Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus zal voor de vijfde keer het Ballonfestival in Grave plaatsvinden. Aan de Jan van Cuijkdijk zullen weer vele kleurrijke ballonnen het luchtruim boven Grave en omgeving kiezen. Niet alleen de gewone ballonnen zullen te zien zijn, maar ook zullen er weer diverse Special Shapes, ballonnen met een speciale vorm deelnemen.

Maar niet alleen de ballonnen zorgen voor het vermaak op deze dagen. Rondom de ballonnen zal er weer een gevarieerd programma worden aangeboden. Evenals voorgaande jaren zal John van Gastel weer met een nieuw vliegtuig een wervelende show gaan verzorgen. Maar ook de paramotorvliegers zullen er ook dit jaar weer bij zijn. Het imposante luchtschip van Koen Audenaardt uit Belgie zal diverse vluchten boven Grave gaan uitvoeren. Straattheatergroep “Bubblica” uit Nijmegen zal een wervelende show verzorgen met enorme “luchtbellen”. Kortom veel variatie en voor ieder is er volop spektakel en avontuur.

Er zal ook dit jaar weer voor de kinderen weer volop aandacht zijn. Niet alleen springkussens, maar met een minikermis en diverse clowns zullen de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Vergeet niet de knutselmiddag op zaterdag 16 augustus. Alle kinderen van de basisschool mogen gratis komen knutselen onder begeleiding van een professioneel team.

Wilt u meer weten over het Ballonfestival Grave?

Redacteur