Rubriek

Musea

Rubriek

Maak kennis met de stad

Een heerlijke city trip naar Delft samen met uw partner of met een vriendin. Vanuit onze stijlvolle Casa bent u binnen 15 minuten wandelen in het centrum van Delft. Maak kennis met de geschiedenis van de Stad van Oranje, het wereldberoemde Delfts Blauw en ontdek grootmeester Johannes Vermeer. Na een dagje cultuur snuiven komt u heerlijk tot rust in onze Casa en serveren wij een hapje en drankje.

Charmant hotel nabij het centrum

Onze Casa bevindt zicht in de charmante stad Delft. Jullie verblijven in een rustige omgeving, niet ver van het levendige centrum van Delft. Onze Casa beschikt over 24 moderne kamers, een warme huiskamer en een heerlijke stadstuin. Het centrum kenmerkt zicht door de vele grachten, kerken, herenhuizen en rechtbanken. Een weekendje genieten in een heerlijk bruisende stad vol musea, markten en terrasjes.

City Trip in eigen land

Door de sfeervolle grachten, bijzondere herenhuizen en historische gebouwen is een heerlijke wandeling door Delft zeker geen straf. Er is genoeg te zien en te beleven in deze bruisende stad.

Uiteten? Hier zijn enkele tips:
Beestenmarkt (Fratelli, Belvedere, De Beren, La Cubanita, Moeke)
Grote markt (Koningshuys, het Gulden ABC)

Mi casa es su casa dus plan snel je City Trip naar Delft en ontdek deze levendige stad!

Van 20 tot en met 26 april 2020 gaat de Nationale Museumweek van start en wel in een bijzondere vorm dit jaar. Maar liefst 400 musea zetten hun unieke collecties, het culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Ontdek – juist nu – samen #OnsEchteGoud tijdens de Nationale Museumweek 2020.

Sahil Amar Aïssa gaat het dagelijkse video-journaal #OnsEchteGoudTV presenteren. Het programma wordt maandag 20 tot en met zondag 26 april om 16.00 live uitgezonden via Museumweek.nl en is daarna on demand beschikbaar.

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de collectie Nederland.

Wil je ook eens een kijkje nemen in 1 van de 400 prachtige musea die Nederland heeft?

Pak dan nu je kans en geniet van 20 tot en met 26 april 2020 lekker vanuit je luie stoel van de mooie pronkstukken die Nederland rijk is!

Elke Vrijdag staat er bij het Stedelijke Museum een live tour op de planning. Ze zullen deze tour uitzenden via Instagram, maar deze kunt u later ook terug vinden op YouTube en Facebook. Er zijn al 4 live tours geweest en de volgende kunt u morgen volgen.

Welke tours zijn er al geweest?

  • Vrijdag 20 maart is directeur Rein Wolfs begonnen met de eerste tour. Hier ziet u de collectie van Stedelijk BASE, tijdens de live tour kunt u ook vragen stellen wellicht dat uw vraag dan beantwoord wordt.
  • 27 maart is de tour geweest door de tentoonstelling Nam June Paik: The Future is Now! Deze tour werd gedaan door Leontine Coelewij.
  • Bij de tour op 3 april heeft u alles kunnen zien over de fotografe Bertien van Manen, deze tour is uitgevoerd door Hripsimé Visser. Deze tour leidt u door  Beyond the Image van Bertien van Manen & friends.
  • In de paassfeer op 10 april. Directeur Rein Wolfs is het museum door geweest om ‘easter eggs’ te zoeken. Dit zijn de onbekende en verrassende wetenswaardigheden uit de collectie.

Heeft u deze live tours gemist? Ze zijn dus terug te vinden op Facebook en YouTube. U kunt ze dus rustig nog eens vanuit huis beleven.

Waar gaat de volgende tour over?

Dit is voor iedereen eigenlijk een verrassing. Elke keer komt er een andere collectie aan bod en zult u andere dingen leren. Elke vrijdag is het live op Instagram, houdt dan ook hun social media in de gaten om te zien wanneer de live tour begint. Meestal is dit in de middag en kunt u het vrijdag avond alweer terug kijken mocht u het gemist hebben.

Veel meer online

Wilt u meer ontdekken van hun collectie of kunstenaars? Dan kunt u ook kijken naar de mini documentaires. Ze hebben hier genoeg van online staan en doen hun best om dit verder uit te breiden. Er zijn ook audiotours beschikbaar zodat u meer te weten komt over de kunstwerken. Als u niet naar het museum kunt gaan, komt het museum naar u met deze online tours.

3-daags Historisch arrangement in Zeeland met bezoek aan 2 Musea en dag fietsen

De stad Zierikzee heeft een enorm rijke geschiedenis. Van de V.O.C. tot de Watersnoodramp van 1953 en van de ridders tot de 2e Wereldoorlog, in Zierikzee komt u het allemaal tegen. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van 2 overnachtingen in een van onze luxe kamers en een heerlijk 3-gangen diner die in ons restaurant geserveerd wordt. In een van deze 3 dagen kunt u 1 dag gebruik maken van de elektrische fiets. Beklim de eeuwenoude toren en bezoek het Waternoods Museum en Stadhuismuseum.

Laat uzelf onderdompelen in luxe en waan uzelf in de Gouden Eeuw.

Ontspan onder het genot van een van onze heerlijke Europese wijnen of bieren of breng een bezoek aan de Heerenkamer. De 38 hotelkamers hebben een viertal kleurschemas meegekregen, waarbij elk thema haar eigen windstreek en positie ten opzichte van de zon reflecteert.

Kom heerlijk geniet in Zeeland, ga een dagje fietsen en breng een bezoek aan 2 musea.

Genieten in Volendam

Het hotel ligt in het hart van Volendam, één van de beroemdste dorpen van Nederland en direct aan het water. Met alle bezienswaardigheden en winkels op een steenworp afstand, is het dé ideale uitvalsbasis. Ook voor een bezoek aan de bruisende wereldstad Amsterdam. Vanuit het hotel kunt u Waterland ontdekken. Kijk uw ogen uit in de historische stadjes, Edam, Monnickendam, Broek in Waterland en Purmerend. Of ga met de boot naar het voormalige eiland Marken. Er is een ideale busverbinding naar Amsterdam: binnen een half uur bent u middenin het centrum.

In dit 3-daags arrangement zitten naast 2 overnachtingen met heerlijk ontbijtbuffet een Amsterdam & Region Day Ticket: een speciale dagkaart voor het openbaar vervoer, geldig in metro’s, trams en bussen. En een entreeticket voor het Amsterdam Museum.

Dit museum laat u Amsterdam zien zoals het is. Amsterdam, een wereldstad? Ja, en ook: klein, gezellig en eigenwijs. De stad van Johan Cruijff, van Rembrandt, de Wallen en de Verenigde Oost-Indische Compagnie. In het monumentale gebouw van het Amsterdam Museum ziet, leest, hoort en proeft u waar die stad vandaan komt en waarom ze zo was en zo is.

Beleef een weekendje weg in de bekende stad Volendam en breng een bezoek aan de verschillende musea.

Met vriendinnen gezellig naar Scheveningen

Ga er samen met een vriendin even tussenuit en geniet in het gemoedelijke familiehotel. U wordt hartelijk ontvangen met een feestelijk welkomstdrankje. Breng een bezoek aan van de 3 musea en aanschouw de prachtige kunst. Geniet na een heerlijke nachtrust van een uitgebreid ontbijtbuffet en waai lekker uit op het strand of ga lekker even shoppen in Scheveningen of het nabijgelegen Den Haag.

Bewonder de kunst in de musea

Tijdens uw verblijf in Scheveningen kunt u een bezoek brengen aan één van de 3 musea. Voor Museum Voorlinden en Escher in het paleis geldt dat u tot een van de musea gratis toegang heeft en Beelden aan Zee kunt u bezoeken met een kortingsvoucher.

Museum Voorlinden: in het museum zijn een aantal kunstwerken permanent te zien. De kunstwerken uit de verzameling hebben hun eigen intieme plek in het museum. Door hun eigen plek komen de kunstwerken optimaal tot hun recht komen.

Escher in het paleis: van kunstenaar M.C. Escher worden in het paleis wereldberoemde en fantastievolle voorstellingen getoond. Tevens kunt u de oude paleisfunctie ervaren. In het paleis zijn de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher te zien.

Beelden aan Zee: in het museum kunt u moderne en hedendaagse, (inter) nationale beeldhouwkunst bewonderen. Per jaar worden er zo’n 12 tentoonstellingen georganiseerd in de verschillende zalen en terrassen. De tentoonstellingen tonen internationale moderne beeldhouwkunst.

Ga naar het strand van Scheveningen en ga winkelen en bezoek een van de 3 musea.