Groningen
De Hanzestad Groningen (hoofdstad) heeft veel meer te bieden dan u waarschijnlijk verwacht. De stad is een bijzonder gezellige winkelstad, in 2005 werd deze stad uitgeroepen tot ‘beste binnenstad’. Verder is Groningen tevens bekend als een echte studentenstad, waardoor het niet alleen in het weekend, maar ook door de week altijd gezellig druk is.

Groningen wordt ook wel een echte waterstad genoemd; varen, rondvaarten, waterfietsen, kanoën zijn allemaal mogelijk. Daarna kan er gezellig wat gedronken worden een van de leuke terrasjes. Ontdek de stad van uit het water!
Verder is het Groningen Museum een bekende trekpleister van de stad, evenals de vele evenementen die er het hele jaar door worden georganiseerd. Wilt u alles over de stad Groningen te weten komen? Klik dan hier voor de leukste stadsarrangementen!

Hoogezand (-Sappemeer)
Een kleine 20 km ten zuidoosten van Groningen ligt Hoogezand-Sappemeer, waarin u veel typische Groningse dorpjes treft met een authentieke sfeer. Bovendien kunt u er zwemmen, surfen, zeilen of varen op het Zuidlaardermeer. De omgeving leent zich ook prima voor een wandeling of een fietstocht, er zijn veel speciale fietstochten voor de mountainbike. In Hoogezand zijn tevens verschillende overdekte winkelcentra.

Loppersum
Laat u verrassen door de wijdse omgeving! De groninger kerken, terp- en wierdedorpen zijn prachtig om te bewonderen. Tevens liggen in deze omgeving veel fiets- en wandelroutes. Wilt u ook graag genieten van de prachtige natuur en rust in Loppersum? Kijk dan hier voor een van onze ontspanningsarrangementen!

Veendam
Zo’n 35 km van Groningen ligt Parkstad Veendam. Veendam heeft deze naam te danken aan het vele groen in de stad. Deze stad vormde eeuwenlang het centrum van de veenkoloniën. In het Veenkoloniaal Museum is een permanente tentoonstelling te vinden over de geschiedenis van de vervening, scheepvaart, landbouw en industrie in de Groningse veenkoloniën.

Bourtagne
Het prachtige vestingstadje Bourtagne ligt vlakbij de Duitse grens. Van bovenaf gezien heeft dit bijzondere stadje een bijzondere vorm, namelijk die van een ster. Een uniek historisch verdedigingswerk waar, heden en verleden perfect samengaan.

Winschoten
In het oosten van Groningen ligt het stadje Winschoten, dat vooral bekend is van de drie molens, ‘Berg’, een koren-en pelmolen uit 1854, ‘Dijkstra’, een 25 m hoge molen uit 1862 en ‘Edens’, een koren- en pelmolen uit 1761. Verder is er ook het Museum Stoomgemaal te zien, dat het overstroomde polderland droogmaalde en het monument en museum ‘Slag bij Heiligerlee’.

Zin in een dagje of weekendje Groningen gekregen? Kijk dan hier voor de leukste arrangementen in Groningen!

Redacteur