Rubriek

Vakantie

Rubriek

Is jouw zomervakantie er dit jaar bij ingeschoten? Zorg er dan voor dat je er komende winter nog even lekker op uit kunt. Een wintersportvakantie is de ideale manier om actief bezig zijn én ontspanning te combineren. Overdag leef je je uit op de piste en ’s avonds geniet je van een heerlijke maaltijd en drankje. Ben je nog nooit op wintersportvakantie geweest en twijfel je of het iets voor jou is? Wij geven je 5 redenen om het eens uit te proberen!

1. Je koffer inpakken gaat een stuk makkelijker

Geen eindeloze inpakstress met korte broeken, jurkjes, rokken, tops, schoenen, overhemden en sieraden. Alles wat je nodig hebt, is een warm skipak en een goede muts of pet. Zo kom jij de dagen wel door en hoef je je niet druk te maken over wat je aantrekt.

2. Ook op wintersportvakantie word je bruin

Natuurlijk is het jammer dat je deze zomer niet in je zwembroek of bikini de Spaanse stranden onveilig hebt kunnen maken, maar óók tijdens een wintersportvakantie kun je een lekker kleurtje opdoen. Dan moet je wel regelmatig je skibril afzetten natuurlijk.

3. Je bent de hele dag in de mooiste natuur

Denk je aan wintersport, dan denk je aan prachtig besneeuwde bergen. Wat een feest als je daar de hele dag op je ski’s, snowboard of wandelschoenen van mag genieten.

4. Je kunt heerlijk eten zonder schuldgevoel

Op vakantie moet je wat ons betreft altijd genieten van lokale lekkernijen zonder je schuldig te voelen, maar omdat je de hele dag in beweging bent, val je tijdens jouw wintersportvakantie misschien zelfs nog wat kilootjes af.

5. Op wintersportvakantie kun je met iedereen

Of je er nou met het gezin nog even tussenuit wilt of nodig toe bent aan een weekendje alleen met de mannen of meiden – een wintersportvakantie is écht voor iedereen!

Boek jouw wintersportvakantie nu bij de Jong Intra Vakanties. Hier vind je de mooiste accommodaties in populaire skigebieden én onontdekte pareltjes. Als je nu boekt, kun je jouw reis tot 31 oktober annuleren. Helemaal zorgeloos dus!

Op zoek naar een leuke vakantiewoning? Mogelijk dien je voor de bekostiging hiervan een hypotheek af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld niet alleen op de hypotheekrente van ING of de Rabobank, maar kijk ook naar de voorwaarden van de hypotheek. Mogelijk kun je maar een klein deel van de hypotheek boetevrij aflossen op jaarbasis, of blijkt dat de keuze uit rentevaste periodes zeer beperkt is. In dit artikel lees je meer over het vergelijken van hypotheken. 

Lage hypotheekrente maakt hypotheek aantrekkelijk

Het feit dat de hypotheekrente momenteel laag staat, maakt dat het afsluiten van een hypotheek voor de bekostiging van een woning interessant kan zijn. Een hypotheek kost door de lage rente relatief weinig, waardoor het je eigen vermogen wellicht liever gebruikt voor de inrichting van de recreatiewoning of een investering in andere projecten. Houd er hierbij rekening mee, dat het inbrengen van eigen vermogen voor een verdere daling van de hypotheekrente kan zorgen. Je valt met het inbrengen van eigen vermogen mogelijk immers in een lagere risicoklasse. Dit geldt al, wanneer je 5% van de woningwaarde zelf bekostigt. 

Vergelijk de voorwaarden van hypotheken

Eerder werd al aangehaald, dat het belangrijk is om te kijken naar de voorwaarden van hypotheken. Bij sommige hypotheekverstrekkers kun je een hoger percentage van de hoofdsom boetevrij aflossen, dan bij andere hypotheekverstrekkers. Een hoog percentage is interessant voor mensen die in de komende jaren een financiële meevaller verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een boot, een bonus op het werk, een schenking in de familie, enzovoorts. Door dergelijke meevallers te gebruiken voor de aflossing van je hypotheek betaal je mogelijk minder belasting en profiteer je van een goedkopere hypotheek. 

Vraag om onafhankelijk advies bij een adviseur

Het is sterk aan te raden om je persoonlijk te laten adviseren bij het afsluiten van een hypotheek. Er zijn verschillende onafhankelijke hypotheekadviseurs, die begeleiding kunnen bieden bij het vergelijken van hypotheken. Door voor een online adviseur te kiezen bespaar je vaak op de kosten voor het advies. Samen met de adviseur bepaal je of het interessant is om een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van een recreatiewoning. De reeds beschreven factoren zullen hierbij zeker besproken worden. Dat geldt ook voor de keuze tussen verschillende hypotheekvormen en tal van andere voorwaarden die aan de hypotheek gesteld worden. Kun je een hypotheek bijvoorbeeld meeverhuizen naar een nieuwe woning?

Hoewel weinig dingen leuker zijn dan op vakantie gaan, kán je vakantie nog leuker zijn dan hij voorheen al was. Hoe? Door je viervoeter dit jaar niet naar een tijdelijk onderkomen te brengen wanneer jij op vakantie bent, maar hem of haar simpelweg mee te nemen op vakantie. Tijdens een vakantie in eigen land is dat namelijk zo ingewikkeld nog niet! Wel is het echter handig om, wanneer je je hond meeneemt op vakantie, te denken aan de volgende aspecten. Zo weet je zeker dat het voor beide partijen een prettige vakantie wordt-, en dat ook blijft.

Niet alleen jij vindt het hoogstwaarschijnlijk heerlijk om op vakantie te gaan, maar ook je hond staat er, letterlijk en figuurlijk, vast om te springen. Niet alleen mensen, maar ook honden vinden het doorgaans namelijk heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast bieden veel vakantiegebieden meer ruimte dan de viervoeter doorgaans gewend is, waardoor zijn of haar tijd al snel niet meer stuk kan. Twee vliegen in één klap, dubbelop genieten!

Een goede voorbereiding

Waar je, indien je zelf op vakantie gaat, al aan de nodige aspecten dient te denken, komen daar bij een vakantie met een hond nog wat extra punten bovenop. Zo is het van groot belang om goed voorbereid op pad te gaan, zodat onnodige situaties voorkomen kunnen worden. Gebeurt er onverhoopt toch iets, zoals diarree bij je hond, dan is het praktisch om daarvoor medicijnen bij de hand te hebben, zodat een bezoekje aan de dierenarts bespaart blijft. Ook voor de hand liggende aspecten zijn belangrijk om aan te denken, want juist de simpele dingen worden vaak vergeten. Voer voor je viervoeter bijvoorbeeld, is belangrijk om niet te vergeten. Op internet kun je eenvoudig Royal Canin bestellen, zodat je voorzien bent voor een goede voorraad voor op reis.

Honden toegestaan

Grote kans dat je jezelf al ziet liggen: bakkend in de zon,met je benen languit. Boekje in je linker-, en een koud glas cola in je rechterhand. Echter zijn honden niet op alle stranden toegestaan, waardoor het handig is om dit op voorhand te checken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je in een accommodatie verblijft die op loopafstand van het strand ligt, en dat je viervoeter er dan niet welkom is. Controleer daarom van te voren even of je hond net zo welkom is als jij, zodat jullie niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

De reis

Minstens zo belangrijk als een goede verzorging voor je hond tijdens de vakantie, is de verzorging tijdens de reis. Het makkelijkst is wanneer je op je vakantiebestemming kunt komen door middel van de auto. Let er hierbij echter op dat je je hond te allen tijde niet in de auto laat wanneer het warm is, dat je voldoende tussenstops neemt en dat je je hond regelmatig voorziet van water.

Met deze bijzonder leuke Fietsvakantie volgt u de middeleeuwse handelsroute van de Hanze. Fiets via de IJssel, Veluwe, Salland en de Zuiderzeekust naar de Hanzesteden Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk en Deventer. Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in 3 verschillende hotels, erg leuk en een keer wat anders! Per dag fiets u zo’n 55 km dus voor de fietsliefhebbers is dit arrangement zeker een aanrader! Het is een perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en beweging. Deze volpension fietsrondreis door de IJsselvallei is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, diner & bagageservice. Alles in 1 keer goed en veilig geregeld.

IJsselvallei

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting naar Hanzestad Kampen, gelegen aan het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u zorgeloos op de elektrische fiets verkennen.

Hanzesteden

Wist u dat in Nederland ooit 20 steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk en Deventer liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland.

Reis van hotel naar hotel

U fietst van Hanzestad naar Hanzestad, van hotel naar hotel. Bij aankomst bij het volgende hotel is de bagage al aangekomen, u kunt zich desgewenst op uw kamer douchen & omkleden want in het restaurant wacht men op uw komst voor het diner. Zo wordt ook deze mooie vakantiedag heerlijk afgesloten. Na het diner kunt u nog even de omgeving verkennen of direct in het gespreid bed stappen. Alles is tot in de puntjes geregeld.

Deze rondreis eindigt de laatste fietsdag op de locatie waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt. U heeft Nederland met heel andere ogen kunnen bekijken en de beleving was om nooit meer te vergeten.

Ervaar ook deze bijzondere Fietsvakantie door de 6 Hanzesteden en fiets van hotel naar hotel

Eenieder is weleens toe aan een vakantie, vooral als je een gezin hebt, een weekendje eruit is altijd leuk voor de kinderen. Of je nou buiten de stad wilt, naar het platteland of naar een van de buurlanden met het gezin, je moet het allemaal wel plannen. En het is ook goed om gepland uit huis te gaan. Er zijn een aantal tips die wij willen meegeven om je weekendje uit in te plannen.

Locatie

Het eerste wat je altijd moet beslissen samen met het gezin is de locatie. Soms vinden ouders het beter om een locatie uit te kiezen, maar het is altijd leuk als de kinderen ook mogen meebepalen, dan begin je ze al enthousiast en warm te maken voor het uitje. We weten allemaal hoe lastig het kan zijn als de kinderen ongeïnteresseerd doen of niet willen meedoen met alles. Als je samen de planning doet dan hebben ze er al meer zin in.

Meenemen

De volgende waarvoor je liever een lijst kan maken, zijn de spullen die je wilt meenemen. Het lijkt soms makkelijk om dingen te onthouden, maar niets is zo vervelend dan als je op de plaats van bestemming aankomt en tot de ontdekking komt dat je iets ben vergeten. Als je naar het platteland gaat, zet dan absoluut muggenspray, laarzen en een regenjas op de lijst. Als je naar een van de buurlanden gaat, vergeet dan niet om een adapter mee te nemen voor je chargers. Een camera meenemen is altijd een must, je wilt tenslotte alle leuke momenten vastleggen.

Activiteiten

Ook het bepalen van wat je allemaal gaat doen maakt het hele weekendje uit prettig. Je wilt niet ergens aankomen en geen idee van de activiteiten hebben. Dit kan snel saai worden voor vooral kinderen, die willen dan zo snel mogelijk weer terug. Als je naar het platteland gaat, kan je kamperen overwegen of een bezoek aan een boerderij. Als je naar een van de buurlanden gaat, kan je samen een lijst maken van alle bezienswaardigheden.

Vervoer

Als je besluit om met eigen auto te gaan naar het platteland of een ander land, is het altijd handig om je auto te laten nakijken. Je wilt onderweg niet voor verrassingen komen te staan als je zo ver van huis bent. Laat je banden, je motorolie, vloeistof voor de ruitenwisser en onderstel goed nakijken. Wat je ook moet hebben is een verzekering als je naar een ander land gaat. Je kan verzekeringen vergelijken om het beste eruit te kiezen voor jou. P.s: Je kan ook op Uitvaartpolis Online verzekeringen checken en vergelijken.

Blijf je dit jaar liever dicht bij huis en besluit je de vakantie in België te vieren? Dan zijn er in deze Corona-tijd natuurlijk wel een paar zaken om rekening mee te houden. Om je vakantie lekker ontspannen te kunnen vieren hebben we de belangrijkste maatregelen voor je op een rijtje gezet!

1. Houd afstand

Ondanks het Corona virus kun je gewoon lekker vakantie houden in België: zolang je maar anderhalve meter afstand houdt. Is het niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden of is dit lastig? Dan is het belangrijk om je neus en mond te bedekken.

2. Het dragen van een mondkapje

Het dragen van mondkapjes is alleen in het openbaar vervoer, op luchthavens, in grote overdekte ruimtes waar veel mensen samenkomen en in overdekte attractieparken verplicht. Iedereen vanaf 12 jaar oud moet mondkapjes dragen. Heb je daarentegen geen mondkapje of draag je er liever geen? Dan mag je jouw neus en mond in België ook met een sjaal bedekken.

3. Wat is er open?

België is een erg fijn land om op dit moment op vakantie te gaan: in tegenstelling tot veel andere landen is er namelijk van alles open. Supermarkten, winkels, stranden en tankstations zijn gewoon te bezoeken; en dat is natuurlijk ideaal voor de vakantieganger. Ook hotels en restaurants zijn gewoon geopend, hoewel je er wel maar met een maximum van tien personen aan een tafel mag zitten. Let op: je moet wel altijd even reserveren. Wil je wat cultuur snuiven of jezelf vermaken met een dagje uit? Dan kun je ook de attractieparken, bioscopen, theaters, concertzalen en musea in België gewoon bezoeken. Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht, en ook reserveren wordt aangeraden.

4. Kun je kamperen?

Kamperen is gewoon mogelijk in België: ook voor dagbezoek. De sanitairgebouwen zijn geopend en het dragen van een mondkapje is buiten niet verplicht.

5. Wat is er nog gesloten?

Hoewel bijna alles in België gewoon geopend is blijven de nachtclubs tot eind augustus nog gesloten. De verwachting is dat deze na 31 augustus de deuren weer mogen openen.

6. Hoe zit het met de douane?

De vorige in- en uitreis beperkingen zijn inmiddels opgeheven. Het kan zijn dat je aan de grens op mogelijke symptomen wordt gecontroleerd, maar de kans is klein. Het officiële reisadvies is dan ook kleurcode geel: wat betekent dat je gewoon op vakantie kunt maar altijd goed op moet blijven letten.