Over De Uithof
De Uithof is het veelzijdige sportcentrum aan de rand van Den Haag en zij viert in 2013 haar 40 jarige jubileum. Een unieke locatie om te sporten en te recreëren, één van de grootste attracties in Zuid-Holland. De Uithof biedt veel in- en ontspannende activiteitenaan, voor zowel jong als oud.

Locatie
De Uithof is een multifunctionele sport- en evenementenlocatie op een centrale plek binnen de Randstad. Aan de rand van Den Haag aan de directe uitvalsweg naar de A4 is De Uithof vanaf de hele Randstad goed bereikbaar. Voor de deur stopt de Randstadrail waarmee ook bereikbaarheid met het OV is gegarandeerd.

Onder één dak tref je een divers aanbod aan sportfaciliteiten, een evenementenhal, uiteenlopende vergader- en feestlocaties en verschillende horecalocaties. Alles bij elkaar biedt de locatie onderdak aan maximaal 5000 bezoekers tegelijkertijd voor evenementen en feesten.

Faciliteiten
In De Uithof zijn een sneeuwbaan, ijsbaan, een ijshockeyhal, een uitdagende kartbaan,een klimmuur en een Healthclub gevestigd. De Uithof beschikt tevens over een modern engezellig Grand Café en diverse themacafés, waar je de verbruikte energie weer kunt aanvullen.Naast deze ontspannende activiteiten beschikt De Uithof over een groot aantal vergaderzalenen een evenementenhal. Dit maakt De Uithof tot een unieke locatie.

Tube GLiden

Geschiedenis van De Uithof
De oorsprong van De Uithof ligt in 1970. Na lange besprekingen werd op 17 december 1970 de eerste paal geslagen van het Haagsche ijspaleis. Na intensieve inspanning van alle participanten werd op 2 januari 1973 De Uithof officieel geopend met een 400-meter baan en een ijshockeyhal.Al snel wordt De Uithof het platform voor een groot aantal schaatstoernooien. In 1979 wordt het WK Dames gehouden en in 1983 vindt het EK Heren plaats in De Uithof.

Mede door deze successen begon De Uithof in 1983 met de eerste uitbreiding, een tweede trainingshal. Met de realisatie in oktober van dat jaar werd De Uithof het grootste schaatscentrum van Europa.
Hiermee was het tijd geworden voor de volgende stap: afrekenen met de weergoden. De 400-meter baan werd overkapt en in november 1989 officieel geopend.

In 2000 veranderde De Uithof van schaatscentrum in een veelzijdig sportcentrum. Het aanbod van De Uithof werd met een sneeuwbaan, kartbaan, klimwand en health club uitgebreid.

Benieuwd naar de verschillende uitjes van de Uithof? Wij hebben voor u 3 Toppers op een rijtje gezet voor een Superleuk uitje in Den Haag.

      1. Activiteiten in de Sneeuw – Vriendenuitje in Den Haag
      2. Groepsuitje in Den Haag – Sportief dagje uit
      3. Curling Clinic – Groepsuitje op het ijs

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl

Redacteur