Op zondag 8 maart verandert de Utrechtse binnenstad in één groot podium. Winkeliers en makers slaan hun handen ineen en zetten zichzelf en Utrecht in de etalage tijdens Kijken, Kijken, Kopen. Dagjesmensen en koopjesjagers mengen zich met cultuurbezoekers en kunstenmakers. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma met muziek, dans, theater en poëzie.

Special guest deze 4e editie is Lucky Fonz III, één van de bekendste en meest gewaardeerde Nederlandse songwriters en live-acts. Tijdens Kijken, Kijken, Kopen is hij te zien bij Keck & Lisa. In Hoog Catharijne staat fietsen centraal met de NK Slowbiking Battle, tricks en stunts op een BMX fiets en de Trial Bike Show. Daarnaast worden de roltrappen als decor gebruikt door Eva van Pelt. Ondersteund door 5 vocalisten laat ze publiek en performance vloeiend door elkaar heen lopen.

TENT circustheater presenteert in de Winkel van Sinkel spectaculaire circustechnieken verbonden met andere vormen van kunst, zoals mime, dans en grafisch ontwerp. Later op de dag is op deze locatie Kofferband te vinden met een theatraal muziekconcert met een hoog straatschoffies-gehalte.

En dit is nog lang niet alles. Zin in een dagje uit in Utrecht? Bezoek de Culturele Zondag.

Redacteur