Je hebt een weekendje vrij en je wil lekker weg. Nu is de vraag hoe jij die vrije tijd gaat besteden. Ga jij de toerist in eigen land uithangen? Ga je actief je weekend doorbrengen? Uitwaaien op het strand? Of naar een attractiepark? Wij lopen de opties na!

Toerist in eigen land

Er is vast wel een stad, dorp of stuk natuur in Nederland te vinden waar jij nog nooit een voet hebt neergezet. Geen beter moment dan tijdens een weekendje weg om een nieuw deel van je eigen land te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld waddeneilanden bezoeken waar je nog niet eerder bent geweest. Vlieland bestaat grotendeels uit een uitgestrekte strandvlakte waar je lekker kan wandelen en uitwaaien. Op Terschelling vind je prachtige natuur en heb je veel gezellige terrasjes tot je beschikking. Waar jij voor gaat ligt helemaal aan jou.

Wees actief

Zin om actief te zijn? Niets houd je tegen om op de fiets te stappen. Er zijn veel mooie fietsroutes om af te leggen die je langs de mooiste plekken in Nederland voeren. Een prachtige, redelijk onbekende route is bijvoorbeeld de Bekendelleroute. Deze route van 33 kilometer vanuit Aalten door de Gelderse Achterhoek leidt jou door een prachtig beschermd natuurgebied. Om goed het land door te komen is een geschikte fiets wel zo handig. Een elektrische hybride fiets is de perfecte keuze om zonder veel moeite lange tochten te maken. In plaats van je eigen route uitstippelen zijn er ook fietsarrangementen die je kan boeken waar alles al voor je is geregeld, dit kun je voorafgaand opzoeken via internet.

Uitwaaien op het strand

We hadden het eerder over Terschelling en Vlieland, maar je kunt ook naar het zuiden voor het strand. Het is een stukje rijden, maar Zeeland is ook een heerlijke plek om heen te gaan als je graag wil uitwaaien en bijkomend voordeel: daar is het lang niet zo druk als op de andere Nederlandse stranden. Om je weekend compleet te maken kun je een strandhuisje huren en dineren aan het water.

Attractieparken

Dit is een goed tijdverdrijf wanneer je kinderen hebt, maar attractieparken zijn natuurlijk stiekem altijd leuk voor alle leeftijden. Een tripje naar Disneyland Parijs is minder ver dan je denkt en kan makkelijk in een weekend. Je kan tegenwoordig een rechtstreekse trein nemen vanuit Rotterdam. Maar er zijn ook genoeg attractieparken in Nederland om naartoe te gaan. Walibi, de Efteling, Avonturenpark Hellendoorn of Julianatoren en zo kunnen we wel even doorgaan.

Proeverij

Verschillende soorten wijn proeven terwijl je uitkijkt over een prachtige wijngaard. Als dat niet klinkt als een ideaal tripje voor een weekendje weg weten wij het ook niet meer. Naast dat het natuurlijk lekker is kun je je culinaire kennis over drank ook vergroten. Wie weet ontdek je een verrukkelijke wijn en vraag je jezelf af waarom deze nog niet in je eigen wijnkast staat. Het hoeft geen wijn te zijn, er zijn ook whisky- of bierproeverijen te vinden door het hele land.

Heb jij al inspiratie gekregen voor je weekendje weg?

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.