Utrecht, de kleinste provincie van Nederland, maar toch zoveel leuke dingen te bieden! Alleen in de hoofdstad van provincie, de gelijknamige Utrecht, is al een hoop te beleven. Daarnaast heb je nog de Utrechtse Heuvelrug wat prachtig is.

Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug is een landschap in de provincie Utrecht. Deze zandrug is perfect voor wandelaars en voor fietsers. Je hebt hier een prachtige omgeving waarin je kan fietsen en wandelen. Er zijn zelfs speciale routes voor gemaakt zodat je de hele dag onder de pannen bent met een leuke fiets- of wandelroute. Wilt u een weekendje fietsen in combinatie met een hotel? Kijk dan hier voor de leukste hotels in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug.

De Domtoren
De Domtoren is de meest belangrijke en bekende attractie van de stad Utrecht. Hij staat midden in de stad en is écht niet te missen! De gotische kerk is de grootste kerk van heel Nederland, met 112,32 hoogte. De dom beklimmen is ook mogelijk, je hebt zo een prachtig uitzicht over het gehele centrum van Utrecht. Klik hier voor de leukste uitjes in combinatie met een bezoek aan de Domtoren.

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Het Ouwehands diererenpark in Rhenen is in heel Nederland bekend. Er leven vele en bijzondere diersoorten in dit Dierenpark en het is een erg populair park bij de kinderen. Wilt u na een dagje in de dierentuin blijven slapen in één van de hotels? Dan hebben wij voor u de leukste hotels dicht in de buurt van het dierenpark geselecteerd. Deze kunt u vinden door hier te klikken.

Redacteur