Veel families krijgen 1 keer per jaar de opdracht om een leuke familiedag te organiseren. Bij het organiseren zijn er een aantal punten waar vaak rekening mee gehouden moet worden. Bijvoorbeeld in welke regio moet het gehouden worden. Wat is het budget dat iedereen beschikbaar heeft en iedereen van de familie moet ook mee kunnen doen aan het uitje.

Bent u degene die dit jaar de taak heeft gekregen om de familiedag te organiseren en heeft u geen idee waar te beginnen? Op Recreatief.nl vindt u een aantal leuke suggesties voor een familiedag voor jong en oud.

Mocht u het toch lastig vinden om het juiste programma te vinden denk dan ook eens aan het inzetten van bepaalde hulpmiddelen waardoor de wat oudere binnen de groep toch ook makkelijk mee kunnen doen. Uiteraard kunnen de activiteiten aangepast worden aan de doelgroep maar er zijn ook wat aanpassingen  / hulpmiddelen mogelijk waardoor deze mensen makkelijker mee kunnen doen aan een bepaalde activiteit.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een rollator, wandelstok of braces die beweging ondersteunen en vergemakkelijken. Deze zijn makkelijk te bestellen bij onder andere monozorg.nl.

Dus begin maar met organiseren en maak er een onvergetelijke dag van voor iedereen!

Redacteur