Rubriek

Rotterdam

Rubriek

Hoewel de Nederlandse winters misschien niet meer zo koud zijn, blijven wind en regen ons de komende weken, en zelfs maanden, vast nog vaak teisteren. Veel mensen willen daarom graag aan het grauwe weer ontsnappen. Ben je op zoek naar een leuk uitje met vrienden of je familie deze laatste dagen van de winter? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je het weekend doorkomt zonder kletsnat te worden in dit gure weer.

Werk samen om de code te kraken

Het spelen van spellen wordt steeds populairder in Nederland. Bordspellen zijn al jaren niet aan te slepen en ook klassieke kaartspelletjes zijn in opkomst in de huiskamers. Maar als je de hele winter thuis zit, wil je misschien ook wel eens wat anders. Escape rooms bieden in dat geval uitkomst, want ze combineren het plezier van het gezamenlijk spelen van een spel met entertainment buiten de deur en een haast levensechte ervaring.

In Rotterdam kun je bijvoorbeeld met een groep vrienden jezelf onderdompelen in de wereld van Sherlock Holmes. Deze wereldberoemde detective uit Baker Street 221B in Londen heeft via boeken, series en films de harten van veel mensen veroverd. In Rotterdam is de escape room-ervaring Doctor Watsons helemaal gewijd aan het Britse Victoriaanse thema.

Hier los je moeilijke raadsels op en voel je je echt even Holmes of zijn assistent en vriend John H. Watson. Na afloop is er ook ruimte om na te praten over het oplossen van alle raadsels, met zelfs de mogelijkheid hapjes te eten. De escape room is daardoor ook een ideaal uitje om de teamgeest met collega’s te verbeteren.

Het oplossen van raadsels is niet alleen spannend voor vrienden en collega’s, maar ook een geweldige manier om in het druilerige weer iets te doen aan het familiegevoel. Boek een escape room met het gezin en los alle raadsels op. Je kunt kiezen voor het plezier van iets makkelijker te raden raadsels voor de jongere kinderen of de druk opvoeren met moeilijkere raadsels om iedereen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Ontdek de bijzondere museumcultuur van Rotterdam

Bij Nederlandse museums denk je vaak aan de bekende hotspots in de hoofdstad, zoals het Rijksmuseum of het Stedelijk Museum. Wat niet iedereen weet is dat ook Rotterdam een hele rijke museumcultuur heeft die de laatste jaren een dynamische ontwikkeling doormaakt. Rotterdamse museums zijn zelfs vaak in het nieuws, bijvoorbeeld vanwege de enorme verbouwingen of nieuwe locaties en zelfs compleet nieuwe museums die hun poorten openen.

Een van die museums is het Fotomuseum. Dat zal in 2025 een nieuwe locatie betrekken. Het fotomuseum zal in dat jaar een nieuw thuis krijgen in het hippe Katendrecht in een oud pakhuis. Tot die tijd kun je de collecties van het fotomuseum zien in hun oude gebouw aan de Wilhelminakade.

Ook het bekendste museum van de stad, Boijmans van Beuningen, heeft een tijdje een andere locatie. Je kunt de schilderijen en kunstwerken van het Boijmans zien in het bijzondere depot dat eruitziet als een rond metalen gebouw. Het is nog onzeker wanneer het oude gebouw van het Boijmans weer opengaat, want de verbouwing is al jaren aan de gang.

Naast het fotomuseum en het bekende Boijmans van Beuningen kun je in Rotterdam ook altijd museums ontdekken zoals het Scheepvaartmuseum, de Kunsthal, het Chabot Museum en natuurlijk het Wereldmuseum.

Maak van een filmavondje iets bijzonders

Een blockbuster bekijken in de bioscoop is altijd een prima idee voor een druilerige dag of avond, maar in Rotterdam kan het bekijken van een film ook in een andere ambiance worden gedaan. Veel kleinere filmhuizen zijn de laatste jaren geopend en zorgen voor een frisse blik op het kijken van films.

Zo kun je in filmhuizen als KINO en Lantaren Venster vaak films zien die niet per se bedoeld zijn voor het popcornpubliek, en na afloop hoef je ook niet lang te zoeken naar een knus tafeltje om na te praten over de bijzondere en vaak emotionele films die hier getoond worden. Dat maakt een bezoek aan een filmhuis in Rotterdam de perfecte tip voor een date of een romantische avond rond Valentijn.

Een dagje dierentuin kan ook overdekt zijn

Zeg je Rotterdam, dan zeg je al snel Blijdorp. Deze dierentuin ligt al heel lang in het noorden van de stad, midden in de geliefde wijk Blijdorp. De dieren hebben hier de laatste decennia veel meer ruimte gekregen, waardoor hun echte leefomgevingen nagebootst worden voor een veel natuurlijkere ervaring. Daarnaast is er rond 2001 ook een enorm aquarium geopend met de naam Oceanium. Voor liefhebbers en bezoekers van Blijdorp is dit inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen.

Dit enorme aquarium is helemaal overdekt en laat allerlei zeedieren zien, of dieren die rond de zee leven, zoals pinguïns en schildpadden. Het dierenpark heeft bovendien sinds kort enkele schildpadden een onderdak geboden, die waren aangespoeld in Texel. Dit laat ook goed zien dat deze dierentuin meer is dan alleen een plaats om dieren te zien. De educatieve kant van de dierentuin is enorm belangrijk en dat merk je op elke plaats waar je komt. Er wordt veel informatie gegeven over de dieren, waardoor het voor kinderen ook een leerzame dag is.

De kubuswoningen: bekijk ze van binnen

De één vindt ze stiekem niet zo mooi en de ander vindt ze een schitterend staaltje architectuur. De kubuswoningen, naast de immens populaire Markthal in Rotterdam Blaak, houden de gemoederen al tientallen jaren bezig. Architect Piet Blom plaatste de woningen hier in 1974. Even daarvoor had hij dezelfde woningen gebouwd in Helmond in 1972.

Toch zijn de gele versies in Rotterdam bekender, vooral door hun hoge ligging naast het metrostation van Blaak. Maar wist je dat je deze woningen voor een klein bedrag kunt bezoeken? Als je in Rotterdam bent om bijzondere en moderne architectuur te zien, mag deze rondleiding niet missen.

Heeft u zin om kerst op een bijzondere manier te vieren? Maak een prachtige kerstrondvaart door Rotterdam met een brunch of diner! Tijdens de rondvaart kunt u de haven van Rotterdam bewonderen onder het genot van verrukkelijk eten, wat wilt u nog meer?

Maak een prachtige kerstrondvaart door Rotterdam

Tijdens deze 3,5 uur durende rondvaart geniet u van een prachtig uitzicht op de haven en de Euromast! De brunch en het diner zijn te boeken op eerste en tweede kerstdag. Maak een prachtige kerstrondvaart door Rotterdam en vier op een speciale manier kerst! De brunch rondvaart start om 11:45 en de diner rondvaart om 15:45 of 19:45. Tijdens het diner geniet u van een verrukkelijk warm- en koud buffet.

Haven van Rotterdam

Zin om voor of na het diner of de brunch nog een prachtige kerst wandeling langs het water te maken? Vanaf de Willemskade, Maaskade, Willemsbrug, Noordereiland, Wilhelminapier en de Erasmusbrug, heeft u een schitterend uitzicht op de scheepvaart en de karakteristieke skyline van de stad. Een aantal Rotterdamse binnenhavens zijn het decor geworden van levendige uitgaansgebieden. Het Scheepvaartkwartier, de Oude Haven, historisch Delfshaven en schiereiland Katendrecht zijn daar goede voorbeelden van. Maak een prachtige kerstrondvaart door Rotterdam en bewonder de bijzondere omgeving!

Maak een prachtige kerstrondvaart door Rotterdam

Maak een prachtige kerstrondvaart in Rotterdam!

Bekijk ook dit kerstarrangement in de Achterhoek!

Met vriendelijke groet,
Jonna Sanders
Recreatief.nl
Mail: reserveringen@recreatief.nl
Tel: 088-5405805

Ervaar de stad Rotterdam vanaf het water tijdens deze super leuke rondvaart naar Rotterdam. Deze stad is bij uitstek in het donker bijzonder. Terwijl het zonnetje onder gaat varen we via de Dortse Kil, Merwede en De Noord Rotterdam binnen om lekker te eten aan boord en te genieten van het moois om u heen. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten!

Rotterdam by Night – Ervaar de Havenstad vanaf het Water

Het programma:

U stapt in Lage Zwaluwe aan boord voor een vaartocht naar Rotterdam. De gastvrije bediening serveert koffie met gebak. Vervolgens serveren we een tafelgarnituur, de bar is open voor een drankje naar keuze (niet inbegrepen).

Terwijl het zonnetje onder gaat, varen we via de Dortse Kil, Merwede en De Noord Rotterdam binnen. De koks trakteren u op een heerlijk koud-warm buffet met aansluitend een dessertbuffet. We varen dwars door het centrum en de havens van Rotterdam! 6 Uur na vertrek en een afwisselende tocht varen we onder de Moerdijkbruggen door naar Lage Zwaluwe waar we weer aanmeren.

Data voor de rondvaart Rotterdam:
  • vrijdag 10 november – vrijdag 17 november – zaterdag 18 november
  • vrijdag 1 december – zaterdag 2 december – vrijdag 8 december – zaterdag 9 december – zaterdag 16 december -zaterdag 6 januari
  • zaterdag 13 januari – zaterdag 20 januari – zaterdag 27 januari
  • zaterdag 17 februari – zaterdag 24 februari
  • zaterdag 16 maart (16.00 uur) – zaterdag 23 maart (16.00 uur)

Benieuwd naar nog meer leuke rondvaarten? Bekijk onze website voor het volledige aanbod!

Mag ik u aankomend half jaar ook verwelkomen tijdens de rondvaart Rotterdam?

Met vriendelijke groet,
Carine Polman
Recreatief.nl
Mail: reserveringen@recreatief.nl
Tel: 088-5405805 

Zeehonden en zeereuzen spotten tijdens een rondvaart over de Maasvlakte in Rotterdam! Hoe gaaf is dat?! Ga mee met de rondvaart en ontdek de zeereuzen en zeehonden!

Rotterdam

Rotterdam staat bekend om zijn wereldhaven. Wat veel mensen zich vaak niet realiseren is dat de allergrootste zeeschepen ter wereld niet meer in de stad Rotterdam varen. Tevens is het gebied ook de leefomgeving van vele zeehonden. Ontdek met de rondvaart de haven en zijn natuur, u komt zo dichtbij de zeereuzen en zeehonden dat u ze bijna kunt aanraken!

Deze rondvaart brengt u naar het Europoortgebied met extra aandacht voor de Europahaven. U ziet een grote verscheidenheid aan diverse industrieën zoals container- en ertsoverslagbedrijven. U zult schepen zien groter dan een flatgebouw. Na deze rondvaart heeft u een goede indruk van één van de grootste havens van Rotterdam.

U maakt kennis met het nieuwste gedeelte van de Rotterdamse haven met de allergrootste containerterminals zoals RWG, APM, en Euromax. Met dit nieuwe, in zee aangelegde gebied ter grootte van 2000 hectare, werd de Rotterdamse haven 20% groter en is bereikbaar voor de nieuwste en grootste containerschepen. Ook tijdens deze rondvaart krijgt u regelmatig zeehondjes voor de lens (ligt aan de waterstanden).

We vertrekken vanaf de waternetsteiger bij de Maeslantkering. De Measlantkering bevindt zich in de buurt van de Randstad en is filevrij te bereiken. Het terrein heeft een ruime parkeergelegenheid.

Data 2023

  • 1 juli, 12 juli, 19 juli, 22 juli, 26 juli
  • 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus
  • 9 september, 23 september
  • 18 oktober

Benieuwd naar nog meer leuke rondvaarten? Bekijkt u hier dan ons gehele aanbod!

Lijkt het je ook leuk om een dagje te varen door de Biesbosch? Bekijkt u dan ook deze 3 tips!

Met vriendelijke groet,
Carine Polman
Recreatief.nl
Mail: reserveringen@recreatief.nl
Tel: 088-5405805

Kom heerlijk golfen met nachtje weg met één van de onderstaande golfarrangementen! Geniet in het hartje van Rotterdam, Den Bosch of in de natuur in Winterswijk! Wacht dus niet langer en boek een gezellig nachtje met golf weg.

Nachtje in luxueuze boutique hotel in hartje Rotterdam en 9 holes golfen

Verblijf tijdens dit golfen met nachtje weg in het prachtige luxueuze boutiquehotel dat is gevestigd in een rijksmonument uit 1879 aan de rivier in hartje Rotterdam. Na een heerlijke nacht in één van de luxe kamers slaat u 9 holes op de golfbaan die op 10 minuten rijden van het hotel.

U zult de 9-holes golfen op Golfbaan Kralingen. Het is een bijzonder stukje natuur en ligt aan de rand van het Kralingse Bos binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Het is de kortste baan met A-status in Nederland. De 9 holes golfbaan heeft smalle fairways en het vele water zijn een uitdaging voor elke golfer.

2-daags Golfarrangement in Den Bosch – Overnachten in de stad

In dit 4-sterren hotel overnacht u in het centrum van Den Bosch. Geniet van de stad en kom daarnaast heerlijk golfen. Naast de 18-holes Greenfee is ook 1 dag fietshuur inbegrepen. In dit gezellige hotel komt u volledig tot rust in één van de 46 sfeervol ingerichte kamers.

Om de dag goed te beginnen staat er een zeer gevarieerd ontbijt voor u klaar in het restaurant. Daarnaast heeft het hotel ook een á la carte ontbijtkaart waarvan u tegen bijbetaling gebruik kunt maken. Voor wat verfrissing neemt u plaats in de lounge-bar of buiten op het terras.

2-daags Golfarrangement in Winterswijk – Golfen in de Achterhoek

Tijdens dit golfarrangement gaat u golfen op Golfbaan de Voortwisch en overnachten in het sfeervolle hotel op 10 minuten gelegen van de golfbaan. Het hotel heeft een unieke locatie in Winterswijk en beschikt over 68 hotelkamers.

Golf en Country Club Winterswijk is verbonden aan Golfbaan de Voortwisch en bevindt zich in het Nationaal Landschap Winterswijk. De Winterswijkse golfbaan is bij uitstek dé plek voor iedereen die in rust wil golfen in een groene en historische omgeving en wil genieten van de Achterhoekse gastvrijheid. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van golfen met nachtje weg? Bekijk dan snel de bovenstaande golfarrangementen. Kijkt u voor ons gehele aanbod ook eens op: Golfweekend.nl

Met vriendelijke groet,
Britt Nijweide
Recreatief.nl
Mailreserveringen@recreatief.nl
Tel: 088-5405830

Altijd al eens zeehonden willen spotten? Dat is mogelijk tijdens deze rondvaart in Rotterdam! Kom zeehonden spotten en varen. Aan boord van dit schip treft u een varend theater aan. Tijdens de havencruise wordt u vermaakt met heerlijk eten, drinken en schitterend entertainment.

Ontdek de havens tijdens het zeehonden spotten en varen

De rondvaart neemt u mee naar de 2e Maasvlakte en daar ontdekt u de zeehonden en zeereuzen. Rotterdam staat bekend om zijn wereldhaven. Tevens is het gebied ook de leefomgeving van vele zeehonden. Ontdek met de rondvaart de haven en zijn natuur, u komt zo dichtbij de zeereuzen en zeehonden dat u ze bijna kunt aanraken! Wacht niet langer en kom zeehonden spotten en varen!

Deze rondvaart brengt u naar het Europoortgebied met extra aandacht voor de Europahaven. U ziet een grote verscheidenheid aan diverse industrieën zoals container- en ertsoverslagbedrijven.

Dinnershows aan boord

De Dinnershows zijn interactief. Grappen, grollen, dansen op stoelen en tafels, een polonaise of een dansje op het podium; u kunt alles verwachten tijdens deze Dinnershows. Het is een heerlijke rondvaart met eten, feesten en lachen.

Benieuwd geworden naar de beschikbare data voor dit arrangement? Wacht niet langer en neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Geef bij uw reservering dan duidelijk aan welke datum en vaart u wenst en wij regelen de rest. Kijkt u voor ons gehele aanbod op: Rondvaart.tips

Met vriendelijke groet,
Britt Nijweide
Recreatief.nl
Mail: reserveringen@recreatief.nl
Tel: 088-5405805