BOSCH WINTERPARADIJS 2016
VAN 10 DECEMBER T/M 8 JANUARI

De Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs! Jong en oud zijn welkom voor optredens, gezelligheid en winterse gerechten. Kortom: een winters dagje genieten doe je bij het Bosch Winterparadijs. Onder het genot van glühwein, poffertjes en warme chocolademelk, kun je ‘s-Hertogenbosch bewonderen in winterse sferen. Aanschouw de kerststal of laat je meevoeren door prachtige concerten.

PROGRAMMA BOSCH WINTERPARADIJS 2016
De Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt weer omgetoverd tot een sfeervolle huiskamer waar jong en oud samen kunnen genieten van optredens, gezelligheid en winterse sferen; dat is het Bosch Winterparadijs. Voor 2016 wordt er weer een speciaal programma opgesteld. Elke dag kun je genieten van bijzondere evenementen.

HUISKAMER BOSCH WINTERPARADIJS
Het Bosch Winterparadijs fungeert als dé huiskamer van de stad. Buiten is het guur en koud, iedereen is welkom op de Parade. Dit jaar wordt er letterlijk een grote huiskamer ingericht, waarin je spelletjes kunt spelen, muziek kunt maken of kunt knutselen. Breien, spinnen of weven? Oude ambachten zijn weer in, dus neem je breipennen mee en kom gezellig bij de open haard zitten!

KERSTSTAL SINT JANSKATHEDRAAL
De kerststal in de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker en behoort to de fraaiste kerststal van Nederland. Elk jaar bezoeken duizenden mensen de prachtige kerststal in de kathedraal. Sinds 2014 wordt elk jaar door een andere kunstenaar bepaalt hoe de stal eruit komt te zien.

KOM SCHAATSEN OP DE IJSBAAN
Ook dit jaar heeft het Bosch Winterparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar weer een prachtige ijsbaan. Voor €3,50 per uur kunnen er pirouettes geoefend worden. Alle soorten schaatsen zijn toegestaan op de ijsbaan, met uitzondering van Noren. Heb je geen schaatsen? Ook dat is geen probleem, je kunt deze ter plekke huren voor €3,- per paar.

De ijsbaan is dagelijks geopend van 12.00 – 19.00 uur, met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 december. De ijsbaan is dan geopend tot 17.00u.

WINTERSE GERECHTEN
Je hoeft niet lang te zoeken naar heerlijke winterse drankjes en gerechten op het Winterparadijs. Er zijn allerlei kramen waar je lekker op kunt warmen met warme chocolademelk of glühwein. Heb je meer zin in poffertjes? Ook dat kan!

VOOR KINDEREN
Kinderen zich zich helemaal uitleven op het Bosch Winterparadijs. Als ze uitgeschaatst zijn, kunnen ze genieten van een grote draaimolen. Na het maken van talloze pirouettes en andere schaatsavonturen, kunnen ze even uitrusten in deze leuke attractie.

OPTREDENS
Voor het Bosch Winterparadijs wordt weer een uitgebreid programma samengesteld. Voor ieder wat wils: van opera tot klassiek en pop. Ook gospelmuziek en koren komen op het programma. Benieuwd wie er allemaal komen?

Het programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

JORIS’ KERSTBOOM
Aan wie denk jij met kerst? Op 18 december worden de opnames gemaakt van het jaarlijkse KRO-NCRV programma Joris’ Kerstboom. De Parade, het plein aan de voet van de Sint-Janskathedraal is ‘s-Hertogenbosch vormt het decor voor dit sfeervolle programma. De grote kerstboom is dé ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Aan wie denk jij met kerst?’ een foto van een dierbare in de kerstboom komen hangen. Presentator Joris Linssen is op zoek naar bijzondere verhalen en gaat in gesprek met mensen over de reden van hun komst. Kom jij ook?

Klik hier voor meer informatie over het Bosch Winterparadijs!

Redacteur