Rubriek

Hanzestad

Rubriek

Zin om er samen 2 dagen tussenuit te gaan? Kom dan cultuur snuiven en Hanzestad Zutphen ontdekken. Een super leuke stad met leuke winkeltjes, terrassen en schitterende gebouwen in het centrum. Daarnaast kunt u ook bijzondere musea gaan bezoeken. Tijdens deze 2 dagen lekker de tijd met elkaar doorbrengen en in het hotel geniet u ook nog even van een 3-gangen diner.

Cultuur snuiven en Zutphen ontdekken

Wilt u samen even onbezorgd genieten? Dat kan in het 17-eeuwse pand ‘Huize van Kasteele’ in het hartje van Zutphen. Met de entree musea Zutphen kunt u tijdens uw verblijf samen een bezoek brengen aan twee musea. Ook kunt u onder het genot van heerlijk ontbijt en 3-gangen diner gezellig bijpraten. Cultuur snuiven en Zutphen ontdekken. Kortom, een prachtige combinatie!

Hanzestad

De Gelderse Hanzestad Zutphen wordt getekend door zijn eigenzinnigheid en originaliteit. Deze stad is sinds de Middeleeuwen een belangrijke Hanzestad en kent een historisch centrum met vele torens en unieke winkelmogelijkheden. In de stad kunt u het verleden terugzien in de pakhuizen, de kerken, de pleinen, de koopmanshuizen, de straten en de steegjes. Om de stad nog unieker te maken is het ook nog eens gelegen aan de rivier de IJssel, kortom een fantastische plek! Voor wie graag steden vanuit verschillende opzichten ontdekt kan ervoor kiezen te voet Zutphen te ontdekken, de fiets te pakken om een mooi rondje te fietsen of te varen met de fluisterboot over de rivier. U kunt de stad dus op vele manieren ontdekken, geweldig toch?!

Bezoek de musea

Bij aankomst in het hotel ontvangt een entree musea Zutphen kaart. Met deze entree kaart kunt u tijdens uw verblijf cultuur snuiven en Zutphen ontdekken. Dus breng een bezoek aan één van de musea.

In het Stedelijk Museum Zutphen wordt de geschiedenis van de hanzestad Zutphen en omgeving getoond. De geschiedenis wordt getoond met oude kaarten, plattegronden, stadsgezichten, portretten en foto’s. Ook kunt als kunstliefhebber het Henriëtte Polak Museum ontdekken op de 1e etage.

Kom cultuur snuiven en Zutphen ontdekken met dit mooie museum arrangement!

Hanzestad Zutphen

De Gelderse Hanzestad Zutphen is een zeer veelzijde stad om eens te ontdekken tijdens een nachtje of weekendje weg. Het kent een historisch centrum met vele torens en unieke winkelmogelijkheden. Ook kunt u in de stad het verleden terugzien in de pakhuizen, de kerken, de pleinen, de koopmanshuizen, de straten en de steegjes. Daarnaast is het ook nog eens gelegen aan de rivier de IJssel. Kortom, een fantastische plek!

U kunt ervoor kiezen om Hanzestad Zutphen te voet te ontdekken, per fiets of vanaf het water op een fluisterbootje over de rivier. Zo kunt u de stad op vele mogelijkheden ontdekken, super toch?!

Struinen door de winkelstraatjes

Niet alleen de natuur en de historische gebouwen zijn een bezoek waard. Maar ook de gezellige winkelstraten nodigen u uit voor een heerlijk dagje in Hanzestad Zutphen. Leuke boetiekjes en andere unieke winkeltjes wissel elkaar af. Wellicht vindt u nog wel een mooi souveniertje als aandenken aan tripje!

Bourgondisch genieten in één van de restaurantjes

Voor wie tijdens het winkelen, fietsen of wandelen dorst of trek krijgt hoeft zich in Hanzestad Zutphen zeker geen zorgen te maken! De stad biedt op vele verschillende plekken de mogelijkheid om een tussenstop te maken en er is voor ieder wat wils. Of u nu op zoek bent naar een leuke plek voor een lekker drankje, een gezellige lunchroom of een restaurant om heerlijk te dineren, de keuze is reuze!

TOP 3 Uitjes in Hanzestad Zutphen