Rubriek

Friesland

Rubriek

Top 3 Uniek overnachten in Friesland

Nu is Friesland misschien niet de eerste provincie waar u aan denk voor een weekendje weg. Friesland heeft echter leuke en unieke locaties waar u kunt verblijven. Overnacht eens in een wijnvat of beleef een weekend aan boord van een Zeilschip. Tijdens een weekendje in Friesland kunt u zelf een dagje er op uit naar Terschelling.

Ontdek de unieke overnachtingsmogelijkheden in Friesland.

  1. Ontdek de Friese Elfsteden – een weekendje genieten in Stavoren
  2. Zeilweekend op een klipper – Bijzonder Vriendenweekend op het water
  3. 3 Dagen Friesland en Dagje Terschelling bezoeken

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Wat is de Sneekweek?

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: “Overdag om de eer, ’s avonds voor de sfeer.” Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad.

De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd.

De Sneekweek start op 2 augustus. De 84ste Sneekweek zal worden gehouden van 2 t/m 8 augustus 2019. De traditionele opening door middel van een zogenaamde Vlootschouw is op vrijdagavond 2 augustus vanaf 21.30 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

Bezoek de elf steden te voet of per auto

De elf steden van Friesland staan natuurlijk bekend om de elfstedenschaatstocht, maar deze steden hebben meer te bieden dan alleen het schaatsen! Om u kennis te laten maken met de elf steden hebben wij speciaal voor u een fantastisch arrangement!

Tijdens het Ontdek de Friese elfsteden arrangement overnacht u 2 nachten in een bijzonder en groot wijnvat voorzien van een zitkamer. Gedurende dit arrangement wordt u compleet in de watten gelegd, zo krijgt u bij aankomst een heerlijk welkomstdrankje, kunt u 2x genieten van een uitgebreid ontbijt, kunt 1x een heerlijk 3-gangen diner nuttigen en krijgt u koffie met gebak. Wat betreft eten zit het dus wel goed,! Maar om u kennis te kunnen laten maken met de elf steden, krijgt u ook verschillende vouchers voor diverse musea. Zo krijgt u  een voucher voor het Friese Schaats-Museum en het Jopie Huisman-Museum. Zoals het ook in de elfstedentocht werkt, krijgt u een stempelkaart met routebeschrijving, zodat u elk plaatsje kunt bewonderen.

Bent u ook zo benieuw geworden naar de elf steden? Dan is dit uw kans met het Ontdek de Friese Elfsteden – een weekendje genieten in Stavoren.

Een weekendje vol luxe

Friesland is een provincie dat bekend staat om zijn heerlijke suikerbrood, het drankje beerenburg en om de rust en ruimte van de provincie. Daarnaast heeft de provincie zijn eigen taal, is de sport Fierljeppen erg populair en een eigen volkslied. Dit klinkt natuurlijk super tof, maar nog veel leuker is het om het natuurlijk zelf te beleven. Met het 3 daags Fietsarrangement – Ontdek veelzijdig Friesland laat u onderdompelen in Luxe kunt u op ontdekkingstocht gaan door deze bijzondere provincie.

Tijdens dit arrangement overnacht u 2 nachten in een prachtig hotel, krijgt u een 3-gangen diner op de dag van aankomst en kunt u 2x genieten van een heerlijk ontbijt. Daarnaast krijgt u 1 dag de mogelijkheid om een fiets te huren en krijgt u diverse fiets- en wandelroutes. Op deze manier kunt u heerlijk genieten van de Friese cultuur.

Ik ben erg benieuwd hoe de mooie Friese cultuur ervaart met het 3 daags Fietsarrangement – Ontdek veelzijdig Friesland laat u onderdompelen in Luxe!

Top 3: Varen over de Friese meren met een Skûtsje

Wilt u eens naar Friesland maar weet u nog niet hoe dit dagje uit er uit moet gaan zien? Beleef het dan eens op het water met een traditionele Skûtsje. Ga de hele dag het water om en ontdek de Friese meren of ontdek Nationaal Park De Alde Faenen. U kunt ook een halve dag genieten van een van deze mooie zeiltochten.

Ga het water op en ontdek de Friese meren met een Skûtsje.

  1. Heerlijke zeildag op een skutsje beleven op de Friese meren
  2. Halve dag Zeilen op een Skutsje – gezellig dagje uit op de Friese Meren
  3. Dagje Skutsjesilen in Friesland – Gezellig groepsuitje in Nationaal Park De Alde Feanen

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Nachtje weg in een prachtige bosrijke omgeving

Zijn jij en jouw vriendinnen op zoek naar een leuk weekendje weg? Wat dacht u eens van het mooie Friesland?!

Met dit arrangement overnachten jij en jouw vriendinnen in een mooi hotel in het Friese Oranjewoud. U krijgt tijdens het arrangement een lekkere high tea en kan u heerlijk wakker worden met een uitgebreid ontbijtbuffet. En dat allemaal voor nog geen 85 euro !

Kom samen met uw vriendinnen tot rust

Wanneer u overnacht in ons hotel in Oranjewoud voelt zich gelijk op uw plek door de gastvrijheid van het personeel. Voor wie lekker wilt ontspannen heeft het hotel de beschikking over een sauna, een stoomcabine en zwemmogelijkheden. Ook kunt u zich lekker laten verwennen in het beauty center. Het hotel is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Toe aan een lekker weekendje met de meiden? Dan is het Vriendinnenweekend met High Tea in veelzijdig Friesland helemaal iets voor u!