Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en is een bekende studentenstad in Nederland. Leeuwarden kent een prachtige historie waardoor het voor de bezoeker een interessante stad is om te bezoeken. Het museum is gelegen in het hart van de stad, dus zeker een bezoekje waard!

Fries Museum

Het Fries Museum is gelegen in Leeuwarden en is leuk om te bezoeken. Één van de mooiste en meest bijzondere stukken die hier hangt is ‘de zilveren IJftinus van Poptaschat’ uit de 17e eeuw. Op dit moment is het museum nog niet te zien voor gasten omdat het verbouwd is. In september 2012 wordt het geopend voor het publiek. Nu vraagt u zich vast af welke collectie er dan te zien valt in het museum. De collectie die hier hangt vertelt de verhalen van Friesland en de bewoners die hier gewoond hebben en nog steeds wonen. Dit gaan van de archeologie tot de moderne kunst. Er komt hier van alles bijeen, te denken aan de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland.

Wilt u meer weten over het Fries Museum? Klik hier voor meer informatie!

De Grote of Jacobijnerkerk

Deze kerk is de oudste, grootste en belangrijke kerk van Leeuwarden. Het is een belangrijk monument waar vele mensen elkaar ontmoeten. De kerk kent een moderne inrichting maar er zijn ook eeuwenoude elementen. Zo kunt u denken aan de graven voor Friese Nassau’s en de 17e-eeuwse preekstoel.

De kerk wordt gebruikt voor vele doeleinden. Zo kunt u denken aan congressen, concerten, vergaderingen of feesten. Doordat de kerk een sfeervolle ruimte heeft waar je een leuk feestje kunt vieren, is het een erg aantrekkelijke locatie voor evenementen en dergelijke.

Klik hier voor meer informatie over De Grote of Jacobijnerkerk

Stadhuis Leeuwarden

Het Stadhuis in Leeuwarden is erg bekend bij de inwoners van de stad. Het is namelijk een monument wat erg veel bekeken wordt en wat erg interessant is om te bekijken. Het is in restauratie geweest vanaf 2002 en in 2005 is het stadhuis weer geopend.

Heeft u na het lezen van dit artikel zin gekregen om een weekendje naar Friesland te komen genieten en bent u nog op zoek naar een leuk hotel. Klik hier voor de mogelijkheden. 

Heeft u interesse in één van de groepsuitjes die wij organiseren in Leeuwarden en omgeving? Klik hier voor de mogelijkheden.

Redacteur