Het International Documentary Film Festival Amsterdam is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Het festival is een stimulerende ontmoetingsplek voor zowel regisseurs, producenten, kopers en financiers als het publiek.

Filmprogramma
Jaarlijks worden ruim 250 creatieve documentaires vertoond. IDFA is uniek vanwege het internationale filmprogramma, de verscheidenheid aan genres, het politiek geëngageerde programma en de vele Europese en wereldpremières die elk jaar aangeboden worden.

Creatieve documentaire
Tijdens IDFA staat de creatieve documentaire in het middelpunt van de belangstelling. Dit betekent dat IDFA films selecteert die de standpunten van de filmmaker op een creatieve en filmische manier reflecteren. De selectie vindt plaats op basis van heldere criteria. IDFA zoekt documentaires die filmisch gezien belangwekkend of vernieuwend zijn, die relevant zijn voor de huidige maatschappij en die de kijker ertoe brengen na te denken, te discussiëren en vragen te stellen.

Het Festival 2017:
Van 15 tot en met 26 november 2017 zal Amsterdam weer omgetoverd worden tot hét paradijs voor liefhebbers van documentaries.

Geen enkel filmfestival ter wereld trekt zoveel kwaliteitsdocumentaires, filmfans en filmprofessionals uit binnen- en buitenland als het IDFA. Het IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, met dit jaar opnieuw de allergrootste en nieuwste (inter)nationale documentaires.

Meer weten over IDFA?

Redacteur