Holland Animation Film Festival (HAFF) in Utrecht is een internationaal festival voor animatiefilm, opgericht in 1985 en met ingang van 2009 een jaarlijks evenement. Het fungeert als ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent.

Het HAFF besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen, vertoont thematische programma’s en retrospectieven en heeft talkshows, masterclasses, lezingen en een educatief programma. Het festival heeft internationale competities voor features, korte films, studentenfilms, films voor 8+ en webanimaties en een competitie voor de beste Nederlandse animatiefilm.

Van 22 t/m 26 maart 2017 vindt de twintigste (!) editie plaats van het internationale Holland Animation Film Festival, op diverse locaties in Utrecht. Kloppend hart is het Louis Hartlooper Complex. HAFF betekent vijf dagen genieten van de meest uiteenlopende vormen van animatie en is bij uitstek de plek om onverwachte, verrassende en toonaangevende animaties te zien en de makers te ontmoeten. Er zijn meer dan 450 lange en korte films, installaties, strips en games, competities, speciale programma’s en presentaties en talkshows.

Klik hier voor meer informatie over Holland Animation Film Festival 2017!

Redacteur