Zeilen in Nederland. Heerlijke zeilarrangementen op prachtige traditionele schepen. Zeilen op het grevelingenmeer in Zeeland, zeilen op het ijsselmeer, zeilen in friesland, zeilen op de wadden, zeilen op het sneekermeer. Een fantastisch idee voor een heerlijke zeildag vind u op Zuiltrips.nl

Zeilen is een techniek van voortbeweging door windkracht op een zeilschip,zuilboot, surfplank of met een zeilwagen over land. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de kracht van de  wind die ontstaat doordat het zeil de snelheid en richting van de inkomende wind verandert.

Geschiedenis
Na een periode van neergang werd vanaf de middeleeuwen het Middellandse-Zeegebied weer belangrijk voor de ontwikkeling van de scheepsbouw. Dat kwam door de kruistochten. veel mensen wilden de zee oversteken om naar het heilige land te gaan. De schepen moesten groter worden gemaakt om meer passagiers mee te kunnen nemen. Ze werden wel tot 40 meter lang gebouwd.

De wind in de zeilen, het klotsen van het water tegen de boeg? Zelf zeilen? Kijk op Zeiltrips.nl voor de leukste arrangementen!

 

Redacteur