie.
 • Fietsreizen Overijssel
  Iedereen is wel bekend met het populaire Giethoorn, een prachtige plek om de natuur zowel vanaf het land als via het water te ontdekken. Fiets door de 3 Nationale Parken en maak als tussenstop een leuke rondvaart. Het gastvrije Twente is een mooie plek voor een heerlijke fietsvakantie.
 • Fietsvakantie Utrecht
  In Utrecht heeft u de mogelijkheden om een mooie fietstocht te maken op de Utrechtse Heuvelrug. Dus struin door de bossen, zandverstuivingen, met pitstops op de mooiste plekjes. Dus voor een fietsvakantie is Utrecht ook zeker een geschikte provincie!
 • Fietsreizen Zuid-Holland
  Het levendige en veelzijde Zuid-Holland biedt meerdere mogelijkheden aan voor mooie fietsreizen. Bijvoorbeeld van het historische Delft naar de wereldstad Rotterdam. Of fiets lekker langs de Hollandse Kust. Stop eens bij een lekker strandtentje in Scheveningen.
 • Fietsvakantie Zeeland
  In Zeeland kunt u lekker gaan uitwaaien en langs de Zeeuwse Kust fietsen. Er lopen hier talloze fietsroutes om de mooie omgeving te verkennen. Zo kunt u vanuit een strandhotel zo de duinen op fietsen. Met de wind door uw haren en het zonnetje op uw huid, is het hier op en top genieten.
 • Fietsreizen Waddeneilanden
  Wilt u graag één van de eilanden ontdekken? Bijvoorbeeld Vlieland of Ameland? Met ca. 100 kilometer aan fietspaden zijn er genoeg mooie plekjes te ontdekken. Ook kunt u even een tussenstop maken en de benen strekken tijdens een wandeling op het strand.

Wilt u ook eens de mogelijkheden buiten Nederland verkennen? Bekijk dan dit mooie artikel over een Fietsvakantie Duitsland!

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

Haarlem is een mooie stad, maar de omgeving is minstens het bezichtigen waard. Hoe kan dit beter dan met het meest Hollandse vervoermiddel dat er is: de fiets! Omdat de Bourgondiërs in en rond de Noord-Hollandse hoofdstad weten wat genieten is, is een gezellig terras nooit ver weg. Nu zitten we natuurlijk nog midden in de Covid-19 maatregelen, maar lees je vast in welke stops je straks niet mag missen!

Je hebt altijd je mobiele telefoon om te checken waar je lekker op een terras kunt plaatsnemen. Maar dan weet je van tevoren nooit of het er wel zo leuk en gezellig is – er wordt immers van alles geroepen op internet. Dit blog kun je echter gerust opslaan, want de tips zijn afkomstig uit betrouwbare Haarlemse bron. Veel fietsplezier voor nu en geniet straks weer van een ontspannen stop!

Wapen van Kennemerland – Ramplaan 125, Haarlem

Bij Het Wapen van Kennemerland – in de volksmond De Stinkende Emmer geheten, zo heette dit café vroeger – zet je je fiets neer en wil je het liefst de komende paar uur niet weg. Zeker met mooi weer, wanneer je plaatsneemt op het gezellige terras en je een gesprek aan kunt gaan met de koeien die op het aangrenzende weiland verpozen. Idyllische plek.

Klein Centraal – Tetterodeweg 4, Overveen

Bij Klein Centraal is het iets bedrijviger, qua omgeving. Het piepkleine dorpje in de duinen, tussen Haarlem en Zandvoort, heeft een stationnetje en het monumentale stationsgebouw is omgetoverd tot horeca-etablissement. Het ligt direct aan het perron maar de zo nu en dan stoppende treinen verstoren de gezelligheid niet – integendeel zelfs. Ze maken die ouderwetse stations-sfeer compleet.

’t Fort – Fortwachter 3, Vijfhuizen

In een oude bunker of fort is restaurant ’t Fort gevestigd, helemaal aan de andere (oost)kant van Haarlem. Het is een wat ruiger decor om koffie of een biertje te drinken, maar de sfeer is er, zeker op mooie dagen, niet minder gemoedelijk door. Het dorp Vijfhuizen bereik je door de dijk af te fietsen vanaf Schalkwijk. Een mooie route trouwens!

Kraantje Lek – Duinlustweg 22, Overveen

Toch weer even terug naar Overveen. Midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, verstopt in de bossen, vind je Kraantje Lek, een begrip in de omgeving. Met name kinderen zullen het hier naar hun zin hebben. Er is een speeltuin, dieren en heerlijke pannenkoeken. Bewonder hier De Holle Boom van de onlangs overleden Haarlemse beeldhouwer Kees Verkade.

Café Spaarndam – Westkolk 10, Spaarndam

Tussen de bunkers in Haarlem-Noord, waar scènes van de film Het Meisje Met Het Rode Haar zijn opgenomen, fiets je richting het pittoreske Spaarndam, waar je plaatsneemt op het terras van Café Spaarndam. Spaarndam is een soort Volendam, maar dan op zijn Haarlems. Een haventje, een sluis, bootjes en allemaal Anton Pieck-achtige doorkijkjes.

Fietsarrangement Noord-Holland

Bent u toe aan even lekker een paar daagjes eropuit gaan? De Hollandse kust leent zich perfect voor een ontspannend nachtje of weekendje weg. Dus wilt u fietsen door de duinen en bossen, uitwaaien op het strand en mooie bezienswaardigheden bezoeken? Dit zijn allemaal ingrediënten waar u van kan genieten tijdens een heerlijk fietsarrangement in Noord-Holland. Overnacht in een comfortabel hotel dichtbij de kust of direct aan het strand en krijg diverse fietsroutes mee. Tevens kunt zelf de afstand bepalen door op de verschillende knooppunten te fietsen. Onderweg komt u de meest prachtige natuur tegen. Ook leuk is om door de pittoreske dorpjes heen te fietsen waar u bijvoorbeeld een tussenstop kunt maken voor een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.

Aan de kust

De Hollandse Kust is een erg populaire bestemming voor een fietsvakantie. Met stipt is dit een zeer mooi uitwaai- en fietsgebied. Zeker in de zomer zijn er veel mensen te vinden die een fijne fietstocht gaan maken. Het zonnetje op uw huid en de wind door uw haren. Er wordt tussendoor een tussenstop gemaakt bij een strandtentje voor een lekker koel en fris drankje of voor een uitgebreide lunch. Echter is het hier in de wintermaanden ook heerlijk te vertoeven. Dus kleed u goed dik aan en stap de fiets op voor een heerlijk fietsarrangement in Noord-Holland.

Verblijf in een strandhotel tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland

Tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland kan een mooi hotel op loopafstand van het strand natuurlijk niet ontbreken. Inspiratie nodig? Zoek niet langer en bekijk hier onze mooie arrangementen! Een comfortabele overnachting, uitgebreid ontbijt en een heerlijk diner zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijk fietsarrangement in Noord-Holland! Daarnaast maakt u gratis gebruik van de standaard hotelfaciliteiten. Heeft u een leuk hotel gevonden met een wellness center? Boek er (tegen betaling) lekker een ontspannende massage bij! Dat is toch wel even lekker na zo’n actief dagje fietsen.

fietsarrangement Noord-Holland

Egmond aan Zee

Bij een fietsarrangement in Noord-Holland zal u waarschijnlijk aan een paar bekende badplaatsen denken. Egmond aan Zee is er hier één van. Deze badplaats beschikt over een rustig polderlandschap waar u prachtige fietstochten kunt maken. Niet alleen de polders zijn mooi om door te fietsen maar ook over de dijken, door de duinen en langs verschillende meertjes en plassen. In de zomers staan de heide mooi in de de bloei en in de winter zult u wellicht een schaatser voorbij zien glijden tijdens uw fietstocht. Zo heeft elk jaargetijde iets speciaals. Wanneer u per fiets de vele fietspaden en landwegen betreedt, geniet u van een prachtig uitzicht dat nergens anders in Nederland voorkomt. Fiets ook eens door de pittoreske dorpjes die er omheen liggen.

In Egmond aan Zee bevindt zich een prachtig strandhotel waar u kunt verblijven tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland. Het hotel beschikt over een heleboel faciliteiten waar u tijdens uw verblijf gebruik van kunt maken. Gooi een strike op de bowlingbaan, boek een ontspannende massage in het wellness center en geniet van heerlijke gerechten in het restaurant.

Egmond

Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee loopt een super groot duinterrein dat zelfs doorloopt tot aan Schoorl. Dus dit is zeker de ideale uitvalsbasis voor een fietsarrangement in Noord-Holland. Als fietsliefhebber geniet u hier van unieke flora en fauna die bij dit duinenlandschap thuis horen. Dus wilt u even weg van alle hectiek in uw dagelijkse leven? In het Duinreservaat komt u helemaal tot rust. Bij Wijk aan Zee denkt men vaak aan zon, zee en strand maar het heeft nog veel meer te bieden. De ellenlange fietspaden zijn perfect om wat aangename kilometers te maken per fiets.

Het strandhotel in Wijk aan Zee is prachtig gelegen op 40 meter boven de zeespiegel, in de duinen van Wijk aan Zee, een cultureel dorp aan de kust in de provincie Noord-Holland. Door de ideale ligging biedt het hotel prachtig zeezicht aan de ene kant maar ook duin- en dorpzicht aan de andere kant. Het dorp Wijk aan Zee biedt de combinatie van ouderwetse gezelligheid met de rustgevende uitstraling van de duinen en het brede strand. Hierdoor prima geschikt voor heerlijk uitwaaien aan de kust en prachtige fietstochten maken.

fietsen in duinen

Schoorl

Het gezellige duindorp Schoorl ligt net onder de hoogste duinen van Nederland. De Schoorlse duinen en het Duinreservaat zijn prachtige natuurgebieden om naartoe te fietsen. Deze bestaan onder andere uit strand, duinen, bossen en heide. Maar wilt u voor nog meer afwisseling gaan? Bezoek dan eens het polderlandschap met bloemrijke weilanden en de gezellige dorpjes er omheen. Naast lange duinrijen krijgt ook veel van de Noordzee te zien, heerlijke die frisse zeelucht tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland.

Het hotel is gevestigd aan de rand van het gezellige Schoorl, naast Nationaal Park De Schoorlse Duinen. Vanuit het hotel stapt u dus zo de fiets op om de duinen te gaan verkennen. Verder kunt u in het hotel gratis gebruik maken van alle faciliteiten. Denk hierbij aan een gezellige binnen- en buitenbar, het overdekte zwembad, de sauna en het solarium. Na een actieve dag fietsen is het wel zo lekker om ook even te ontspannen. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht met een heerlijk diner!

fietsen

Alkmaar

In Alkmaar komt u net weer even wat andere natuur tegen dan wanneer u direct aan de kust verblijft. Toch vindt u hier ook mooie duinen om doorheen te fietsen. Daarnaast is het levendige centrum van Alkmaar ook heel interessant om per fiets te gaan ontdekken. Tevens er is een mogelijkheid om naar de kust te fietsen. Bergen en Egmond aan Zee liggen namelijk in de buurt met hun prachtige stranden. Neem eens een bezoekje aan het Alkmaarse kaasmuseum, de diverse molens en kerkjes en de omliggende pittoreske dorpjes.

Met een ligging in het sfeervolle centrum van Alkmaar, nabij de stranden van Bergen en Egmond aan Zee en bruisend Amsterdam, is dit hotel een perfecte keuze voor een heerlijk fietsarrangement in Noord-Holland! Het boutique hotel is gevestigd in een voormalig gevangenisgebouw, hoe bijzonder is dat? U ontvangt diverse fietsroutes om de prachtige omgeving van Alkmaar te verkennen.

gevangenis

IJmuiden

In IJmuiden geniet u ook van een fietsarrangement in Noord-Holland, direct aan de kust. Zet uw voeten op de pedalen en fiets richting het strand van IJmuiden of zoek meer de natuur op bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hier vindt u romantische landgoederen en prachtige flora en fauna. Het landschap is zo gevarieerd dat u, overal waar u ook kijkt, uw ogen uit kijkt! Voor een tussenstop van u fietstocht kunt u terecht bij één van de vele musea.

Het hotel is IJmuiden ligt op zo’n 150 meter van het strand. Word wakker met het geluid van de zee op de achtergrond. Open uw balkondeur en ruik de zoute zeelucht. Vanaf het hotel kunt u kiezen voor diverse fietsroutes. Na een lange dag fietsen, komt u volledig tot rust in de sauna en geniet u van een heerlijk diner in het restaurant.

Ijmuiden

TOP 3 Fietsroutes tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland

 • Duinwaterroute in Castricum (43 km, ca. 3 uur)
  Het duingebied in Castricum maakt deel uit van het grote Duinreservaat in Noord-Holland. U ziet niet alleen duinen maar ook water. Uw fietsroutes begint bij Duiningang Berkenbos. Tijdens uw fietsroute komt u langs de meest mooie natuur in de omgeving van Castricum en kunt u bijvoorbeeld de boerderij of uitkijkduin gaan bezoeken. Ook komt u langs de vogelduin waar u de meest bijzondere en paradijselijke vogels tegenkomt.
 • Rondje Amsterdam (17 km, ca. 2,5 uur)
  Met deze fietsroute wordt u naar alle mooie plekjes van de stad Amsterdam geleid zonder dat u het drukke centrum in moet. Neem een kijkje bij het voormalige Marineterrein en fiets onder het Rijksmuseum door. Een ontzettend leuke route om Amsterdam te gaan verkennen tijdens uw fietsarrangement in Noord-Holland.
 • Gooische Heideroute (30 km, ca. 2 uur)
  Met deze Gooische Heideroute vanuit Hilversum komt een heleboel tegen. Stukjes akkerland, pittoreske dorpjes, spoorlijnen, heide met o.a. schapen en nog maar veel. Een veelzijdige route in Noord-Holland!

Nog meer ontdekken in deze mooie provincie? Bekijk dan eens dit mooie artikel over een Strandweekend in Noord-Holland! Of neem een kijkje naar het artikel over een Weekendje weg Noord-Holland Kust!

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

Fietsvakantie Duitsland

Op zoek naar een actieve Fietsvakantie in Duitsland? Dan vindt u hier de leukste en mooiste arrangementen! Ten eerste zijn er allerlei mooie fietsroutes te verkrijgen bij het hotel. Nadat u ontbeten heeft, stapt u de fiets op om de prachtige omgeving te ontdekken. Verken het natuurrijke Sauerland of fiets langs rivier de Moezel. Ook heeft Duitsland verscheidene mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Dus wilt u eens de grens over en het mooie Duitsland ontdekken? Met de diverse fietsroutes komt u op de mooiste plekjes van dit land. In alle seizoenen is het hier goed vertoeven. Echter kunt u in de wintermaanden met sneeuw misschien beter kiezen voor een wandelarrangement ;). Bekijk hiervoor dan eens onze TOP 5 Wandeltrips in Duitsland!

Kortom, het veelzijdige Duitsland is zeker de moeite waard om eens te bezoeken voor een wandeling of een mooie fietstocht! Dus pak uw fiets maar uit de garage en race snel de grens over!

fietsvakantie duitsland

TOP 5 Fietsvakantie in Duitsland

 1. 5 daags arrangement – Volop genieten in Sauerland
 2. Fietsen rondom Lippstadt – 3-daags Fietsarrangement in Duitsland
 3. 3-daagse Fietstrip met hotel direct gelegen aan de Moezel in Cochem
 4. Fiets en Wandel arrangement in Duitsland – Genieten in Willingen bij Nederlands Familiehotel
 5. Fietsvakantie in het paradijselijke Eifel bij het welbekende Duitse stadje Monschau

Met recreatieve groet,
Kayleigh Stark

Recreatief.nl