Rubriek

Vakantie

Rubriek

De zomer is begonnen en situatie rondom de corona crisis is wat positiever geworden. Het gevolg: landen buiten Nederland geven langzaam aan positiever reisadvies, maar er is ook meer te doen in Nederland door de heropening van musea en restaurants. Reden genoeg dus om op vakantie te gaan! Om je geheugen wat op te frissen, hier is een checklist die je moet nagaan voordat je op vakantie gaat.

Bekijk of je de juiste verzekeringen hebt afgesloten

Door de corona tijd hebben we flink moeten besparen op bepaalde zaken waar we geen gebruik meer van maakten. Dit kon bijvoorbeeld een reisverzekering zijn of een autoverzekering, omdat je voorheen niet reisde of weinig met de auto reed. Check of je deze verzekeringen had beëindigd of had aangepast en pas deze zonodig aan of sluit een nieuwe af (op basis van je vakantieplannen). Het is logisch dat als je een vakantie plant met de auto dat je de juiste aantal kilometers hebt ingesteld bij je verzekeraar om onnodige problemen voor te komen.

Andere verzekeringen waar je naar zou moeten kijken zijn je annuleringsverzekering of je zorgverzekering. Wees voorbereid en bespaar onnodige kosten en stress als het gaat om je kostendekking!

Check je eigen inpaklijst of online voorbeelden

Afhankelijk van je bestemming heb je bepaalde items nodig die noodzakelijk zijn, maar er zijn natuurlijk ook algemene spullen die je altijd nodig zal hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je de benodigde documenten (paspoorten, rijbewijs, formulieren etc.) bij de hand hebt en dat je altijd een medische kit binnen handbereik hebt. Kijk online voor handige inpaklijsten en pas je eigen zo nodig aan op basis van deze voorbeelden.

Vergeet niet voor de kinderen om altijd wat eten en drinken mee te nemen en wat afleiding bij lange reizen. Dit kan bijvoorbeeld een DVD speler zijn met een aantal films of kleine, handige spelletjes die je makkelijk kan meenemen in de koffer.

Doe wat inspiratie op over je bestemming

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkst, maar het kan geen kwaad om nog wat dieper in te lezen of te browsen over je bestemming. Voor de meeste mensen is dit de eerste stap in het plannen van een vakantie; andere mensen zijn juist meer relaxt en spontaner in hun vakantie activiteiten. Het is echter altijd wel handig om wat leuke feitjes te lezen over waar je naartoe gaat, maar ook om te bekijken welke winkels er zijn in de buurt. Zo bespaar je je toekomstige, vakantie-genietende zelf een beetje tijd en kan je gerust van je vrije tijd genieten.

Kijk rond op vakantieblogs of lees boeken over de zaken die je kan bezichtigen, snuif een beetje cultuur online en leer een aantal essentiële zinnen ter voorbereiding. Dit is natuurlijk niet alleen leuk voor jou, maar ook voor de lokale bevolking met wie je misschien banden op zal bouwen.

Wil je in 2021 dolgraag op vakantie naar Rusland? Natuurlijk reis je het liefst zo veilig mogelijk en wil je geen belangrijke bezienswaardigheid over het hoofd zien? Daarom hebben we voor jou de top 5 bezienswaardigheden van Rusland voor 2021 samengesteld. Bovendien ontvang je praktische reistips en helpen we jou aan een visum Rusland.

1. Moskou, ontdek het kloppende hart van Rusland

Moskou is het kloppende hart van Rusland. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het Kremlin dat opvalt door de prachtige koppels en kleuren. Hier vind je de zetel van de Russische Federatie, maar je treft er ook een theater, museum en een kathedraal aan. En als je dan toch in Moskou bent, dan mag ook een bezoek aan het Rode Plein en de Basiliuskathedraal niet ontbreken.

2. De Hermitage in Sint-Petersburg

Bij een trip naar Reisland hoort ook een reis naar Sint-Petersburg. Hier breng je natuurlijk een bezoek aan de Hermitage. De Hermitage is een van de beroemdste musea ter wereld en dus vind je er een prachtige collectie aan kunstwerken. Indrukwekkend is ook de bijzondere architectuur. Sint-Petersburg en de Hermitage zijn een goede reden om een visum Rusland te regelen.

3. Kerk van de Verlosser op het Bloed

Rusland heeft talloze indrukwekkende kunstwerken en eentje daarvan tref je aan in Sint-Petersburg. De Kerk van de Verlosser op het Bloed valt op vanwege de imposante buitenkant, maar ook de binnenkant is zeer indrukwekkend. Dit komt vooral door het fijne mozaïekwerk dat je aantreft op de wanden en plafonds.

4. Het Catherinapaleis, toegankelijk voor publiek

Op ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Sint-Petersburg ligt Poesjkin. Het is de thuisbasis van het Catherinapaleis. Het is oorspronkelijk gebouwd als zomerresidentie voor een Russische tsarina. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het paleis grotendeels verwoest, maar na de oorlog is het volledig gerestaureerd. Indrukwekkend is de Grote Balzaal met de unieke plafondschildering.

5. Petrus-en-Paulusvesting, vesting uit de achttiende eeuw

De Petrus-en-Paulusvesting is een andere interessante, maar vooral ook indrukwekkende bezienswaardigheid in Sint-Petersburg. Naast verschillende musea vind je hier ook een kathedraal. Hier liggen de overblijfselen van diverse Russische keizers en keizerinnen. Typerend voor de kerk is het barokke interieur. Stap zeker eens binnen en verwonder je over de kunstzinnige schoonheid.

Reizen in Rusland na corona?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzekert jou van actueel reisadvies voor Rusland. Dit geldt ook voor jouw vakantie of reis naar Rusland. Wil je ook na corona veilig afreizen naar Rusland? Houd dan het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid in de gaten en volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten in Rusland. Op die manier weet je zeker dat je een fijne trip tegemoet gaat.

Visum Rusland aanvragen

Ben je van plan om in 2021 naar Rusland te reizen na het lezen van deze prachtige Russische bezienswaardigheden? Dan dien je over een geldig visum Rusland te beschikken. Het aanvragen van een visum Rusland doe je gemakkelijk en snel online via E-visums.nl. Ook voor vragen omtrent een visum Rusland kun je bij ons terecht. E-visums.nl helpt jou graag!

Is jouw zomervakantie er dit jaar bij ingeschoten? Zorg er dan voor dat je er komende winter nog even lekker op uit kunt. Een wintersportvakantie is de ideale manier om actief bezig zijn én ontspanning te combineren. Overdag leef je je uit op de piste en ’s avonds geniet je van een heerlijke maaltijd en drankje. Ben je nog nooit op wintersportvakantie geweest en twijfel je of het iets voor jou is? Wij geven je 5 redenen om het eens uit te proberen!

1. Je koffer inpakken gaat een stuk makkelijker

Geen eindeloze inpakstress met korte broeken, jurkjes, rokken, tops, schoenen, overhemden en sieraden. Alles wat je nodig hebt, is een warm skipak en een goede muts of pet. Zo kom jij de dagen wel door en hoef je je niet druk te maken over wat je aantrekt.

2. Ook op wintersportvakantie word je bruin

Natuurlijk is het jammer dat je deze zomer niet in je zwembroek of bikini de Spaanse stranden onveilig hebt kunnen maken, maar óók tijdens een wintersportvakantie kun je een lekker kleurtje opdoen. Dan moet je wel regelmatig je skibril afzetten natuurlijk.

3. Je bent de hele dag in de mooiste natuur

Denk je aan wintersport, dan denk je aan prachtig besneeuwde bergen. Wat een feest als je daar de hele dag op je ski’s, snowboard of wandelschoenen van mag genieten.

4. Je kunt heerlijk eten zonder schuldgevoel

Op vakantie moet je wat ons betreft altijd genieten van lokale lekkernijen zonder je schuldig te voelen, maar omdat je de hele dag in beweging bent, val je tijdens jouw wintersportvakantie misschien zelfs nog wat kilootjes af.

5. Op wintersportvakantie kun je met iedereen

Of je er nou met het gezin nog even tussenuit wilt of nodig toe bent aan een weekendje alleen met de mannen of meiden – een wintersportvakantie is écht voor iedereen!

Boek jouw wintersportvakantie nu bij de Jong Intra Vakanties. Hier vind je de mooiste accommodaties in populaire skigebieden én onontdekte pareltjes. Als je nu boekt, kun je jouw reis tot 31 oktober annuleren. Helemaal zorgeloos dus!

Op zoek naar een leuke vakantiewoning? Mogelijk dien je voor de bekostiging hiervan een hypotheek af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld niet alleen op de hypotheekrente van ING of de Rabobank, maar kijk ook naar de voorwaarden van de hypotheek. Mogelijk kun je maar een klein deel van de hypotheek boetevrij aflossen op jaarbasis, of blijkt dat de keuze uit rentevaste periodes zeer beperkt is. In dit artikel lees je meer over het vergelijken van hypotheken. 

Lage hypotheekrente maakt hypotheek aantrekkelijk

Het feit dat de hypotheekrente momenteel laag staat, maakt dat het afsluiten van een hypotheek voor de bekostiging van een woning interessant kan zijn. Een hypotheek kost door de lage rente relatief weinig, waardoor het je eigen vermogen wellicht liever gebruikt voor de inrichting van de recreatiewoning of een investering in andere projecten. Houd er hierbij rekening mee, dat het inbrengen van eigen vermogen voor een verdere daling van de hypotheekrente kan zorgen. Je valt met het inbrengen van eigen vermogen mogelijk immers in een lagere risicoklasse. Dit geldt al, wanneer je 5% van de woningwaarde zelf bekostigt. 

Vergelijk de voorwaarden van hypotheken

Eerder werd al aangehaald, dat het belangrijk is om te kijken naar de voorwaarden van hypotheken. Bij sommige hypotheekverstrekkers kun je een hoger percentage van de hoofdsom boetevrij aflossen, dan bij andere hypotheekverstrekkers. Een hoog percentage is interessant voor mensen die in de komende jaren een financiële meevaller verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een boot, een bonus op het werk, een schenking in de familie, enzovoorts. Door dergelijke meevallers te gebruiken voor de aflossing van je hypotheek betaal je mogelijk minder belasting en profiteer je van een goedkopere hypotheek. 

Vraag om onafhankelijk advies bij een adviseur

Het is sterk aan te raden om je persoonlijk te laten adviseren bij het afsluiten van een hypotheek. Er zijn verschillende onafhankelijke hypotheekadviseurs, die begeleiding kunnen bieden bij het vergelijken van hypotheken. Door voor een online adviseur te kiezen bespaar je vaak op de kosten voor het advies. Samen met de adviseur bepaal je of het interessant is om een hypotheek af te sluiten voor de aankoop van een recreatiewoning. De reeds beschreven factoren zullen hierbij zeker besproken worden. Dat geldt ook voor de keuze tussen verschillende hypotheekvormen en tal van andere voorwaarden die aan de hypotheek gesteld worden. Kun je een hypotheek bijvoorbeeld meeverhuizen naar een nieuwe woning?

Hoewel weinig dingen leuker zijn dan op vakantie gaan, kán je vakantie nog leuker zijn dan hij voorheen al was. Hoe? Door je viervoeter dit jaar niet naar een tijdelijk onderkomen te brengen wanneer jij op vakantie bent, maar hem of haar simpelweg mee te nemen op vakantie. Tijdens een vakantie in eigen land is dat namelijk zo ingewikkeld nog niet! Wel is het echter handig om, wanneer je je hond meeneemt op vakantie, te denken aan de volgende aspecten. Zo weet je zeker dat het voor beide partijen een prettige vakantie wordt-, en dat ook blijft.

Niet alleen jij vindt het hoogstwaarschijnlijk heerlijk om op vakantie te gaan, maar ook je hond staat er, letterlijk en figuurlijk, vast om te springen. Niet alleen mensen, maar ook honden vinden het doorgaans namelijk heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Daarnaast bieden veel vakantiegebieden meer ruimte dan de viervoeter doorgaans gewend is, waardoor zijn of haar tijd al snel niet meer stuk kan. Twee vliegen in één klap, dubbelop genieten!

Een goede voorbereiding

Waar je, indien je zelf op vakantie gaat, al aan de nodige aspecten dient te denken, komen daar bij een vakantie met een hond nog wat extra punten bovenop. Zo is het van groot belang om goed voorbereid op pad te gaan, zodat onnodige situaties voorkomen kunnen worden. Gebeurt er onverhoopt toch iets, zoals diarree bij je hond, dan is het praktisch om daarvoor medicijnen bij de hand te hebben, zodat een bezoekje aan de dierenarts bespaart blijft. Ook voor de hand liggende aspecten zijn belangrijk om aan te denken, want juist de simpele dingen worden vaak vergeten. Voer voor je viervoeter bijvoorbeeld, is belangrijk om niet te vergeten. Op internet kun je eenvoudig Royal Canin bestellen, zodat je voorzien bent voor een goede voorraad voor op reis.

Honden toegestaan

Grote kans dat je jezelf al ziet liggen: bakkend in de zon,met je benen languit. Boekje in je linker-, en een koud glas cola in je rechterhand. Echter zijn honden niet op alle stranden toegestaan, waardoor het handig is om dit op voorhand te checken. Het zou natuurlijk zonde zijn als je in een accommodatie verblijft die op loopafstand van het strand ligt, en dat je viervoeter er dan niet welkom is. Controleer daarom van te voren even of je hond net zo welkom is als jij, zodat jullie niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

De reis

Minstens zo belangrijk als een goede verzorging voor je hond tijdens de vakantie, is de verzorging tijdens de reis. Het makkelijkst is wanneer je op je vakantiebestemming kunt komen door middel van de auto. Let er hierbij echter op dat je je hond te allen tijde niet in de auto laat wanneer het warm is, dat je voldoende tussenstops neemt en dat je je hond regelmatig voorziet van water.

Met deze bijzonder leuke Fietsvakantie volgt u de middeleeuwse handelsroute van de Hanze. Fiets via de IJssel, Veluwe, Salland en de Zuiderzeekust naar de Hanzesteden Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk en Deventer. Tijdens deze fietsvakantie verblijft u in 3 verschillende hotels, erg leuk en een keer wat anders! Per dag fiets u zo’n 55 km dus voor de fietsliefhebbers is dit arrangement zeker een aanrader! Het is een perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en beweging. Deze volpension fietsrondreis door de IJsselvallei is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, diner & bagageservice. Alles in 1 keer goed en veilig geregeld.

IJsselvallei

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting naar Hanzestad Kampen, gelegen aan het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunt u zorgeloos op de elektrische fiets verkennen.

Hanzesteden

Wist u dat in Nederland ooit 20 steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Zwolle, Hattem, Kampen, Elburg, Harderwijk en Deventer liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland.

Reis van hotel naar hotel

U fietst van Hanzestad naar Hanzestad, van hotel naar hotel. Bij aankomst bij het volgende hotel is de bagage al aangekomen, u kunt zich desgewenst op uw kamer douchen & omkleden want in het restaurant wacht men op uw komst voor het diner. Zo wordt ook deze mooie vakantiedag heerlijk afgesloten. Na het diner kunt u nog even de omgeving verkennen of direct in het gespreid bed stappen. Alles is tot in de puntjes geregeld.

Deze rondreis eindigt de laatste fietsdag op de locatie waar u de auto gratis heeft geparkeerd en voor het eerst op de E-bike bent gestapt. U heeft Nederland met heel andere ogen kunnen bekijken en de beleving was om nooit meer te vergeten.

Ervaar ook deze bijzondere Fietsvakantie door de 6 Hanzesteden en fiets van hotel naar hotel