Rubriek

Portugal

Rubriek

Op vakantie naar Portugal? Even lekker ertussenuit en genieten van een heerlijke vakantie in Portugal. Geniet van de heerlijke stranden en verblijf in een pousada. Liever lekker relaxen aan het strand en overnachten in een hotel? Ook dit is mogelijk.

Top 3 Aanbiedingen vakantie Portugal

  1. 8 dagen hotel fly-drive Atlantische kust
    Vanaf € 439 p.p.
  2. 8-daagse fly-drive door het zuidelijke gedeelte van Portugal: de Alentejo en de Algarve
    Vanaf € 449 p.p.
  3. 8 dagen Pousada fly-drive Centraal Portugal en Lissabon kust
    Vanaf € 555 p.p.

Klik hier voor meer aanbiedingen voor een vakantie naar Portugal.

Met vriendelijke groet,
Linda Brugman

Redactie

Madeira is een Portugees eiland dat ongeveer 700 kilometer van de kust van Marokko ligt en 1000 kilometer ten zuidwesten van het vasteland van Portugal. Het eiland is door de vele bossen, bergen en natuurgebieden populair onder wandelaars. Het eiland is het hele jaar door een populair resort, en wordt jaarlijks bezocht door ongeveer een miljoen toeristen. De regio staat bekend om zijn wijn, gastronomie, historische en culturele waarde, zijn flora en fauna, landschappen (Laurel Forest), die staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tevens wordt tijdens de jaarwisseling de grootste vuurwerkshow ter wereld georganiseerd. Bekijk hieronder de mooiste plekjes op Madeira die u echt bezocht moet hebben. 

1. Cabo Girao

Cabo Girão is de hoogste klif van Madeira en is gelegen in het zuiden van het eiland. Met zijn hoogte van 589 meter boven zeeniveau is het de op één na steilste klif van Europa.
De terrassenvelden die onder de klif liggen, waren vroeger alleen toegankelijk per boot. In augustus 2003 werd een kabelbaan op de helling van de klif geïnstalleerd, zodat de boeren deze laagliggende velden konden bereiken. Geniet van een prachtig uitzicht over de oceaan.

2. Santana

Breng een bezoek aan de karakteristieken kleine driehoekige huisjes, Santana is een prachtig dorpje in het noorden van Madeira. Deze huisje, gebouwd met natuursteen en stro, hebben eeuwen als woning en stallen gediend voor de lokale bevolking. Deze regio leeft in wezen van landbouw, ambachtelijk handwerk en traditie. De bergachtige landschappen worden gedomineerd door het weelderige groen van het Laurissilva-bos, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

3. De grotten van Sao Vincente

De São Vicente-grotten werden 890 duizend jaar geleden gevormd door een vulkanische uitbarsting, die zich voordeed in Paul da Serra. Het voetpad heeft een lengte van 700 meter en duurt ongeveer 30 minuten. De route heeft een lengte van 700 meter die ongeveer 30 minuten duurt om af te leggen. De gids vertelt onderweg diverse weetjes over deze bijzondere grotten. Een echt geweldige wandeling door het binnenste van de aarde, waarbij u uw ogen uitkijkt.

4. Risco Waterval

De wandeling start Rabaçal en gaat voert u langs de 25 Fontes (fonteinen). Langs de weg is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan flora en fauna van de regio te bewonderen. Geniet van het contact met de natuur met als hoogtepunt de Risco waterval! Deze waterval is 100 meter hoog en bestaat uit een groep verschillende waterstromen die verticaal naar de berghelling komen. Aan de voet van de waterval vindt u rotsen bedekt met kleine planten en is er een klein natuurlijk zwembad gevormd.

5. Porto Santo

Porto Santo met zijn 9 kilometer lange strand van zacht gouden zand is een paradijs voor ieder strandliefhebber. Madeira dankt haar bijnaam ‘Gouden Eiland’ aan dit prachtige strand met haar unieke kristalheldere en turquoise blauwe warme wateren.

Bronnen foto’s:
Cabo Girao: https://www.flickr.com/photos/edumanada/15235247920
Santana: https://www.flickr.com/photos/patrick-dannewitz/15037154857
Sao Vincente: https://www.flickr.com/photos/wm_archiv/5546297636
Risco Waterval: https://www.flickr.com/photos/wm_archiv/5545697452
Porto Santo: https://www.flickr.com/photos/ben30/2476428835

Sintra: een plek waar je het gevoel hebt alsof je in de Efteling rondloopt. Omgeven door paleizen en prachtig erfgoed neemt deze plek je mee naar sprookjesland. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste bekende en onbekende paleizen.

Palácio Nacional de Sintra
Voordat je een bezoekje brengt aan alle andere paleizen, is het verstandig om je start te maken bij Palacio Nacional de Sintra. Hier kun je namelijk meteen tickets kopen voor alle andere paleizen. Des te meer, des te goedkoper de entree per kasteel. Dit paleis is gemakkelijk te herkennen aan de witte buitenkant en de twee gigantische schoorstenen. Voor €9,00 kun je een kijkje nemen en meer leren over de Portugese geschiedenis en verschillende kunststijlen.

Quinta da Regaleira
Eén van de mooiste paleizen is toch wel de Quinta da Regaleira. Niet alleen het gebouw zelf, maar vooral het erfgoed eromheen laat je vol bewondering achter. Dit door de tuin vol met symboliek en geheime boodschappen. Vooral de ‘omgekeerde toren’, een put die jou via een wenteltrap steeds dieper de aarde in brengt, en de ondergrondse gangen zijn erg indrukwekkend. Een plek die je niet snel zal vergeten. (En dat voor maar €6,00!)

Palácio Nacional de Pena
Het meest bekende en vooral het meest kleurrijke gebouw mag natuurlijk ook niet gemist worden: Palácio Nacional de Pena. Hoog in de bergen verscholen staat het gebouw gehuld in Romantische architectuur. Naast de kleurrijke muren zijn ook vele betegeld met azulejos. Hoe dan ook neemt dit kasteel je echt mee in een sprookje. Voor €14,00 kan jij dit sprookjesachtige paleis en haar tuin bezoeken.

Palácio de Monserrate
Het meest verstopte en misschien wel minst bezochte paleis is het Palácio de Monserrate. Ver van het centrum van Sintra gelegen, bevindt zich dit prachtige exotische gebouw. De mooiste route is door de tuin heen, langs de tropische en verschillende soorten planten, naar het paleis. De muziekzaal in het paleis wordt nog steeds gebruikt voor evenementen, dus als je geluk hebt neem dan zeker eens een kijkje (onze tip: tot 31 mei is de Cook Collection in dit paleis, een kunstcollectie verzameld door de oorspronkelijke eigenaar van het gebouw). Voor maar €8,00 heb ook jij een ticket voor dit prachtige gebouw en haar exotische tuin.

Wil jij een bezoekje brengen aan deze paleizen? Ideaal is natuurlijk om in Sintra zelf te verblijven zodat je genoeg de tijd hebt om deze magische plek mee te maken. Ook kan je vanaf Lissabon de trein of auto pakken of een ticket regelen die je met het OV vanaf Lissabon naar Sintra en Cascais brengt en weer terug in Lissabon uitkomt. Genoeg opties dus!

Wilt u ook zo’n heerlijke vakantie boeken naar Sintra?

De gerenommeerde hotelketen Vila Galé bezit verspreid over heel Portugal 20 hotels. Deze 4* hotels behoren zonder uitzondering tot de betere hotels in dit segment tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij stelden voor u een speciale fly-drive samen met 6 van deze hotels, inclusief 1x een diner in elk van de hotels. U reist van Porto, via Lissabon, tot aan de stranden van de Algarve.

Dag 1: Vlucht
Vlucht naar Porto, overnachting in Vila Galé Porto.

Dag 2: Porto
Bezoek vandaag de oude stad en bezoek een van de vele portwijnkelders.

Dag 3: Porto-Lamego (ca. 120 km)
Ten zuiden van het Dourodal, beroemd vanwege de spectaculaire wijngaarden, bevindt zich de bisschopsstad Lamego, waar u in hotel Vila Galé Douro dineert en overnacht.

Dag 4: Lamego-Coimbra (ca. 155 km)
Vandaag rijdt u naar ’s werelds oudste universiteitsstad Coimbra. U dineert en overnacht in hotel Vila Galé Coimbra.

Dag 5 t/m 7: Coimbra-Lissabon (ca. 210 km)
Onderweg naar de hoofdstad Lissabon moet u zeker een bezoek aan de kloosters van Batalha en de het Maria bedevaartsoord Fatima inplannen. De komende 3 nachten slaapt u in hotel Vila Galé Opera in Lissabon, inclusief 1x diner.

Dag 8: Lissabon-Evora (ca. 130 km)
U gaat naar het hart van Alentejo, namelijk Evora, met haar oude binnenstad die als UNESCO werelderfgoed te boek staat, met vele cultuurschatten en 2000 jaar oude geschiedenis.
Overnachting en diner in hotel Vila Galé Evora.

Dag 9 en 10: Evora-Albufeira (ca. 200 km)
U bereikt het zuidelijke eindpunt van uw reis, het gezellige Albufeira met prachtige zandstranden en een gezellig oude stad. De laatste 2 nachten slaapt u in hotel Vila Galé Cerro Alagoa, inclusief 1x diner.

Dag 11: Albufeira-Faro (ca. 40 km)
Terugvlucht vanuit Faro

Meer informatie over deze reis

Ontdek de toeristisch nog nauwelijks ontdekte kuststreek van de Alentejo en de westelijke Algarve, het onder natuurbescherming staande “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina”. Prachtige baaien met fijn zandstrand en een glooiend groen achterland maken dit tot één van de mooiste stukjes Portugal. Hier viert u relaxed vakantie tussen de Portugezen.

Mooie mensen en lekker eten
De trotse en ietwat melancholieke bevolking zal u gastvrij welkom heten en u graag wegwijs maken. En als het om eten en drinken gaat, zult u niets tekort komen. De lokale Alentejo keuken kent veel traditionele specialiteiten: varkensvlees (“porco preto”), wild, talrijke brood- en kaassoorten, olijfolie, wijnen en natuurlijk verse vis: “bacalhau” langs de kust. En zoals in de Alentejo gebruikelijk worden de borden flink vol geschept. Hier viert u relaxed vakantie tussen de Portugezen. U overnacht in prachtige, kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties.

Deze 11-daagse Fly Drive is al te boeken vanaf € 685 p.p.!

Klik hier voor het complete programma van deze Fly Drive door de Costa Vicentina.

Tijdens deze fly-drive maakt u kennis met het binnenland, de provincie Alentejo en de kust rondom Lissabon. De route voert u langs middeleeuwse steden en kastelen, glooiende velden tot de uitgestrekte Atlantische kust.

8-daagse Fly Drive door Alentejo en langs de kust van Lissabon

De Alentejo
De ideale manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Door te reizen in uw eigen tempo en een stop te maken waar en wanneer u maar wilt zorgen ervoor dat u Portugal op geheel eigen wijze ervaart. Tijdens deze fly-drive maakt u kennis met het binnenland, de provincie Alentejo en de kust rondom Lissabon. De route voert u langs middeleeuwse steden en kastelen, glooiende velden tot de uitgestrekte Atlantische kust.

Alentejo staat bekend om de weidse en agrarische aanblikken waar u prachtige wandelingen kunt maken. Daarnaast beschikt de Alentejo over rijke cultuurschatten en oude vestigingsstadjes, denk hierbij aan de stenencirkel in Guadelupe, het marmer van Estremoz dat tot het mooiste marmer ter wereld behoort en de mooie kathedraal in Evora.

Vanuit de Alentejo reist u door richting de kust rondom Lissabon. Deze regio is de ideale streek om het authentieke Portugal te ontdekken, het staat bekend om zijn imposante rotsen aan de kust, uitgestrekte zandstranden, de sprookjesachtige dorpjes en mooie kustplaatsen.

De afstanden die u tijdens deze fly-drive aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 kilometer per dag. Hierdoor heeft u alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen.

Kortom, de ideale manier om in alle rust en op uw eigen, ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven!

Deze 8-daagse Fly Drive door Alentejo en de Kust van Lissabon is al te boeken vanaf € 469 p.p.!