Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Een stad vol met herinneringen uit het verleden. Paleizen en monumenten uit de tijd van de Nassau’s, De Oldenhove, de scheve toren die zichzelf al eeuwen staande weet te houden, en prachtige musea geven een goed beeld van het vroegere Leeuwarden. Ook is het de stad van Mata Hari, deze vrouw is geboren in Leeuwarden, en uitgegroeid tot een dansende diva. Mede is de stad bekend omdat hier het officiële startpunt en de finish van de elfstedentocht is.

Cultuur
Oude gebouwen en musea zijn er volop te vinden in Leeuwarden. Leeuwarden zelf is eigenlijk al een museum opzich. Veel kerken, torens en monumenten zijn er te bezichtigen en wanneer u door de oude straten loopt heeft u het gevoel dat u in het vroeger van Leeuwarden bent. Honderden monumenten, parels van musea, de leukste winkeltjes. Laat u eens inspireren door deze mooie stad.

Sport & Recreatie
Sportieve mensen kunnen zich prima vermaken Leeuwarden. Mooie wandel- en fietsroutes zijn aangelegd in en rondom de stad en vele sportverenigingen zijn in de stad zelf gevestigd. Friesland is de provincie van de watersport. De Friese meren bieden Ook enkele beautycentra in de stad voor een dag heerlijk ontspannen.

Winkelen

Gezellig winkelen in Leeuwarden. Het winkelcentrum van Leeuwarden leeft! Ruim 400 winkels van kleine kleding winkels tot aan grote warenhuizen zijn er in de binnenstad te vinden. Vele terrassen en cafe’s bieden de mogelijkheid  om even lekker uit te rusten na een lange dag winkelen.

Uitgaan
Bezoek eens een voorstelling in één van de mooiste theaters van Nederland, Stadsschouwburg De Harmonie. Het bruisend hart van het culturele leven in Friesland. In het Filmhuis en de bioscopen wordt het actuele filmaanbod gepresenteerd.  Natuurlijk kent een stad met ruim 27.000 studenten ook een bruisend nachtleven. Leeuwarden staat culinair ook goed op de kaart. Van restaurants die koken met streekproducten tot een sushi restaurant. Van trendy lunchcafés tot het pannenkoekschip.

Weekendje weg
Leeuwarden is een van de onbekende steden maar heeft veel moois te bieden. De stad heeft vele musea, gezellige terrasjes en winkels, maar ook een rondvaart maken behoort tot de mogelijkheden. Laat u eens verrassen met een weekendje weg in de hoofdstad van Fryslan.

Groepsuitjes 
Leeuwarden leent zich goed voor leuke groepsuitjes. Wilt u eens een keer wat anders dan Amsterdam, Utrecht of Den Bosch? Kijk dan hier voor de leukste groepsuitjes die u kunt boeken in Leeuwarden en heb de dag van uw leven!

Redacteur