Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe en bij uitstek geschikt voor uitjes met gezinnen. Bezoek bijvoorbeeld het TT Circuit van Assen of de hunebedden.

Tussen Baggelhuizen en Kloosterveen ligt het best bewaarde geheim van Assen. Een groot recreatiegebied met bos, hei en water. Het is vrij toegankelijk en je kunt er van alles doen. Recreatiegebied Baggelhuizen heeft een grote zwemplas met zandstrand en ligweide, surfplas, forellenvijver, ATB-parcours en fietscrossbaan. Overal liggen goed onderhouden wandel-, fiets- en ruiterpaden. Jaarlijks worden er diverse leuke evenementen georganiseerd.  Kijk hier voor de leukste dagjes uit in Assen!

Norg
De prehistorie heerst in de omgeving van Norg. Er staan drie hunebedden en in het Noorderveld liggen grafheuvels uit de Bronstijd. Een dagje in Norg is goed te besteden en voor jong en oud geschikt. Vooral het noorden van Norg is het bosrijke gebied belangrijk voor de recreatie, er zijn voldoende campings en zomerhuisjes om uw vakantie er door te brengen. Daarbij is voor de liefhebber van water(sport) volop mogelijkheden rondom het Leekstermeer en het Ronostrand.

Zuidlaren
Weekendje weg naar Zuidlaren. Groepsuitje en bedrijfsuitje in Zuidlaren , deze plaats is gelegen in een prachtige omgeving van Bos en Hei aan de Hondsrug. Heerlijk Watersporten kunt u op het Zuidlaardermeer en ook het centrum is de moeite waard. Breng dan meteen een bezoek aan Berend Botje. Met een van de arrangementen voor een dagje uit of weekendje weg die u hier ontdekt beleeft u een heerlijk uitstapje in Zuidlaren.

Westerbork
Weekendje weg, groepsuitje en bedrijfsuitjes in Westerbork. De omgeving van Westerbork biedt u een enorme verscheidenheid aan natuur, cultuur en ontspanning. De gemeente kent twee Nationale Parken, het Dwinlerderveld en het Drents Friese Wold waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ontdek hier wat Westerbork u te bieden heeft!

Meppel
Meppel is een gemeente en stad in het uiterste zuidwesten van de provincie Drenthe. De combinatie van natuur, groen, rust en historie maakt Meppel zo aantrekkelijk. De sfeervolle grachten, de pleziervaart en de vele evenementen rond de pleinen maken de stad Meppel sprankelend voor iedereen.

Emmen
Emmen staat bekend om het Dierenpark Emmen, het vele natuurschoon en de bijzondere stedenbouwkundige opzet. Dat verklaart de naam ‘open en groene stad’ die Emmen heeft gekregen. Bossen die tot in de moderne woonwijken doordringen, het dynamische stadscentrum op een steenworp afstand van hunebedden en oude Saksische boerderijen. Kijk hier voor de hotelarrangementen in combinatie met een dagje naar het Dierenpark.

Stadskanaal
Stadskanaal is een uitvalsbasis op de Grens van Drenthe en Groningen. Stadskanaal heeft de bezoeker ontzettend veel te bieden. Tal van attracties in de nabije omgeving zoals: de Hunebedden, dierenpark Emmen, Vestingsdorp Bourtange, Klooster Ter Apel, Westerbork en de Blauwe Stad maken Stadskanaal een ideale uitvalsbasis voor een familieuitje. Stadskanaal ligt op de Hondsrug in een prachtige omgeving. Het recreatiegebied het Pagedal biedt u prachtige wandelingen of fietstochten. Vanaf het vliegveld kunt u een vlucht maken in een Ultra Light Vliegtuig over Stadskanaal maar houdt u liever de voeten aan de vloer dan is een ritje met de stoomtrein ook mogelijk.

Eext
Eext biedt u een enorme verscheidenheid aan natuur en cultuur. U vindt er boswachterijen met duizenden hectares bos en heidegebieden. Gelegen bij de prachtige Hondsrug in Drenthe biedt Eext u alles voor een aantrekkelijke dag weg of weekendje er op uit.

Rolde
Rolde is gelegen temidden van duizenden hectares bos en heidegebieden en bij de Hondsrug. De omgeving leent zich dan ook perfect voor fiets- en wandeltochten. Bij Rolde vindt u een groot aantal campings, bungalowparken, hotels en groepsaccomodaties. Niet ver van Rolde bevindt zich een prachtige 18 holes golfbaan en ook een stedentrip naar Assen, Emmen of Groningen ligt binnen de mogelijkheden. Ontdek hier de leukste uitstapjes in Rolde en beleef Drenthe zoals nooit tevoren.

Ruinen
Een prachtig platteland dorp. Ruinen ligt in zuid west Drenthe tussen Meppel en Hoogeveen. Het is prachtig dorp met een landelijke uitstraling. U kunt er tijdens uw vakantie of weekend weg verblijven in een van de vele campings, bungalowparken, hotels of pensions die gemeente De Wolden u biedt. Maar ook kamperen bij de boer is mogelijk. Ruinen biedt u leuke horeca, een openluchtzwembad en een prachtige natuur waar u kunt fietsen, wandelen en paardrijden op de mooiste plekjes van Drenthe.

Zeegse
Zeegse is gelegen in de ongerepte natuur van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse Aa. U vindt er prachtige zandverstuivingen, bossen en heidevelden. Geniet van Zeegse tijdens een fietstocht of wandelroute door de omgeving. Ook kunt u met de auto binnen een kwartier Assen of Groningen bereiken voor een enerverende stedentrip. Geniet van een heerlijk rustgevend weekend weg!

Redacteur