Het eerste jaar (2014) van de 3 Prov fiets-3-daagse was meteen een succes. Maar liefst ca 190 deelnemers deden 3 dagen mee aan een verkenning van het gevarieerde gebied rond het 3 Provinciënpunt van Groningen, Friesland en Drenthe.

Ook voor de vrijwilligers van TIP-Bakkeveen was het een helemaal nieuwe activiteit. Voor hen dus ook een soort verkenningstocht. Zowel bij de deelnemers als bij de organisatie heerste tevredenheid en al enthousiasme voor volgend jaar.

Na afloop zijn de fietsers gevraagd naar hun mening. Hieruit is een aantal leerpunten naar voren gekomen, waar volgend jaar rekening mee zal worden gehouden.

  • Er komt ook een 25 km route bij; de 40 km is soms te lang.
  • Verdeling van de stempelposten over de route zal evenwichtiger worden.
  • Duidelijker route aanwijzingen.
  • Vooralsnog blijft de tocht in de week van de 1e zaterdag van juli.
  • Sluitingstijd finish zal later worden.
  • De verkenning van de omgeving zal in 2015 tot een echte beleving worden: door het nu al grote aantal deelnemers kunnen gebouwen en bezienswaardigheden speciaal voor de deelnemers worden geopend !
  • En wat hetzelfde zou moeten blijven: het mooie weer van 2014 ook in 2015 !

Je ontdekt het gebied waar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Elke dag vertrek je vanuit Bakkeveen en krijg je een gevarieerde route aangeboden. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: ca 25, 40 en 60 km. Je zult verbaasd zijn over de verschillende landschappen die je aantreft. In elke provincie heb je de mogelijkheid uitleg te krijgen bij een markant gebouw, geschiedenis van een gebied of de werking van een bedrijf. Maar …. je kunt ook gewoon doorfietsen. Op deze site vind je informatie over: * wat er te beleven is * mogelijkheid tot deelname aan avond programma * waar je kunt overnachten * Waar je je kunt aanmelden Data woensdag 1 t/m vrijdag 3 juli 2015. En dat alles voor maar €7,50.

Beleef het ook! Klik hier en Beleef de 3 Provinciën per fiets.

Redacteur