Cultuur & natuur in één mooie tocht, is dit niet precies waar u naar zocht? Hollands oudste stad Geertruidenberg en Nationaal Park de Biesbosch ontdekken op één dag, mooier kan het niet.

U begint de dag in Geertruidenberg met een begeleide stadswandeling inclusief torenbeklimming. U bezoekt de mooie Markt van Geertruidenberg met haar historische bezienswaardigheden. Op de kerktoren heeft u een prachtig uitzicht over Geertruidenberg, de omliggende dorpen en u kunt de Nationaal Park de Biesbosch al zien. De wandeling met torenbeklimming duurt ongeveer anderhalf uur.

Na de stadswandeling loopt u naar de haven van Geertruidenberg waar u in een elektrisch aangedreven sloep stapt en uw tocht per water vervolgt naar Nationaal Park de Biesbosch. De sloep zal door een van de deelnemers bestuurd worden en met uw gezelschap zult u zelf moeten varen, aanleggen, navigeren en manoeuvreren. Een ervaren gids gaat mee om u de weg te wijzen en u iets te vertellen over het mooie natuurschoon.

– Het arrangement kan worden uitgebreid met een lunch en eventueel een buffet of een barbecue als smakelijk slot. Ook kunnen wij zorgen voor lekkere drankjes en/of hapjes bij aan boord willen.
– Mocht u zelf de Biesbosch willen ontdekken zonder gids dat is dat ook mogelijk. U zult dan aan de hand van een gedetailleerde vaarkaart de weg moeten vinden.

Het programma
12:00 Ontvangst met Brabantse koffietafel.
13:00 Start stadswandeling inclusief torenbeklimming.
14:45 Start vaartocht (eventueel drankjes + lunch aan boord).
17:15 Terugkomst Geertruidenberg

Let op: Dit is een voorbeeldprogramma, alles kan aangepast worden aan uw specifieke wensen.

Kom ook genieten van deze super leuke Ontdekkingstocht door de Biesbosch!

Redacteur