Vesting Bourtange
Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. 

Hortus Haren
Ontdek de tuinen in de Hortus. En laat je verrassen. Door de natuurlijke omgeving en de afmetingen (ruim 1.200 m/2 en bijna 15 meter hoog) is de kas zeer geschikt voor allerlei soorten bloemenshows. De tienduizenden bloeiende planten en heesters zijn een prachtig en verrassend decor. 

Het Lauwersmeer 
Vroeger was er een open verbinding naar de Waddenzee en had de zee vrij spel. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 een dam gebouwd. Ondanks dat dit voor veel natuurgenieters even schrikken was, werd als snel zichtbaar dat er onverwachts een prachtig nieuw landschap ontstond. De natuur in het Lauwersmeergebied is nu zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Park. Er valt veel te ontdekken in dit gebied, bijzondere bloemen en vogels in de rust en ruimte van het weidse landschap. Het Nationaal Park Lauwersmeer is zowel wandelend, fietsend en varend te verkennen.

Zeehondencrèche Pieterburen
Een bezoek aan de Zeehondencrèche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. In de Zeehondencrèche kunt u letterlijk in de keuken kijken.

Kerken en torens
De vier na hoogste toren van Nederland, de Martinitoren is te vinden in Groningen. Deze is 97 meter hoog. Andere bijzondere kerken en torens zijn de Martinikerk, de Der Aa-kerk, de Synagoge en de Josefkerk.

Pretparken
Kinder partycentrum Apekooi – Groningen
Kindenspeelparadijs Ballorig – Stadskanaal
Wonderwereld – Ter Apel
Familiepark Nienoord – Leek

De stad Groningen
Vooral de stad Groningen heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot geliefd doel voor dagtrips en lange weekends, niet alleen voor Nederlanders, maar in toenemende mate ook voor buitenlanders.

Wilt u ook graag Groningen ontdekken? Kijk hier voor de beste tips en arrangementen

Redacteur