Overijssel is gelegen aan de grens in het zuiden en westen aan Gelderland en de rivier de IJssel vormt in het zuidwesten van de provincie grotendeels de grens met Gelderland. In Overijssel worden er een aantal dialecten gesproken. Deze dialecten vallen onder het Nedersaksisch. Overijssel kent vooral vele riviertjes, beekjes, polders en meertjes. Er zijn 3 landstreken in Overijssel te verdelen in Twente, Salland en De Kop van Overijssel. 

Waterdorp Giethoorn
Het dorpje Giethoorn is al een bezienswaardigheid op zich. Dit dorpje is gelegen in de kop van Overijssel en trekt jaarlijks vele toeristen. Het wordt ook wel Hollands Venetië genoemd. In Giethoorn kun je de gehele dag vertoeven op het water. Ga mee met de rondvaartboot met een gids aan boord die u van alles vertelt over het prachtige dorpje Giethoorn. Kom zelf in actie en huur een punter of huur een fluisterboot, een motoriserend bootje die je over de wateren van Giethoorn leidt. Geniet na een leuke tocht op het water van een drankje en een hapje op één van de terrasjes in Giethoorn of bezoek één van de musea in Giethoorn. Wilt u een weekendje verblijven in Giethoorn? Klik dan hier voor de mogelijkheden. Wilt u met uw familie, vrienden of groep een uitje organiseren in Giethoorn? Kijk dan hier voor de vele groepsuitjes.

Prekparken & dierentuinen:

Zoo Labyrinth – Boekelo
Zoo Labyrinth is een park waar je de hele dag actief bezig kunt zijn maar ook lekker kunt ontspannen. Zoo Labyrinth is gelegen in Boekelo. Tijdens dit dagje uit in de Zoo ontdek je op een avontuurlijke manier het park door verschillende routes te bewandelen maar ook met gebruik van een vlot aan de overkant van het water te komen. Je gaat dwalen door de unieke labyrinten (doolhoven) die het park kent en je wordt door vele manieren geprikkeld om actief bezig te zijn deze dag. Wilt u na dit actieve dagje lekker blijven slapen in Boekelo? Kijk dan hier voor de overnachtingsmogelijkheden.

Avonturenpark Hellendoorn – Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark wat is gelegen in Hellendoorn. Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedereen wat wils! Voor degene die van uitdaging houden zijn er vele achtbanen, voor de waterratten zijn er wildwaterbanen, voor degene die niet bang zijn, zijn er darkrides & thrillrides, als je papa & mama mee wilt nemen in een attractie, zijn er ook een aantal familieattracties zoals bijvoorbeeld een zweefmolen of het Gouden Theater Paleis. Ook voor de kleintjes zijn er kinderattracties zoals een draaimolen of het avonturenrad. Als laatste zijn er ook een aantal speelplaatsen waar de kinderen lekker kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Naast de vele attracties worden er ook verschillende shows verzorgd, zoals bijvoorbeeld de Familieshow met Jasmijn & Kareltje of de Stuntshow Excalibur. Tijdens Hallowoon wordt het park omgetoverd naar ”Heksendoorn” en is het er een Heksendoornshow! Na deze actieve dag in Hellendoorn kunt u overnachten in één van de door ons gekozen hotels. Klik hier voor de mogelijkheden in Hellendoorn.

Attractiepark Slagharen – Slagharen
Attractiepark Slagharen is gelegen in Slagharen, in de regio Hardenberg. Het is een attractiepark waar ook een grote straat is met veel winkels en restaurants. Er zijn ook veel attracties met een paar achtbanen, een wildwaterbaan en een speciaal zwembad. Als je na één dag nog niet genoeg hebt van dit attractiepark, kun je er ook overnachten. Dit kan in stacaravans, bungalows of in wigwamtenten. Ook kun je je eigen tentje meenemen en overnachten op de camping. Als u toch liever wilt overnachten in een hotel, kunt u door hier te klikken de beste arrangementen vinden.

Kids City – Borne
Kids City is gelegen in Borne, een plaats wat dicht gelegen is bij Almelo. Kids City is zoals de naam al doet vermoeden een binnenspeeltuin voor kinderen tussen de 0 en de 12 jaar. Het is een accommodatie vol met van allerlei thema’s, er lopen de gehele dag piraten rond en ook om lekker te lunchen ben je bij Kids City aan het goede adres. Er is een piratenschip voor de kinderen waar de kinderen lekker kunnen spelen en ook wordt er voor entertainment gezorgd. De kinderen kunnen zich laten schminken als een piraat, dansen met de DJ-piraat in de disco, lekker chillen in de bioscoop of kennis maken met de kapitein, de knuffel papegaai of Pipi Langkous. Wilt u overnachten in de buurt van Borne? Kijk dan hier voor de leukste familie arrangementen.

Wilt u een weekendje doorbrengen in Overijssel en één van de attracties bezoeken? Kijk dan hier voor de leukste weekend arrangementen in Overijssel.

Naast vele hotelarrangementen, verzorgen wij ook groepsuitjes in Overijssel. Wilt u met de familie een uitje organiseren. Kijk dan hier voor de vele groepsuitjes

Redacteur