Madeira is een Portugees eiland dat ongeveer 700 kilometer van de kust van Marokko ligt en 1000 kilometer ten zuidwesten van het vasteland van Portugal. Het eiland is door de vele bossen, bergen en natuurgebieden populair onder wandelaars. Het eiland is het hele jaar door een populair resort, en wordt jaarlijks bezocht door ongeveer een miljoen toeristen. De regio staat bekend om zijn wijn, gastronomie, historische en culturele waarde, zijn flora en fauna, landschappen (Laurel Forest), die staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tevens wordt tijdens de jaarwisseling de grootste vuurwerkshow ter wereld georganiseerd. Bekijk hieronder de mooiste plekjes op Madeira die u echt bezocht moet hebben. 

1. Cabo Girao

Cabo Girão is de hoogste klif van Madeira en is gelegen in het zuiden van het eiland. Met zijn hoogte van 589 meter boven zeeniveau is het de op één na steilste klif van Europa.
De terrassenvelden die onder de klif liggen, waren vroeger alleen toegankelijk per boot. In augustus 2003 werd een kabelbaan op de helling van de klif geïnstalleerd, zodat de boeren deze laagliggende velden konden bereiken. Geniet van een prachtig uitzicht over de oceaan.

2. Santana

Breng een bezoek aan de karakteristieken kleine driehoekige huisjes, Santana is een prachtig dorpje in het noorden van Madeira. Deze huisje, gebouwd met natuursteen en stro, hebben eeuwen als woning en stallen gediend voor de lokale bevolking. Deze regio leeft in wezen van landbouw, ambachtelijk handwerk en traditie. De bergachtige landschappen worden gedomineerd door het weelderige groen van het Laurissilva-bos, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

3. De grotten van Sao Vincente

De São Vicente-grotten werden 890 duizend jaar geleden gevormd door een vulkanische uitbarsting, die zich voordeed in Paul da Serra. Het voetpad heeft een lengte van 700 meter en duurt ongeveer 30 minuten. De route heeft een lengte van 700 meter die ongeveer 30 minuten duurt om af te leggen. De gids vertelt onderweg diverse weetjes over deze bijzondere grotten. Een echt geweldige wandeling door het binnenste van de aarde, waarbij u uw ogen uitkijkt.

4. Risco Waterval

De wandeling start Rabaçal en gaat voert u langs de 25 Fontes (fonteinen). Langs de weg is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan flora en fauna van de regio te bewonderen. Geniet van het contact met de natuur met als hoogtepunt de Risco waterval! Deze waterval is 100 meter hoog en bestaat uit een groep verschillende waterstromen die verticaal naar de berghelling komen. Aan de voet van de waterval vindt u rotsen bedekt met kleine planten en is er een klein natuurlijk zwembad gevormd.

5. Porto Santo

Porto Santo met zijn 9 kilometer lange strand van zacht gouden zand is een paradijs voor ieder strandliefhebber. Madeira dankt haar bijnaam ‘Gouden Eiland’ aan dit prachtige strand met haar unieke kristalheldere en turquoise blauwe warme wateren.

Bronnen foto’s:
Cabo Girao: https://www.flickr.com/photos/edumanada/15235247920
Santana: https://www.flickr.com/photos/patrick-dannewitz/15037154857
Sao Vincente: https://www.flickr.com/photos/wm_archiv/5546297636
Risco Waterval: https://www.flickr.com/photos/wm_archiv/5545697452
Porto Santo: https://www.flickr.com/photos/ben30/2476428835

Redacteur