Rubriek

Vakantie

Rubriek

Het staat bij veel mensen op de bucketlist; een wereld reis maken. Maar voordat jij die onvergetelijke reis gaat maken, komt er heel wat organisatie om de hoek kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het geld dat je nodig hebt om deze reis te maken of van de route die je gaat maken of van de vaccinaties die allemaal nodig hebt? Daarom is het handig om vooraf je wereldreis jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Hoe en waar regel ik mijn vliegticket waarmee ik de hele wereld over kan?
 • Wat gaat deze wereldreis mij kosten?
 • Hoe bepaal ik de route die ik ga doen? En welke landen wil ik bezoeken?
 • Wat heb ik allemaal nodig op wereldreis en hoe ga ik dat meenemen?
 • Heb ik een visum nodig voor de landen waar ik heenga?
 • Welke vaccinaties heb ik in welk land nodig?

De financiën

Laat ik bij de eerste stap beginnen; de financiën. Het is misschien het minst leuke onderwerp van het hele plan van een wereldreis, maar wel 1 van de belangrijkste. Wie op wereldreis gaat moet natuurlijk wel een flinke buffer hebben om zichzelf te kunnen voorzien in zijn basisbehoeftes. Je kunt op verschillende manieren aan deze buffer komen. Allereerst kan je ervoor kiezen om een flinke tijd elk dubbeltje dat je kan missen aan de kant te zetten of je kan kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten.

De voor- en nadelen van de methodes

Veel mensen weten dat sparen goed is. Je hebt tenslotte altijd en buffer achter de hand. Velen weten ook dat je bij sparen een bepaalde rente krijgt over het totaalbedrag en dat je exact inzicht hebt in wat je uit te geven hebt. Echter, het nadeel van sparen is dat je soms lang moet wachten voordat jij het product kunt aanschaffen dat jij graag wilt. Dit is een groot nadeel voor wie het idee heeft om binnen een maand of twee maanden te vertrekken om aan zijn wereldreis te gaan beginnen.

Voor wie het geduld van sparen niet heeft, kan natuurlijk een persoonlijke lening afsluiten om zo toch op wereldreis te kunnen. Het voordeel is dat je gelijk weg kan en dat je de persoonlijke lening voor een bepaalde looptijd kunt vastleggen, zolang deze looptijd maar tussen de 12 en 180 maanden is. Jouw lening is gebaseerd op de situatie van jouw werk, jouw woonsituatie en hoe jij leeft.

Culturele ervaringen met All Ways, van Portugal tot Spitsbergen

Voor een adembenemende cruise-ervaring hoef je niet ver te reizen. All Ways Cruises biedt in 2020 vier verschillende zeecruises aan langs de Europese kusten. Allen staan garant voor unieke programma’s, uitzonderlijke service en onvergetelijke ervaringen. Ontdek de Britse Eilanden, de Noorse fjorden, de Lofoten eilanden of beleef een bourgondische cruise langs de kust van Frankrijk, Baskenland en Portugal.  

Betoverende Britse eilanden

(van 10 tot 23 mei 2020, 14 dagen/13 nachten)

Koers komende lente met All Ways richting Engeland, Schotland en Ierland. Als een varend boetiekhotel brengt het schip MS Astoria passagiers langs Londen, Edinburgh, Dublin, Belfast en Liverpool. Deze cruise is een aaneenschakeling van citytrips, afgewisseld met excursies in de Schotse Hooglanden, de Ierse Antrimkust en de Engelse kalkrotsen in het Zuiden. Gastspreker aan boord is de Vlaamse journalist Flip Feyten, die een boek schreef “Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn”. Hij deelt zijn frisse blik op de Angelsaksische tradities en culturele gebruiken met de gasten aan boord.

Deze cruise biedt cultureel vermaak op vele vlakken. Keer terug naar de sixties met een bezoek aan de Cavern Club in Liverpool; de plaats waar de Beatles ontdekt werden, proef de beste Schotse whisky’s en Ierse oesters of bezoek het Titanic museum in Belfast.

Meer informatie over deze cruise

Fenomenale Fjorden

(Van 4 tot 13 juli 2020, 10 dagen/9 nachten)

Wie droomt van een cruise door de mooiste Noorse fjorden moet niet langer wachten. Vanaf 2026 worden twee UNESCO-werelderfgoed-fjorden gesloten voor de scheepvaart: het Nærøyfjord bij Flåm, en het iconische Geirangerfjord. Op 4 juli 2020 gooit de MS Astoria, een charmant en persoonlijk schip, de trossen los voor een van de laatste klassieke Noorse Fjorden cruises.

Naast de twee beroemde fjorden meert de Astoria ook aan in hartje Bergen, Ålesund en Stavanger, en in het minder bekende Nordfjord. Daar ziet men gletsjers, groene bergweides, de karakteristieke rode boerderijen en het turquoise wateroppervlak tussen de hoge bergpieken. Deze regio is op zijn mooist in de vroege zomer.

Adembenemend Spitsbergen en de Lofoten eilanden

(van 30 juli tot 11 augustus, 13 dagen/12 nachten)

Deze bijzondere cruise begint binnen de Poolcirkel. Met een directe vlucht vliegen passagiers van Brussel naar Tromsø, om daar aan boord te stappen van de MS Astoria. Onder begeleiding van zeevogels, walrussen en robben vaart het schip richting Spitsbergen, waar – met een beetje geluk- ijsberen gespot kunnen worden. Bioloog Walter Roggeman begeleidt deze reis. Zowel aan boord als tijdens de excursies deelt hij zijn kennis over de lokale flora en fauna.

Vanuit het Poolgebied vaart het schip zuidwaarts, via de Lofoten eilanden en de Svartisen Gletsjer, naar het Geirangerfjord. Door de compacte omvang van de MS Astoria kunnen alternatieve vaarroutes gekozen worden door smalle waterwegen en fjorden, waar grote cruiseschepen niet zijn toegestaan. Zo ervaren passagiers van deze All Ways cruise het Noorse landschap nóg intenser. Voordat koers wordt gezet naar de thuishaven in Zeebrugge maakt deze cruise een laatste stop in de charmante Hanzestad Bergen.

Meer informatie over deze cruise lees je hier

De Atlantische Wijnroute

(van 14 tot 25 september 2020, 12 dagen/11 nachten)

Een echte bourgondiër moet deze cruise op zijn bucketlist hebben staan. Op 14 september vertrekt de MS Astoria vanuit Porto om de meest smakelijke regio’s aan de Atlantische kust te ontdekken. Enkele stops onderweg zijn: Lissabon, Bilbao, Cognac en Saint-Emilion. Proef pastéis de nata, pintxos, verse zeevruchten en verschillende dranken als Port, Bordeaux en Calvados in hun originele plaats van herkomst. Dat is genieten met een grote ‘G’ voor iedereen met liefde voor lekker eten.

Uitbuiken kan tijdens deze cruise aan boord terwijl u luistert naar een historische of culturele lezing van journaliste Mia Doornaert, of aan land tijdens een bezoek aan het Guggenheim museum in Bilbao, een wandeling over Ile de Ré, of tijdens een UNESCO excursie door het pittoreske Saint-Emilion.

Meer informatie over deze cruise lees je hier

Over All Ways Cruises

Het van oorsprong Belgische bedrijf biedt culturele cruise reizen aan in de Belgische en Nederlandse markt. Het concept van All Ways onderscheidt zich van anderen door de kleinere schaal en persoonlijke benadering. De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig, het entertainment aan boord is van hoge kwaliteit en bestaat naast artiesten ook uit professionele sprekers en experts die gasten zullen inspireren. De gastvrijheid en ervaring van de crew maakt dat iedereen zich snel thuis voelt aan boord van een All Ways Cruise, en maakt de reis minstens net zo indrukwekkend als de bestemming.

Meer informatie over de cruises van All Ways? Bezoek de vernieuwde website:

www.all-ways.be/nl.

Bijna iedereen die op het punt staat om op vakantie te gaan heeft het wel eens ervaren: het gevoel dat je iets vergeten bent. Wat je vergeten bent weet je niet, dus je gaat in je hoofd direct het lijstje af. Heb ik de deuren op slot gedaan? Staat het gas uit? Is de reisverzekering geregeld? Allemaal vragen die bijdragen aan de welbekende vakantiestress. Gelukkig kun je dit soort twijfel met een goede voorbereiding makkelijk voorkomen en met een gerust hoofd (en hart) op vakantie gaan. Met deze super handige tips zorg je ervoor dat je altijd goed voorbereid op vakantie gaat!

Ruim voor de vakantie

1. Zorg voor een mobile VPN

Een VPN is altijd aan te raden, maar kan zeker goed van pas komen wanneer je op vakantie gaat. Een mobile VPN zorgt ervoor dat jouw IP-adres verborgen blijft en dat je veilig en anoniem gebruik kunt maken van het internet. Ideaal wanneer je jouw vakantie gaat boeken: zo kunnen aanbieders van vliegtickets geen cookies opslaan en krijg je altijd de meest voordelige tarieven voor je neus. Daarnaast is die mobile VPN ook super handig wanneer je op vakantie bent: zo kun je jouw Nederlandse programma’s zonder problemen ook in het buitenland bekijken. Jij schakelt je VPN in op een server in Nederland, en ‘het internet’ denkt dat jij je gewoon in Nederland bevindt waardoor jij jouw programma’s gewoon kunt bekijken. Er zijn allerlei verschillende VPNs voor je Android smartphone af te sluiten – aan jou de taak om even te kijken welke het beste bij jouw vakantie past!

2. Maak kopietjes

Krijg jij ook altijd de zenuwen wanneer je aan belangrijke papieren als je rijbewijs en paspoort denkt? Wat als je ze vergeten bent of nog erger, ze onderweg verliest? Door kopietjes van dit soort belangrijke documenten te maken heb je altijd iets op zak. Maak bijvoorbeeld een kopietje van je bankpas, je paspoort en rijbewijs, maar ook van je reisverzekering. Zo sta je nooit met lege handen!

3. Pak een universele adapter en powerbank in

Dikke kans dat jij jouw smartphone onderweg nodig hebt of wilt gebruiken om op je gemakje wat films te kijken in het vliegtuig. Maar wat als je ineens zonder batterij zit? Bereid jezelf hier goed op voor door niet alleen een powerbank, maar ook een universele adapter in te pakken. Mochten ze in het buitenland gebruik maken van andere stopcontacten, dan kun jij jouw telefoon met behulp van die universele adapter gewoon opladen!

4. Betaal de rekeningen

Om echt met een gerust gevoel op weg te gaan is het belangrijk om alle rekeningen van die periode vast te betalen. Zo weet jij precies wat voor bedrag er overblijft om van de vakantie te kunnen genieten, en hoef je bij terugkomst geen aanmaningen uit de brievenbus te rapen.

5. Zet je out of office aan

Zet op tijd een out of office melding aan zodat iedereen die via de mail contact met je opneemt weet dat je even niet bereikbaar bent. Voeg eventueel contactgegevens toe van de personen die jou tijdelijk vervangen tijdens je vakantie.

6. Zorg voor huisbezoekjes

Ga een paar weken voor je vakantie al op zoek naar iemand (of meerdere personen) die af en toe even bij je woning langs willen gaan. Zo kunnen ze de planten water geven, de post sorteren, eventuele dieren verzorgen en even kijken of alles nog in orde is. Zo hoef jij je op vakantie geen zorgen te maken!

Voor vertrek

7. Haal alles uit het stopcontact

Het idee van kortsluiting in huis geeft je geen rustig gevoel, en gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen. Haal alle elektrische apparatuur uit het stopcontact zodat je zeker weet dat hier geen problemen door kunnen ontstaan. Niet alleen heb jij zo een gerust gevoel wanneer je op vakantie bent (en hoef je geen tien keer na te denken of je de wasmachine wel uit hebt gezet) én blijft de energierekening lekker laag!

8. Haal de koelkast (en vriezer) leeg

Nu hoef je apparatuur zoals de koelkast en vriezer niet persé uit het stopcontact te halen; maar het kan ook zeker geen kwaad. Zorg er hoe dan ook voor dat zowel koelkast en vriezer helemaal leeg zijn; en maak ze meteen even schoon. Zo hoef je bij terugkomst geen beschimmelde voedselwaren weg te gooien en kun je meteen de vriezer weer eens laten ontdooien.

9. Zorg voor de nodige verlichting

Mocht je een slim verlichtingssysteem in huis hebben dan zit je gebakken, maar ook simpele timers kunnen al veel doen. Door regelmatig wat lampen aan en uit te laten gaan gedurende je vakantie ziet je huis er bewoond uit, en verklein je de kans op inbraak.

10. Doe een laatste check

Is iedereen de deur uit? Blijf dan nog even achter om een laatste check te doen. Gebruik eventueel een lijstje waar je alle belangrijke zaken op af kunt vinken. Apparatuur uit de stopcontacten? Check. Ramen en deuren dicht en op slot? Check. Automatische verlichting ingesteld? Check.

Onderweg

11. Vermaak voor onderweg

Wanneer je jouw woning met een goed gevoel achter hebt kunnen laten, is het tijd om je op de reis te focussen. Zorg voor voldoende entertainment onderweg. Denk aan leuke spelletjes, het downloaden van een aantal films op Netflix, een goed boek of een handige spelcomputer. Zeker bij een lange reis is het verstandig om voor zoveel mogelijk vermaak te zorgen: en dat geldt natuurlijk al helemaal wanneer je met de kinderen op pad gaat!

12. Houd je waardevolle spullen dichtbij

Neem je waardevolle spullen zoals belangrijke papieren of dure sieraden met je mee op reis? Bewaar deze dan altijd in je handbagage. Mocht er onderweg een koffer verloren gaan (of in het verkeerde vliegtuig geladen worden) dan weet jij in ieder geval zeker dat jij jouw waardevolle items bij je hebt.

13. Zorg voor een back-up setje

Naast je waardevolle spullen kan het ook verstandig zijn om een back-up setje kleding mee in de handbagage te nemen. Mocht een koffer verloren raken dan heb je in ieder geval een setje kleding bij je om jezelf om te kunnen kleden. Je kunt dit back-up setje natuurlijk uitbreiden met dingen als een tandenborstel, tandpasta, een oplader en een pyjama.

Met al deze handige, praktische tips kun jij gegarandeerd met een gerust hart van je vakantie gaan genieten! Heb je zelf nog tips? Laat ze dan vooral achter in de opmerkingen.

De actieve vakanties worden steeds populairder; en zo ook de wandelvakantie. Maar zo’n wandelvakantie vraagt natuurlijk wel om de nodige voorbereidingen. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste zaken die jij moet regelen voor je wandelvakantie vast voor je op een rijtje gezet!

 1. Zorg voor je GPS en telefoon
  Wanneer je aan het wandelen bent wil je natuurlijk wel in de mogelijkheid zijn om je GPS of telefoon te kunnen gebruiken. Of het nu is om de route nog even te checken of om een telefoontje te plegen. Een lege batterij is tijdens een lange wandeling natuurlijk een groot probleem. Zorg dus voor voldoende batterijen en opladers zodat je al je apparaten opgeladen en beschikbaar kunt houden.
 2. Neem kaarten mee
  Een GPS is handig, maar mocht je even geen signaal kunnen pakken is het wel zo fijn om een daadwerkelijke kaart bij de hand te hebben. Koop de wandelkaarten ruim voor vertrek zodat je ze vast kunt bestuderen en je routes vast kunt plannen.
 3. Sla je ICE nummers op
  Je zult niet de eerste zijn die verdwaalt tijdens een lange wandeling, en het is dan ook altijd aan te raden om een telefoon mee te nemen. Sla je ICE nummers hierin op zodat eventuele hulpdiensten direct weten wie ze moeten bellen; een ongeluk zit in een klein hoekje. Deze hulpdiensten kijken namelijk direct naar mogelijke ICE (In Case of Emergency) nummers zodat ze weten wie er gebeld moet worden mocht jij in de problemen zitten.
 4. Zorg voor de juiste materialen
  Ga ruim voor de wandelvakantie al op zoek naar de juiste materialen die jij tijdens je wandelvakantie nodig gaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan een rugzak van zo’n 20 tot 30 liter van goede kwaliteit, comfortabele kleding, regenkleding en goede wandelschoenen. Koop dit soort materialen en kledingstukken bij de bekendere aanbieders die zich specialiseren in dit soort vakanties zodat je zeker weet dat je de juiste kwaliteit in huis haalt.
 5. Maak kopietjes
  Zorg er daarnaast voor dat je kopietjes maakt van belangrijke documenten zodat je deze tijdens je wandeling niet perse mee hoeft te nemen. Een kopietje van je paspoort bijvoorbeeld of je rijbewijs. Dit soort kopietjes zijn ook erg handig mochten bepaalde papieren verloren raken tijdens de reis!
 6. Heb je medische gegevens bij de hand
  Je weet maar nooit wat er tijdens een wandeling kan gebeuren, en dit maakt het erg belangrijk om jouw medische gegevens altijd bij de hand te hebben. Vraag naar een kaart of overzicht bij je huisarts!

Heeft u altijd al eens mee willen varen met een cruisschip? Ga mee met deze unieke belevenis en ga de verschillende kerstmarkten langs in Duitsland. Alles is mooi aangekleed in kerstsfeer en overal zijn mooie lichtjes. Op de kerstmarkten kunt u vast kerst inkopen doen en genieten van de gezelligheid. Na een dagje op de kerstmarkt kunt u weer terug aan boord komen voor een heerlijk diner en zal u de toch vervolgen naar de volgende kerstmarkt.

Welkom aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Jane Austen

Een unieke 4-daagse Kerstmarktcruise langs Düsseldorf, Keulen, Koblenz en Mainz. Uniek aan deze cruise is de all-inclusive formule aan boord, waarbij bijna alle dranken zowel in de salon als in uw minibar en WiFi zijn inbegrepen. Een onbezorgdere reiservaring is er niet! Geniet op de gezellige kerstmarkten van Koblenz en Mainz van de fonkelende lichtjes, een glaasje glühwein of een warme kop chocolademelk.

Ga lekker cruisen langs de Duitse kerstmarkten tijden deze 4 daagse kerstmarktcruise op een 5 sterren schip.

Trakteer u zelf op een verblijf in de Natuur

Bent toe aan een een weekendje ontspannen? Wat dacht er dan van om een weekendje weg te gaan net over de grens in het mooie Duitsland?

Met dit arrangement verblijft u 2 nachten in een in een comfortabele hotelkamer in een leuk hotel in het mooie dorpje Feldberger Seenlandschaft. U begint de dag goed met een heerlijk ontbijtbuffet en de dag sluit u af met een lekker avondeten in het restaurant. Om de omgeving wat beter te leren kennen, krijgt u een huifkarrit door Feldberg. Om uw ontspanningsarrangement ook echt ontspannend te maken, krijgt u bij het arrangement ook toegang tot het binnenzwembad en de sauna.

Rust, ruimte en natuur

Tijdens dit arrangement overnacht u in een leuk hotel gelegen in het dorpje Feldberg. Dit dorpje is gelegen op maar liefst 1493 meter hoge berg, en ligt hiermee ook op de hoogste berg van het Zwartwoud. Deze omgeving is bij uitstek geschikt voor wie even lekker wilt ontspannen en voor wie houdt van groen. Daarnaast kunt u ook in de winter terecht in dit dorpje, wat de omgeving is 1 groot skigebied. Kortom; een gebied die voor alle seizoenen geschikt is.

Komt u ook 3 dagen ontspannen?