Rotterdam ligt in Zuid-Holland en is de tweede stad van Nederland en ook de tweede haven ter wereld en de grootste van Europa. Hierdoor is Rotterdam een belangrijke stad voor de economie van Nederland.  Het centrum van de stad is aan het begin van de Tweede Wereldoorlog bijna volledig plat gebombardeerd. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd en heeft het van alle Nederlandse steden, samen met Eindhoven de meest moderne look. Rotterdam, is een stad die anders is dan andere steden. In het centrum van de stad kunt u genieten van de levendige jonge stadscultuur en de vele winkels, restaurants en cafés.

Centrum
Door de grote schade die de stad in de Tweede Wereldoorlog heeft opgelopen ten gevolge van de bombardementen, heeft Rotterdam nog maar weinig historische panden. De stad heeft daarentegen wel veel recente, moderne bezienswaardigheden. Een aantal straten en pleinen bepalen het stadsbeeld in Rotterdam. Met name de Coolsingel, het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein, Langs de oevers van de Nieuwe Maas bevinden zich de Maasboulevard. De Nieuwe Maas wordt overbrugd door enkele grote bruggen, waarvan de Erasmusbrug de bekendste is. In de drukke stad bevinden zich enkele grote en kleinere parken: Het Euromastpark, het Kralingse Bos, het Zuiderpark, Vroesenpark.

Cultuur
Tijdens en culturele dag weg in Rotterdam hoeft u zich niet te vervelen. Rotterdam beschikt over verschillende musea. Breng een bezoek aan het Maritiem museum, Boymans van Beuningen of de kunsthal Rotterdam. Ook bij de havens raakt u niet uitgekeken.

Sport en Recreatie
Ook de sportievelingen kunnen zich prima vermaken in Rotterdam. Zo is er bijvoorbeeld Klimcentrum Monte Cervino waar u binnen en buiten kunt klimmen. Een bezoek aan het Skatepark Westblaak of Skateland kan natuurlijk niet missen wanneer u een fanatiek skater bent. Voor een wandeling in de mooie natuur kunt u net iets buiten de stad gaan. Hier zijn enkele mooie recreatiegebieden gelegen.

Tip! Breng een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Erg leuk als u een weekendje weg bent in Rotterdam met de kinderen en een leuke attractie in de buurt wilt bezoeken!

Winkelcentrum
Voor een dag shoppen zit u in Rotterdam goed! De vele winkelstraten en een grote diversiteit aan winkels maken dat u zult slagen. De Lijnbaan is het oudste winkelcentrum in Rotterdam, deze straat is gedeeltelijk overdekt. Design Dock is een voormalige vleeswarenfabriek die is verbouwd tot een winkelpromenade met de beste designshops.

Overnachtingen
Wilt u langer dan 1 dag naar Rotterdam komen? Wij hebben voor u de beste hotels uitgekozen waar u kunt overnachten om een weekendje of langer in Rotterdam te verblijven. Als u een weekendje verblijft, kunt u uitgebreid de tijd nemen om dingen te bekijken en misschien ook buiten de stad dingen te bezoeken. Bij mooi weer is het leuk om naar de badplaats Rockanje te gaan. Het lijkt hier net of u op vakantie bent! In Rotterdam worden het hele jaar door verschillende evenementen en festivals georganiseerd die u kunt bezoeken.

Groepsuitje in Rotterdam
Ooit al eens uw groep willen voorstellen aan dé havenstad van Nederland? Boek een groepsuitje in Rotterdam en ontdek de mooiste plekjes van Rotterdam. Bezoek verschillende culturele dingen samen met uw groepen en wordt vervoerd met de watertaxi, wat een geweldige ervaring is! Een bezoek aan de Euromast mag natuurlijk niet missen tijdens uw groepsuitje in Rotterdam. Bent u meer op zoek naar een avondprogramma in Rotterdam? Overweeg dan een Walking Dinner, waarbij u tussen de gangen door een rondleiding krijgt door het centrum van Rotterdam. Leer de stad beter kennen en kom meer te weten over de geschiedenis en de cultuur van deze stad. Ook een havenvaartocht is een zekere aanrader. Hierbij maakt u een rondvaart door de prachtige haven van Rotterdam. Ook voor de kleinere groepjes zijn er volop mogelijkheden! Denk aan verschillende workshops of aan een rondleiding door de stad met een verhalenverteller. Op deze manier maakt het de stadswandeling nóg leuker.

Redacteur