Rubriek

Nieuws

Rubriek

Knallend het nieuwe jaar in

Bent u op zoek naar een mooie locatie om knallend het nieuwe jaar in te gaan? Bekijk dan eens deze 2-daagse Sylvesterparty in Brabant! Alleen, met uw partner of met vrienden en familie het jaar 2021 afsluiten. Dit kan natuurlijk bij iemand thuis maar heeft u deze jaarwisseling geen zin in hapjes en drankjes in huis te halen, uzelf uit te sloven voor uw gasten en de hele bende weer op te moeten ruimen op de eerste dag van 2022? Luidt dan het nieuwe jaar in buiten de deur op een prachtige en sfeervolle locatie. De vele mogelijkheden bekijkt u op onze Site TIP: Oudjaarsuitje.nl.

Diverse mogelijkheden voor een geslaagde jaarwisseling

Er zijn een heleboel mogelijkheden voor een verblijf tijdens de jaarwisseling te vinden maar wat kunt u allemaal verwachten van onze Site TIP: Oudjaarsuitje.nl? Op onze website bieden wij diverse thema’s aan. Zo kunt u gericht zoeken gebaseerd op uw wensen. Bijvoorbeeld met de thema’s ”2, 3, 4 of 5-daagse arrangementen”. Maar ook kunt u specifiek zoeken op provincie, regio en plaats. Tevens zijn er thema’s te vinden zoals o.a. ”Oud en Nieuw aan zee”, ”Oud en Nieuw in een kasteel” en ”Oud en Nieuw met feestavond”. Wij bieden momenteel 125 mooie oudejaarsaanbiedingen aan dus door deze thema’s kunt u net even wat makkelijker zoeken.

Site TIP: Oudjaarsuitje.nl

Tussen al die mooie aanbiedingen zijn er natuurlijk altijd een paar die er tussenuit springen en erg populair zijn. Deze licht ik graag voor u uit.

2-daagse Sylvesterparty in Brabant met DJ, Champagne, Oliebollen en Vuurwerk
Knallend het nieuwe jaar in? Boek het spetterende Oud & Nieuw arrangement bij dit hotel om 2021 in stijl af te sluiten en 2022 knallend te starten. Inclusief een spetterende party met avondvullend hapjes en drankjes (Hollands gedistilleerd), DJ, champagne, oliebollen en vuurwerk! Op nieuwjaarsdag geniet u van een heerlijke nieuwjaarsbrunch.

Oud & Nieuw aanbieding – 3 dagen genieten op de Veluwe met Live Muziek op Oudjaarsavond
Met deze fantastische Oud & Nieuw hotelaanbieding wordt het wel heel gezellig met de jaarwisseling. Geniet van een heerlijk verblijf in dit schitterende hotel, gelegen midden op de Veluwe. Ook zeer geschikt voor families met kinderen met gezellige Oudjaarsavond met live muziek.

4-daags Oud & Nieuw arrangement in Zuid-Limburg met Feestavond, drankjes en live muziek
Wilt u dit jaar eens iets anders met Oud en Nieuw? Kom dan naar dit prachtige Kasteel in Zuid-Limburg en laat u lekker 4 dagen in de watten leggen. Geniet van een gezellige feestavond met live muziek. Tijdens de feestavond zijn de drankjes inbegrepen! Verder kunt u heerlijk genieten in het Zuid-Limburgse Heuvelland en genieten van de gastvrijheid n deze streek.

Oud en Nieuw op een zeilschip? Een geweldige ervaring!
Een unieke en fantastische jaarwisseling beleven? Stap aan boord van dit prachtige zeilschip, met z’n tweetjes of neem familie en vrienden mee en beleef de jaarwisseling op een wel héle unieke manier. Boek snel want het aantal beschikbare plaatsen zijn beperkt.

Uiteraard zijn er nog veel meer pareltjes te vinden op onze Site TIP: Oudjaarsuitje.nl dus bekijk ze snel en boek uw verblijf voor de jaarwisseling!

De Veluwe is op meerdere manieren te ontdekken. Maar de meest populaire manier is denk ik toch wel om lekker uw wandelschoenen aan te trekken en te wandelen door de Veluwe! Ik vertel u waarom en wat er allemaal te ontdekken is in deze prachtige regio.

Waarom wandelen?

Er zijn een aantal redenen waarom wandelen zo goed voor ons is en waarom het ook steeds populairder wordt. Zowel voor onze mentale als fysieke gesteldheid kan wandelen een positief effect op ons hebben. U maakt u hoofd even helemaal leeg en denkt nergens anders aan. Deze ontspanning is uiteindelijk ook weer goed voor een betere nachtrust. Daarnaast doet het ook een heleboel goed voor ons lichaam. Onze botten en spieren worden sterker, de conditie wordt verbeterd en uiteraard helpt het ook bij die extra kilootjes die u misschien graag nog kwijt wilt raken. Dus tijdens het wandelen op de Veluwe geniet u niet alleen van de prachtige omgeving, maar u denkt ook nog eens aan uw gezondheid! Dat is nog eens een win-win situatie 😜.

Wandelen op de Veluwe

Als liefhebber van wandelen zal u zeker aan uw trekken komen op de Veluwe. Hier geniet u van de ruimte, de rust en de prachtige natuur. Actief ontspannen is dan ook wel een woord dat hier goed bij past. Lekker actief wandelen maar toch ook ontspannen door uw hoofd leeg te maken in de rustgevende natuur. Wandelen op de Veluwe is in elk jaargetijde een goed idee. In de zomermaanden staan de heide mooi in de bloei en de wintermaanden lenen zich perfect voor het wild spotten. De dieren zijn dan namelijk druk bezig met hun voorbereidingen voor de strenge winter. Dus beleef nu zelf dat heerlijke gevoel van rust met de wind door uw haren, de geur van het bos en het mooie uitzicht op de heidevelden.

zwijn

De natuur op de Veluwe

Bij de Veluwe wordt er vaak gedacht aan één ding: bossen. Echter is er nog zoveel meer mooie natuur te ontdekken als u gaat wandelen op de Veluwe. Heidevelden met prachtig uitzicht, zandvlakten, verschillende landgoederen en weide tot aan de horizon. In het hart van de Veluwe vindt u het Kootwijkerzand; een samenzwering van zand en wind. Daarnaast staat het Speulderbos op de Veluwe bekend om haar ‘dansende bomen’. In het zuidwesten gaan stuwwalbossen van eiken en beuken over in akkers en graslanden. Deze komen zelfs uit tot aan de Rijn en de IJssel. Een ander punt waar de Veluwe bekend om staat, zijn de wilde dieren die er te spotten zijn. Sta vroeg op of blijf juist tot laat in de avond en wellicht spot u nog wel een hert, ree of wild zwijn tijdens het wandelen op de Veluwe.

wandelen veluwe

Wandelen op de Veluwe door de Nationale Parken

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park de Veluwezoom is een prachtige plek om te wandelen op de Veluwe. Dit natuurgebied is ontzettend populair en dat is niet zonder reden. U vindt hier een adembenemend uitzicht, heidevelden, landgoederen, wilde dieren en nog veel meer. Als u wilt wandelen op de Veluwe dan bent u hier zeker aan het juiste adres! U kijkt uw ogen uit op Nationaal Park de Veluwezoom en wordt helemaal verliefd op dit prachtige natuurgebied.

hoge veluwe

 

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan voelt u zich hier helemaal in uw sas. Voor zowel mensen mét als zonder beperking is het park goed te betreden. De natuur is van iedereen dus voor een ieder is een prachtige wandeling maken hier mogelijk. Ook hier geniet u van prachtige uitzichten, wilde dieren of gewoon lekker van de stilte en de rust. Let wel op: dit is het enige park in Nederland waar u een entreebewijs moet aanschaffen om het park te kunnen bezoeken.

Leuke bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw wandeltocht

Als u gaat wandelen op de Veluwe is het soms ook wel eens leuk om even uit te wijken van uw wandelroute om een leuke bezienswaardigheid te gaan bezoeken. In deze regio zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden. Ik licht er een aantal voor u uit die u kunt gaan bezoeken tijdens uw wandeltocht.

Ereveld Loenen

Ereveld Loenen is een herdenkings- en educatiecentrum op de Veluwe waar bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers zijn begraven. In de ene zaal staat u als bezoeker van Ereveld voor een spiegel waar een film  wordt afgespeeld. Hierin vertellen de nabestaande van de slachtoffers een verhaal over hun dierbaren. In een andere zaal kunt u luisteren naar de verhalen van de veteranen die deel hebben genomen aan de vredesmissies in 1945. Een bijzondere en ontroerende manier om de aangrijpende verhalen uit de geschiedenis te leren kennen.

ereveld loenen

CODA Museum

CODA Museum is de plek voor moderne, beeldende kunst en hedendaagse mode en sierraden . Het is niet alleen een museum maar u geniet hier ook van een lekkere kop koffie in het café, neemt deel aan een workshop in het workshopatelier en er is een VR Lab (Virtual Reality Lab). Bij mooi weer last u even een pauze in op het terras. Ook vindt u hier winkeltjes waar u de meest mooie en kunstzinnige cadeaus kunt scoren. Bijvoorbeeld sierraden, tassen of boeken.

Uitkijktoren Kootwijk

Uitkijktoren Kootwijk op de Veluwe geeft u een waanzinnig mooi uitzicht over Kootwijk en haar omgeving. Tijdens een wandeling is dit een ideale plek om even te stoppen voor een picknick of om even uw benen te strekken. De uitkijktoren staat midden op de bijzondere zandverstuivingen.

Oude Paleistuinen

Oude Paleistuinen, gelegen naast Paleis het Loo, geeft u toegang tot een oud slot, leuke beekjes en kleine watervallen. Er zijn verschillende wandelroutes door het heuvelachtige landschap van de oude Paleistuinen op de Veluwe. Dus hier komt u prachtige natuur tegen!

Wilt u nog meer weten over deze prachtige regio? In dit uitgebreide artikel leest u alles over de Veluwe!

wandelen veluwe

TOP 3 Wandelroutes op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe is altijd een goed idee. Of u nu voor één nachtje komt, een weekendje, een midweek of er een hele vakantie van maakt. Er zijn zoveel mooie wandelroutes te vinden in deze regio dat u eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Hieronder licht ik 3 populaire wandelroutes op de Veluwe voor u uit.

 • Wild spotten in Ede (4,5 km)
  De route leent zich perfect voor een combinatie van wandelen door natuurrijke landschappen en wild spotten. Met de wandelroute Planken Wambuis komt u gedurende 4,5 km van alles tegen. Bijvoorbeeld paarden, runderen en edelherten. Hoe bijzonder is dat?
 • Zandverstuivingen in Kootwijkerzand (3 of 16 km)
  Wist u dat Kootwijkerzand met 700 hectare de grootste zandverstuiving van Europa is? Hier lopen diverse wandelroutes waarmee u alle mooie plekjes ontdekt. Het beste startpunt is de parkeerplaats Van ’t Hoffweg aan de Heetweg. U kunt daarna kiezen voor een wat kortere route van 3 km (dan volgt u de oranje paaltjes) of voor de lange route van 16 km (de oranje route).
 • Kastelenroute in Wageningen (19,5 km)
  Bent u ook zo’n fan van mooie en historische kastelen? Met de kastelenroute in Wageningen, die begint bij het Koetshuis, komt u er zeker een heleboel tegen. U wandelt van Wageningen naar Renkum en vanuit daar wandelt u door naar Doorwerth. Eenmaal in Doorwerth aangekomen, vervolgt u uw wandeling naar Heelsum en vervolgens weer terug naar Wageningen. Uiteraard zijn er ook nog veel meer mooie wandelroutes op het internet te vinden om de mooie kastelen op de Veluwe te ontdekken.

kasteel doorwerth

Populaire wandelarrangementen op de Veluwe

Ik heb u al een aantal redenen gegeven waarom wandelen goed is voor de mens en waarom juist de Veluwe nou zo’n prachtige plek is. Bent u al eens op de Veluwe geweest maar wilt u nu een andere mooi plekje ontdekken? Of bent u nog nooit op de Veluwe geweest maar ziet u dit wel zitten? Ik geef u geen ongelijk, want als liefhebber van wandelen en de natuur is dit een uitermate geschikte plek. Er lopen zoveel mooie wandelroutes in prachtige natuurgebieden dat u eigenlijk aan 1 dagje niet genoeg heeft. Plak er daarom lekker een nachtje bij aan of maak er een heel wandelweekend van! Maar waar gaat u verblijven? Daar heb ik een aantal mooie suggesties voor dus bekijk ze snel hieronder.

3-daagse Wandelarrangementen
Wandelen in een Nationaal Park

Wilt u ook eens een ander landschap te voet ontdekken? Bekijk dan eens dit mooie artikel over Wandelen Heuvelland.

Maak mooie foto’s tijdens het wandelen op de Veluwelandgoed Mariëndaal landgoed Mariëndaal

Neem uw camera mee en schiet mooie plaatjes tijdens het wandelen op de Veluwe. U hoeft hier zeker geen professionele camera voor te hebben. Ook al is het met uw mobiele telefoon, er zijn zoveel mooie plekken te fotograferen op de Veluwe! Zo ben ik zelf onlangs gaan wandelen op de Veluwe in Oosterbeek bij een prachtig landgoed waar de grootste bedstee van Nederland te vinden is. Ik vind het zelf super leuk om mooie foto’s te maken van de natuur zodat ik daar achteraf nog eens van kan nagenieten en aan vrienden en familie kan laten zien. Zo inspireren we elkaar ook weer met nieuwe mooie wandelplekjes.

Een aantal tips voor het fotograferen van de natuur tijdens het wandelen op de Veluwe:

 1. Sta vroeg op of neem juist een avondwandeling. De zon staat dan namelijk laag en dat geeft een mooie oranje gloed op foto’s. Daarnaast maakt u dan ook de meeste kans op het zien van wilde dieren die u kunt fotograferen.
 2. Speel met verschillende hoogtes. Maak een aantal proeffoto’s om te ontdekken wel hoogte u het mooiste vindt voor een foto. Een paddenstoel is bijvoorbeeld het mooiste te fotograferen vanuit onderen met het bekende kikvorsperspectief. Of maak een mooie foto van bovenaf met het vogelperspectief.
 3. Zorg ervoor dat uw camera of mobiele telefoon volledig uit opgeladen. Het zou namelijk heel erg zonde zijn als u lekker aan het wandelen bent en uw camera houdt er opeens mee op. Daar gaan de mooie foto’s…. Maar niet als de camera of mobiele telefoon opgeladen is 😁.

Nagenieten bij terugkomst

Nadat u weer thuis bent gekomen van het wandelen op de Veluwe is het tijd om te gaan nagenieten. Pak eerst even rustig uw koffer uit, zet de wasmachine aan en plof daarna weer op de bank met uw voeten omhoog. Nadat u lange wandelingen heeft gemaakt, hebben uw benen natuurlijk ook weer wat rust verdient. Nu heeft u ook mooi de tijd om de gemaakte foto’s uit te zoeken. Wellicht wilt u de bestanden overzetten op uw computer of laptop zodat u ze hier ook digitaal heeft. Wat ook heel erg leuk is, is een fotoboek maken van uw prachtige foto’s die gemaakt zijn in de natuur tijdens het wandelen op de Veluwe! Zo kunt u keer op keer weer nagenieten van uw wandelweekend.

Mooie beoordelingen over wandelen op de Veluwe

”Leuke chalets en mooi gelegen in de bossen. Je kan er wandelen, fietsen en uitstapjes maken in de omgeving. Diner was prima en personeel heel vriendelijk en behulpzaam.” – Anoniem over een wandelweekend in Dieren

”Mooie omgeving, lekker eten, goede service en fijne faciliteiten! Kortom, alle ingrediënten voor een rustgevend weekendje van huis!” – Anoniem over een wandelweekend in Doorwerth

”Heerlijk even bijkomen tijdens het tweedaags wandelarrangement in Hierden. Uitstekend ontbijt en diner en zeer mooie wandelroutes in de omgeving. Een absolute aanrader!” – Arthur over een wandelweekend in Hierden

”We waren met 3 stellen. Super mooie locatie en lekker eten. De natuur op de Veluwezoom is fantastisch” – Joris over een wandelweekend in Ellecom

”We hebben genoten van dit prachtige hotel. Super uitzicht en wat een mooie omgeving om te wandelen.” – Merel over een wandelweekend in Wageningen

wandelen veluwe

Met vriendelijke groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

De huidige pandemie maakt het lastig om het contact met vrienden te onderhouden! Welke activiteiten kun je ondernemen om het contact niet te verliezen? Dit artikel zet vier leuke ideeën voor je op een rijtje. Aan welke van deze ideeën had jij al gedacht? Ook buiten de deur kunnen langzaamaan meer activiteiten georganiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een kleinschalige sporttoernooi in de buurt. Ook een klein festival waarbij aan tafels gezeten wordt behoort weer tot de mogelijkheden, mits bezoekers hier voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. 

#1: organiseer een pubquiz met vrienden

Een van de activiteiten die je online kunt organiseren is een pubquiz. Er zijn verschillende tools te vinden, waarmee je deze quiz kunt faciliteren. In sommige gevallen kun je zelfs voor een bestaande quiz kiezen, zodat je nauwelijks tijd hoeft te besteden aan de voorbereiding hiervan. Zorg enkel nog voor een Zoom-meeting of bijvoorbeeld een afspraak in Microsoft Teams, zodat jullie elkaar kunnen zien. 

#2: met vrienden een online casino bezoeken

Ook leuk is het bezoeken van een online casino! Kijk hierbij vooraf naar de casino veiligheid, door bijvoorbeeld te letten op de aanwezigheid van een licentie. Gokken in een online casino is alleen toegestaan wanneer je minimaal 18 jaar oud bent. Houd er daarbij rekening mee, dat je bij het gokken geld kunt verliezen. Speel dus nooit met geld dat je niet kunt missen. 

#3: gametoernooi op je console

In plaats van een sporttoernooi bij de sportclub, zou je ook voor een online gametoernooi kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een FIFA-toernooi! Naast FIFA zijn er diverse andere spellen, die je met vrienden kunt spelen. Denk aan F1 2020, of bijvoorbeeld Call of Duty Warzone. Vergeet vooraf niet een goede headset aan te sluiten, zodat je met je vrienden kunt communiceren. Het vergroot de kans op een overwinning! 

#4: bijpraten tijdens de vrijdagmiddagborrel

Voor wie zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan de voorbereiding voor een online activiteit, is de vrijdagmiddagborrel de beste oplossing. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een omgeving waarin je elkaar kunt zien en spreken. Dit kan gratis via Zoom, maar bijvoorbeeld ook via Skype. Houd er bij Zoom rekening mee, dat de gratis meetings minder dan een uur mogen duren. Na het overschrijven van de limiet moet de meeting opnieuw worden opgezet. Niet de meest ideale oplossing! Het fijne aan Zoom is echter wel, dat je een groot aantal mensen in beeld ziet.

Maak jij ook altijd een rits kiekjes van je vakantie of weekendje weg, om ze vervolgens nooit meer te bekijken? Dat is natuurlijk eeuwig zonde. Een fotoboek biedt uitkomst. Met zo’n boek vol met bijzondere vakantiefoto’s ontsnap je heel even aan de sleur van het dagelijks leven en waan je jezelf weer op die zonnige bestemming. Dit hoeft niet altijd zoveel tijd te kosten als je misschien denkt, met bepaalde tools heb je al binnen een paar minuten een mooi fotoboek. Met deze tips krijg je het beste resultaat. 

Welk formaat kies je?
Het allereerste waar je over na moet denken, is welk formaat fotoboek je kiest.  Loop je foto’s nog eens na om dit te bepalen. Voor de meeste fotoboeken van vakanties is een fotoboek met een liggend formaat het beste. 

Bepaal de indelingen
Om te zorgen dat je fotoboek één geheel wordt, doe je er goed aan om vooraf al een beetje de indeling op papier te zetten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met vaste indelingen te werken. Is een foto heel erg mooi? Dan mag deze best een hele pagina beslaan. Je kunt een foto zelfs op twee pagina’s laten afdrukken. Je moet er dan wel voor zorgen dat de foto een hoge resolutie heeft, anders kan dit er onscherp uit komen te zien. 

Je hoeft niet op elke pagina dezelfde hoeveelheid foto’s te plaatsen, maar probeer om zoveel mogelijk op dezelfde manier weer te geven. Heb je geen idee hoe je dit moet doen, zoek dan online voor inspiratie. Pinterest of Instagram zijn altijd goede inspiratiebronnen. 

Kies de leukste foto’s uit 
Hoewel je misschien het liefst al je foto’s wilt toevoegen, zorgt dit doorgaans niet voor het mooiste resultaat. Leg al je foto’s onder de loep en bepaal welke waardig zijn voor je fotoboek.  Ook is het goed om rekening te houden om vooraf al een beetje te kijken of de foto’s bij elkaar passen. 

Welke foto zet je waar?
Het belangrijkste aspect van het maken van je fotoboek is bepalen welke foto je waar zet. Het ligt misschien voor de hand, maar het mooiste resultaat krijg je als je foto’s van een bepaalde locatie zoveel mogelijk bij elkaar zet. Soms heb je echter nu eenmaal niet genoeg foto’s van een locatie. In dat geval is het goed om rekening te houden met een kleurenpalet. Kijk goed welke kleuren een foto heeft en welke kleuren goed bij elkaar passen. Je kunt je foto’s ook simpelweg in chronologische volgorde zetten, zodat het echt een verhaal vertelt. In dat geval is het leuk om al te beginnen met foto’s maken als je op het vliegveld bent. 

Denk na over leuke teksten
Heb je geen zin om teksten te schrijven? Het blijft een fotoboek, dus het kan natuurlijk ook prima zonder. Maar het kan je wel een beetje extra vakantiegevoel geven als je niet alleen de foto’s van je tripje ziet, maar er ook wat over leest. Het beste is om de teksten vlak na je vakantie te schrijven, wanneer alles nog fris in je geheugen zit en je het gevoel mooi samen kunt vatten. Het hoeft ook niet ellenlang te zijn, korte en bondige omschrijvingen zijn al een leuke aanvulling op de foto’s. 

Voeg illustraties toe
Het kan daarnaast ook leuk zijn om een paar illustraties toe te voegen. Wellicht kan een illustratie erbij namelijk goed laten zien hoe je vakantie was. Overdrijf ook weer niet, teveel illustratie kan zorgen voor een rommelig geheel. Een beetje witruimte hier en daar is zeker geen overbodige luxe. 

Zorg voor lege pagina’s
Zorg altijd dat je aan paar lege pagina’s hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld treintickets, kaarten en andere dingen die je verzamelt tijdens je reis toevoegen. Het wordt zo veel meer dan een fotoboek. 

Denk na over een cover 
Kies niet zomaar een cover, want dit is het allereerste wat je ziet. Kijk met een kritisch oog naar al je foto’s om de mooiste foto te ontdekken. Als er geen uitschieter tussen zit of je niet kunt kiezen, kun je er ook voor kiezen om meerdere foto’s op de cover te zetten. De meeste fotoboeken hebben daarnaast een tekst op de cover. Je kunt daar sowieso het jaartal en de bestemming neer zetten, maar misschien is het ook leuk om er een bijzondere titel van te maken. Tip: heb je de smaak van het maken van een fotoboek te pakken? Giet dan elke cover in dezelfde stijl, door bijvoorbeeld steeds hetzelfde lettertype te gebruiken. Dit zal mooi staan op een plank aan de muur of in een boekenkast. 

De kosten voor het vervangen van een autoruit is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor een originele of een after market autoruit? Bovendien moet er ook stil worden gestaan bij het soort autoglas. Er bestaat immers een structureel prijsverschil tussen het kopen van een nieuwe voorruit en een zij- of achterruit. Wilt u graag een glashelder antwoord op de vraag: “Wat kost een autoruit vervangen”? Wij geven u hier graag een antwoord op en stellen de interessantste optie aan u voor op het vlak van prijs-kwaliteit!

Wat maakt een after market autoruit zo interessant?

Wanneer u bijvoorbeeld de prijs van een nieuwe voorruit wilt drukken is het belangrijk om te kiezen voor een after market autoruit. Aan deze autoruiten zijn sowieso heel wat interessante voordelen verbonden. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

 • Er is geen kwaliteitsverschil tussen een after market autoruit en een originele autoruit. Ze worden immers beiden in dezelfde fabriek gemaakt en maken tevens onderdeel uit van dezelfde productielijn.
 • Nieuwe after market autoruiten zijn een uitstekend alternatief voor tweedehandse autoruiten. Deze laatste zijn immers vaak duurder en kunnen (kleine) vormen van schade vertonen.
 • After market autoruiten zijn door het ontbreken van het merklogo sowieso financieel veel interessanter vergeleken met originele autoruiten.

Wanneer is een kapotte autoruit vervangen belangrijk?

Veel mensen die geconfronteerd worden met een beschadigde autoruit stellen zich de vraag wanneer het nu interessant is om deze te vervangen. Eigenlijk is het altijd de moeite waard om bij ruitschade de autoruit te laten herstellen. Niet alleen omdat een beschadigde of kapotte autoruit zorgt voor een sterk verminderd comfort in de auto, maar ook omdat het bepaalde veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Het feit dat een beschadigde autoruit vervangen altijd verstandig is betekent echter niet dat het ook verplicht is. U hoeft dan ook zeker niet meteen een afkeuring voor de apk te vrezen wanneer er sprake is van ruitschade bij uw auto.

Is uw autoruit kapot? Dan zijn er wel degelijk bepaalde situaties waarin de auto kan worden afgekeurd voor apk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ruitschade zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt of een vertakking heeft. In dit geval kan het zicht op de weg immers negatief worden beïnvloed waardoor er een risico op een ongeval bestaat. Om dit te voorkomen is het dan ook altijd de moeite waard om een kapotte autoruit te laten vervangen. Stelt u zich de vraag; “Wat kost een autoruit zonder montage”? In dat geval geven we ook daar graag voor u een passend antwoord op!

Wat kost een autoruit zonder montage?

Het spreekt voor zich dat het vervangen van een beschadigde autoruit lang niet altijd hoeft te worden uitbesteed. Regelmatig willen bijvoorbeeld garagehouders of hobbyisten gewoon een losse autoruit kopen zonder montage. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het tegendeel is waar. Veel autoruitherstellers staan er namelijk helemaal niet om te springen om een losse autoruit te verkopen. Zij willen dan ook vaak dat ook de montage van deze autoruit door hen wordt uitgevoerd. Dat geldt niet overal. Wilt u zelf de autoruit vervangen dan is het bij Autoglas Concurrent geen enkel probleem om een losse after market autoruit te kopen.

Waarom liggen de kosten bij voorruit vervangen hoger?

Wanneer we de kosten voor het vervangen van verschillende autoruiten bekijken valt op dat hier flinke verschillen in zitten. Het vervangen van een zij- of achterruit is bijvoorbeeld altijd voordeliger omdat deze zijn gemaakt van gehard glas. Bij een voorruit is er sprake van gelaagd glas dat uit meerdere glaslagen bestaat en tijdens het productieproces een extra sterkte wordt meegegeven. Bovendien is er bij gelaagd autoglas sprake van een PVB-folie die tussen de glaslagen wordt geplaatst waardoor glasscherven goed bij elkaar worden gehouden. Op deze manier wordt voorkomen dat de inzittenden van de auto worden verwond. Dit zorgt er voor dat de kosten voor voorruit vervangen altijd hoger zullen uitvallen in vergelijking met de andere ruiten van een auto. Voordat er dus een echt concreet antwoord kan worden gegeven op de vraag: “Wat kost een autoruit vervangen?” is het dus altijd belangrijk om rekening te houden met welke autoruit vervangen moet worden, wat het merk, model en bouwjaar van de auto is en de eventueel aanwezige opties in de ruit.

Malta en casino’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat geldt niet alleen voor de landbased casino’s die je op het eiland vindt. Ook waar het gaat om de activiteiten van de online casino’s dan is dit eiland in de Europese Unie een geliefde plek om zicht te vestigen. Het is interessant om eens te bekijken hoe dit precies in elkaar zit. Er zijn namelijk verschillende redenen aan te dragen waarom zoveel belanghebbenden in de wereld van het gokken zo graag hier hun plek innemen. Dit gaat om meer dan de rol die het land in het gokken speelt.

Wetgeving in het land
De basis van de vestiging van veel online casino’s in dit land, ligt in het feit dat wetgeving een belangrijke rol speelt. In vrijwel alle andere landen in de Europese Unie gelden behoorlijk strenge wetten over wat wel mag en wat niet mag op het gebied van gokken. Dit is op Malta ook wel het geval, maar het is wel meer gereguleerd. Je ziet dan ook veel casino’s hier hun plek innemen om andere delen van Europa te kunnen bedienen. Speel je in een live casino van bijvoorbeeld Leo Vegas, dan is de kans groot dat je Nederlands sprekende dealer niet in Nederland staat op dat moment.

De aanwezigheid van de MGA
Als het gaat om de wetgeving, dan speelt de MGA daarin een belangrijke rol. Dit is de kansspelautoriteit van Malta. Die is uitgerust met de mogelijkheden om casino’s goed te controleren. Zo kunnen zij dus goed zien of een online casino wel voldoet aan alle eisen die daaraan gesteld worden. Wanneer ze op Malta gevestigd zijn, dan verloopt die controle een stuk gemakkelijker. Omdat de vergunning van de MGA internationaal tegenwoordig zo belangrijk is, is dit dus ook in het belang van de aanbieders van de casinodiensten.

Aanwezigheid van de spelleveranciers
Niet alleen het feit dat de kansspelautoriteit er zit is doorslaggevend. Ook het feit dat veel van de andere partijen die een rol spelen in de wereld van online casino’s, is een belangrijke factor. Zo is het gemakkelijk voor de online casino’s om snel toegang te hebben tot de spelleveranciers die in de branche actief zijn. Daarvan zijn er ook veel op Malta te vinden. Grote spelers zoals Winner casino kroon willen natuurlijk als eerste over de nieuwste slots en live spellen kunnen beschikken. Korte lijntjes naar de spelontwikkelaars zijn dus ook wel heel belangrijk om te hebben.

Lange geschiedenis van casino’s
Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de traditie van een land of gebied altijd een rol speelt. Op Malta waren ook de landbased casino’s altijd al in grote mate vertegenwoordigd. Het land heeft dus net als bijvoorbeeld Monaco, Las Vegas en Macau een bepaalde traditie hoog te houden. Dat er inmiddels ook meer en meer aandacht voor online casino’s is gekomen, maakt daarin niet direct een verschil. Ook deze aanbieders willen graag op een plek zijn die magisch is voor de branche. Daarom kiezen zij voor een vestiging op Malta voor hun ondernemingen.

Het gunstige belastingklimaat
Ook wanneer je kijkt naar de andere voorwaarden, dan is Malta wel heel aantrekkelijk om te verblijven als bedrijf. Dit geldt niet alleen voor online casino’s, maar ook voor andere ondernemingen. Dat er online gewerkt kan worden, maakt het wel een stuk gemakkelijker, want daardoor is wel gewoon een internationaal publiek te bereiken. Terwijl het betalen van belasting hier een stuk aantrekkelijker is dan in eigenlijk alle andere landen in de Europese Unie. Zo kan je als casino dus ook een hogere omzet draaien. Wat dus ook weer gunstig voor de spelers kan zijn omdat er meer te winnen valt.

Fijne plek om te verblijven
Hoewel alle voorgenoemde voordelen natuurlijk wel heel belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering in de online casino’s, zullen de meeste directeuren en CEO’s je toch een hele andere reden opgeven waarom ze op dit eiland verblijven. Het is namelijk een wel heel fijne plek om de tijd door te brengen. Zo is het weer er vaak gunstig en komen de meeste mensen er voor hun plezier. In dat opzicht is het dus ook gewoon de ideale plek om een casino te runnen. De nodige online casino’s zijn dan ook gekoppeld aan een plaatselijk casino op het eiland.

Toegang tot de meeste markten
Wie als casinohouder zijn casino op Malta vestigt en een vergunning van de kansspelautoriteit van dit land bemachtigt, kan er eigenlijk wel zeker van zijn dat er veel spelers aangetrokken kunnen worden. Wanneer een casino namelijk over deze vergunning beschikt, dan wordt dit erkend in nagenoeg alle landen in de Europese Unie. Er is dan dus niet ook nog eens een plaatselijke vergunning nodig. Dit geldt voor een aantal vergunningen uit andere landen met een actieve kansspelautoriteit vaak nog wel. Dit is voor de online casino’s dus niet bepaald gunstig.

Veilige plek om te spelen
Het is voor jou als speler ook aantrekkelijk om Malta als land van de casino’s in de gaten te houden. Wat je bijvoorbeeld in ieder geval weet, is dat je er een veilige plek vindt om te spelen. Of dit nu gaat om de casino’s op het eiland, of de virtuele casino’s die je op internet kan bezoeken. Ze voldoen aan alle eisen die in de moderne tijd gelden. Waarbij dan ook nog eens te stellen is dat er voortdurend een goede mate van controle is waar je op kunt bouwen als speler. Je weet dus dat het veilig is en dat alles op orde is.

Zelf de mogelijkheden verkennen
Het is aantrekkelijk om zelf de mogelijkheden eens te gaan verkennen. Wanneer je bijvoorbeeld een bestemming voor je volgende vakantie zoekt en je houdt van mooi weer en het plaatsen van een gokje. Dan is Malta zeker een bestemming die hoog op je lijstje moet staan. Maar ook wanneer je gewoon lekker vanuit je luie stoel in huis wilt spelen. Het is dan slim om te kijken of het casino het logo van de MGA op de website heeft staan. Is dat het geval, dan weet je dat alles in orde is.