Nationaal Park de Weerribben-Wieden is een zeer waterrijk gebied met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De Rietstulp is gelegen aan de oude toegangsweg richting het oude dorp Giethoorn. Vanuit dit sfeervolle restaurant worden diverse rondvaarten georganiseerd. Sinds 2008 organiseert De Rietstulp natuurtochten waarbij u door de oude dorpskern vaart en door het natuurgebied. De rondvaart is onder begeleiding van een deskundige schipper/gids.

Het programma
U wordt ontvangen in De Rietstulp of op de rondvaartboot met een warme consumptie naar keuze en appelgebak met slagroom. Aansluitend gaat u een rondvaart maken van 2 uur door de oude dorpskern en het natuurgebied onder het genot van een uitgebreide picknick.

De natuurtochten zijn het hele jaar mogelijk (alleen niet tijdens ijsvorming) en is al te boeken vanaf 2 personen. Vanaf 10 personen is het mogelijk om uw eigen afvaarttijd af te spreken. De reguliere en het aantal afvaarttijden wisselen dagelijks.

“We waren er veel te vroeg en mochten/konden mee met de eerdere tocht. Fijn! Zo hadden we de hele middag nog. De knapzak was zeer goed gevuld. De ‘reisleider’ wist erg veel (met humor) te vertellen over Giethoorn. De tocht was prachtig! We hebben veel gezien en geleerd. Een aanrader! De ligging van de boot en het restaurant was erg prettig. Makkelijk te bereiken en het gratis parkeren was ook erg fijn! Groetjes van moeder (38) en dochter (14)” Mevrouw Kranenberg geeft een 8!

Kom ook genieten van deze heerlijke 2 uur durende rondvaart door Giethoorn en ontdek de natuur!

Redacteur