31 augustus – 1 september 2013
Een draak van een festival strijkt neer in Rotterdam

Drakenboot Festival Rotterdam Kralingen
Eerste editie van jaarlijks sport- en familie-evenement aan de Kralingse Plas

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september strijkt het Drakenboot Festival dit jaar neer op de Rotterdamse Kralingse Plas. Na succesvolle edities in onder andere Apeldoorn, Antwerpen en Leiden doet het topevenement deze zomer voor het eerst de Maasstad aan. Het jaarlijks terugkerende festival richt zich op families en bedrijven: Zo strijden zaterdag 31 augustus zo’n zestig Rotterdamse bedrijven tegen elkaar op de Kralingse Plas en zondag 1 september is het de beurt aan Rotterdamse buurten en verenigingen. Een dag uit voor de hele familie.

Sport, teamspirit & competitie in combinatie met (zakelijk) netwerken, de mooie locatie aan de Kralingse Plas, muziek én aandacht voor duurzaamheid: Dit zijn de belangrijkste elementen van het Drakenbootfestival Rotterdam Kralingen. De basis van het festival is een spektakel waar teams, volgens eeuwenoude Chinese traditie, in 12 meter lange Drakenboten tegen elkaar strijden op een overzichtelijk kort parcours (ca. 250m) op de Kralingse Plas. Aangevoerd door tromgeroffel en de aanmoediging van het publiek peddelen de teams zich in anderhalve minuut naar de finish. Op zaterdag 31 augustus strijden teams van Rotterdamse bedrijven tegen elkaar en op zondag 1 september komen (buurt- en sport-) verenigingen tegen elkaar uit. Via de website www.drakenbootfestival.nl kunnen bedrijven en verenigingen zich nu al aanmelden voor de Drakenboot Race. Zondag 1 september is geprogrammeerd als de familiedag.

Een dag uit voor de hele familie
Naast de Drakenbootraces is er op de uitgestrekte boulevard aan de oostzijde van de Kralingse Plas nog veel meer te beleven. Het mooiste plekje van Rotterdam biedt plaats aan een little Chinatown met kunst en Chinese cultuur, een Greenfair met biologische en duurzame producten en demonstraties, een Kids Village met attracties voor de kleinste Rotterdammers en een groot poppodium met aansprekende optredens. In samenwerking met de Cultuurscout is het Drakenboot Festival Rotterdam Kralingen zondag 1 september onderdeel van de kunst en cultuur route.

Details
Data: zaterdag 31 augustus & zondag 1 september 2013
Toegang: gratis
Website www.drakenbootfestival.nl/rotterdam

Redacteur