Gezellig een dagje uit voor jong en oud. Ontdek de wondere wereld van de Efteling en blijf een nachtje slapen in één van de omliggende hotels. De Efteling is gelegen in Kaatsheuvel, in de provincie Noord-Brabant.

Een dagje Efteling is geschikt voor iedereen! Er zijn attracties voor kleine kinderen, de iets grotere kinderen en ook voor de volwassenen! Er is een speeltuin, roeivijvers, een theehuis en natuurlijk vele attracties waar de kinderen en de papa’s en mama’s plezier kunnen maken.

Attracties
Er zijn vele attracties in het park, teveel om hier op te noemen. De attracties zijn onderverdeeld in een aantal delen van het park genaamd  het Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en het Ruigrijk.

Marerijk
In het Marerijk liggen onder andere het Sprookjesbos, de stoomcarrousel, de droomvlucht en het vervloekte huis de Villa Volta. In het Marerijk ligt ook het Anton Pieckplein, waar een aantal jaren terug ook het museum is gebouwd.

Anderrijk
De meest bekende attracties in dit rijk zijn onder andere de roeivijver, het spookslot, de piraña, fata morgana en Swiss Bob.  In dit rijk wordt er tijdens het jubileum ook de Watershow Aquenura tentoongesteld.

Reizenrijk
In het Reizenrijk staan onder andere de attracties Gondoletta, Carnaval Festival, Loeki de Leeuw, de Pagode, Monsieur Cannibale, de overdekte achtbaan Vogel Rok en voor de kinderen is er de Kleuterhof en het Avonturendoolhof.

Ruigrijk
Als laatste het Ruigrijk waar onder andere de Python is gelegen, een erg bekende attractie van de Efteling. Daarnaast liggen hier ook de Game Gallery, de Halve Maen, Polka Marina, de Oude Tuffer, de Vliegende Hollander en Joris en de Draak.

Voorstellingen
Een erg belangrijk theater wat in de Efteling gelegen is, is Theater de Efteling, waar de meeste shows, voorstellingen en musicals worden gegeven. Er zijn vele musicals geweest zoals The Sound of Music of Doornroosje.

Jubileumjaar
In 2012 viert de Efteling haar jubileum en bestaat het park alweer 60 jaar. Naast dat dit natuurlijk één groot feest is, zijn er ook een aantal activiteiten aan verbonden. Zo wordt er voor het eerst dit jaar oud & nieuw gevierd in het park, wat natuurlijk een leuke ervaring is om erbij te zijn! Ook speciaal voor het jubileum wordt er een watershow gehouden, genaamd Watershow Aquanura. Dit is één grote show met licht, water en vuur!

Evenementen
Naast alle attracties en voorstellingen die de Efteling organiseert, heeft het ook een aantal jaarlijks terugkerende evenementen. Zo wordt er elk jaar op 7 juli De dag van het Sprookje gevierd. Deze dag worden er, zoals de naam al doet vermoeden, een aantal sprookjesachtige activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. In de zomer wordt het Zeven Pleinen Festijn georganiseerd. Dit wordt op 7 zaterdagen in de zomer gevierd. Er is op deze dagen veel entertainment door het gehele park heen. ’s Avonds zijn er optredens van vele artiesten en is het park tot 00:00 uur geopend. Wat iedereen wel kent, is de Winter Efteling. Van midden november tot eind februari/begin maart organiseert het park verschillende winteractiviteiten. Er is een langlaufbaan en er is veel entertainment te vinden in het park. Wel zou het kunnen zijn dat er een aantal attracties gesloten, maar dit is afhankelijk van het weer.

Kijk hier voor meer informatie over de Efteling!

Heeft u na één dag nog niet genoeg van de Efteling? Overnacht in één van de hotels die in de buurt liggen van de Efteling en ga de volgende dag weer terug of geniet van een weekendje uit in Noord-Brabant! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Redacteur