Musea
Museum Catharijneconvent
In dit Museum maakt u kennis met het heden en het verleden van het Christendom in Nederland. Het museum Catharijneconvent is gevestigd in een prachtige middeleeuws kloostergebouw.

Rietveld Schröder-huis
Een bijzonder huis in de hoofdstad Utrecht dat in opdracht van mevrouw Schröder in 1924 is gebouwd. Zij heeft er gewoond tot aan haar dood in 1985. De ontwerper, de heer Rietveld heeft er een modern huis van gemaakt, dat veel architectonische normen heeft doorbroken. Bijzondere zaken zijn de ‘verdwijnende hoek’, echte ‘rietveldmeubels’ en speciale schuifwanden op de eerste verdieping.

Bezienswaardigheden & gebouwen
De Utrechtse Vecht
De rivier de Vecht begint in de stad Utrecht bij de Weerdsluis in het verlengde van de Oudegracht. Vanaf daar loop de Vecht verder naar het noorden. In totaal zijn er zeven bijzondere bruggen gebouwd die over de rivier heenliggen: Weerdsluis, David van Mollembrug, Gasthuismolenbrug, Rode Brug, Marnixbrug, Stenenbrug en J.M. Muinck Keizerbrug. Deze bruggen bepalen het karakter van de rivier.

Paleis Soestdijk
Dit paleis ligt even buiten Baarn en in 1815 werd het gekocht door koning Willem 2, die later kroonprins werd. Later woonde koning Willem 3 er, hij heeft het paleis aanzienlijk uitgebreid. Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Voor het eerst is het mogelijk om het Paleis en de schilderachtige landschapstuin te bezoeken. Het gebouw is oud, kwetsbaar en bijna zeventig jaar intensief bewoond.

Heksenwaag in Oudewater
In het plaatsje Oudewater, gelegen aan de Hollandse IJssel en de Linschoten staat bekend om de Heksenwaag uit de 16e eeuw. Vroeger werden vrouwen die verdacht werden van Hekserij hier op gewogen. Kwam hun gewicht overeen met hun uiterlijke verschijnen, dan kregen ze een certificaat waarmee ze hun onschuld konden bewijzen.

Domtoren
Wie aan de stad Utrecht denkt, denkt aan de Domtoren. Deze is te vinden op het Domplein, het oudste plein van Utrecht. Door zijn hoogte is hij al vanaf ver te herkennen. In de toren is de VVV gevestigd, waar u terecht kunt voor alle toeristische informatie over Utrecht. De Dom is voor de liefhebbers zelf te beklimmen.

Proef de cultuur van Utrecht! Kijk hier voor de leukste stads en cultuur arrangementen in Utrecht voor een echte culturele ontdekkingsreis door Utrecht!

Mocht u na een dagje uit in Utrecht willen overnachten in één van onze hotels in Utrecht, klik dan hier voor de leuke overnachtingsmogelijkheden!

Redacteur