Vriendinnenweekend Tel Aviv – Israël

Tel Aviv is hip, bruisend en modern. Deze stad biedt de ultieme combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Met het bruisende nachtleven en het langgerekte zandstrand is het de ideale bestemming voor een vriendinnenweekend!

Bruisend Tel Aviv

Een stedentrip met de ultieme combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan? Breng dan een bezoek aan Tel Aviv. Zo is er de verkoelende Middellandse Zee met een mooi zandstrand. Daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkels, restaurants en terrassen. Je zult je geen moment vervelen in deze moderne stad!

Hoogtepunten

  • Mooi zandstrand aan de Middellandse Zee
  • Levendig en modern stadscentrum met veel restaurants, cafés en terrasjes
  • Het oude centrum Jaffa
  • Veel winkelmogelijkheden

De ideale bestemming voor een vriendinnenweekend

Tijdens een 4-daagse reis met je vriendinnen in Tel Aviv zul je je geen moment vervelen. Ondanks dat Tel Aviv nog een relatief jonge stad is, heeft het veel te bieden, er is genoeg te zien en te doen.

Om te beginnen met de wijk Jaffa. Jaffa betekent mooi in het Hebreeuws en dat is deze wijk zeker. Waar Tel Aviv hip, modern en bruisend is, vind je in Jaffa veel historie en rustige straatjes, het grootste deel van Jaffa is namelijk autovrij. Ideaal om een ochtend doorheen te wandelen. ’s Ochtends is het nog rustig in Jaffa maar ’s avonds kun je er genieten van de ene na de andere hotspot.

Tip: huur fietsen! Het is ontzettend leuk om Jaffa en Tel Aviv op de fiets te ontdekken. Rijd omhoog naar de Carmel markt en verbaas je over de hoeveelheid kruiden en specerijen die daar worden aangeboden. Vervolgens kun je de weg vervolgen richting het oude treinstation Hatachana en de befaamde Rotschild Boulevard. Sluit de fietstocht af in de wijk Sarona waar een voormalig militaire kazerne is omgebouwd tot een ‘food & drink hall’. Alles op het gebied van eten en drinken is hier te krijgen: van falafel tot sushi en van een gezonde smoothie tot de meest exclusieve whiskey.

Gebruik de rest van de dagen om te winkelen of om te relaxen op het heerlijke strand. Israël heeft een mediterraan klimaat waardoor het van maart tot november lekker weer is. Banana Beach is een aanrader, hier zijn veel leuke strandtentjes te vinden. Ook is het mogelijk om een uitstapje naar Jeruzalem te maken! De afstanden in Israël zijn klein en het is een aanrader om deze mooie en indrukwekkende stad te bezoeken!

Hotel Gilgal

Hotel Gilgal is een modern en smaakvol ingericht hotel en heeft een uitstekende ligging. Het is dé ideale accommodatie voor een stedentrip naar Tel Aviv. Het heerlijke zandstrand en de boulevard liggen op slechts 100 meter afstand en doordat het hotel zich in het centrum bevindt zijn er genoeg restaurants en cafés in de buurt te vinden.

Boek hier dit Vriendinnenweekend Tel Aviv!

Redacteur