Wanneer je aan een buitenlander verteld dat je uit Nederland komt, dan zal hij of zij waarschijnlijk over aantal onderwerpen beginnen te praten die hij met Nederland associeert. Het eerste onderwerp is waarschijnlijk Amsterdam waar vele mensen ooit al eens een bezoekje aan gebracht hebben.

En misschien kwamen ze daar stiekem wel voor dat andere onderwerp: de welbekende Nederlandse groente die door een select publiek graag gerookt wordt. Het laatste onderwerp zal dan de Goudakaas of de Nederlandse fiets zijn, deze twee iconen zijn ook wereldwijd bekend.

Verken de stad
Altijd al graag meer willen weten van de geschiedenis van Amsterdam? Amsterdam biedt vele mogelijkheden om de stad te leren kennen zoals bijvoorbeeld een rondleiding over de wallen door een voormalige prostituee of een rondleiding door de stad door een zwerver, die alle mooie plekjes van de stad kent en aan u laat zien.

Puzzeltochten
Wat ook een leuke manier is om de stad te leren kennen, is het doen van een puzzeltocht door de stad, zoals bijvoorbeeld een Wie is de Mol spel, een GPS tocht of een Levens Sudoku spel door de stad.

Redacteur