Madurodam, 26 maart 2013 – Madurodam heeft er na de verbouwing in 2012 een flink aantal doe-dingen bij gekregen en vanaf 29 maart kunnen bezoekers het park op een nog actievere manier beleven. Bij de seizoensopening zullen onder andere twee nieuwe interactieve doe-dingen aan het publiek worden gepresenteerd: ‘Panorama Vlucht’ en ‘DJ Tafel’.

Algemeen directeur Joris van Dijk: “Madurodam wil graag dat ieder Nederlands kind Madurodam heeft bezocht tijdens zijn basisschooljaren. Om dat te bereiken heeft Madurodam voor de komende jaren een ambitieus investeringsprogramma. We willen ons park continu blijven doorontwikkelen en onze bezoekers blijven verrassen. De nieuwe interactieve doe-dingen Panorama Vlucht en DJ Tafel zijn een mooie aanvulling daarop’.

Het nieuwe Madurodam

Madurodam laat je ontdekken waar een klein land groot in is. In 2012 werd Madurodam grondig verbouwd. Vanaf de heropening in april 2012 is het park interactief en biedt het bezoekers een totaalbeleving. Bezoekers worden uitgedaagd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Via de bekende miniaturen, interactieve filmpjes waarin Madurodammertjes de hoofdrol spelen en via tientallen interactieve doe-dingen komen de verhalen van Nederland tot leven.

Nieuwe interactieve doe-dingen

Bij de seizoensopening op 29 maart 2013 worden wederom nieuwe, interactieve doe-dingen gepresenteerd:Panorama Vlucht en DJ Tafel. Panorama Vlucht is een doe-ding waarbij  je jezelf op film kunt vastleggen terwijl je in 60 seconden over Nederlandse hoogtepunten in Madurodam vliegt. Bij de DJ Tafel kunnen bezoekers zelf muziek mixen en dansen de Madurodammertjes mee op de beat van de muziek. Deze beleving is gestoeld op het feit dat Nederland inmiddels niet alleen meer geroemd wordt om de bijzondere Deltawerken, gebouwen en vindingrijkheid. Al jaren staan we bekend als het land waar veel DJ talent vandaan komt. De wereldwijde dance scene wordt min of meer geleid door een aantal Nederlandse DJ’s waaronder Tiësto, Afrojack en Armin van Buuren. Leuke interactieve mogelijkheid: de beelden van Panorama Vlucht en je eigen dancemix kun je direct vanuit het park delen met je vrienden en familie via social media.

Nieuwe verhalen van twee iconische Nederlandse bedrijven

Verder zijn er nieuwe interactieve verhalen en maquettes van twee markante Nederlandse bedrijven toegevoegd. Algemeen directeur Joris van Dijk:”Unilever en Shell hebben in 1952 aan de wieg gestaan van de oprichting van Madurodam. Wij zijn blij en trots dat deze wereldmerken als onze founding fathers ook in het nieuwe Madurodam aanwezig zijn op een manier die bij het nieuwe park past: eigentijds en interactief!”

Over Madurodam

Madurodam is in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan de Antilliaanse oorlogs- en verzetsheld George Maduro en is één van de bekendste dagattracties van Nederland. Sinds de oprichting gaan de opbrengsten van Madurodam, via de Stichting Madurodam Steunfonds, naar goede doelen voor kinderen. Voor meer informatie: www.madurodam.nl.

Wat biedt Madurodam in 2013 aan haar bezoekers?
In Madurodam ontdek je de bijzondere verhalen over Nederlandse hoogtepunten via:

· 27 doe-dingen (incl. 3 interactieve elementen zoals kermis en klompjesfabriek);

· Ongeveer 400 maquettes;

· Via 40 computerschermen (31 filmpjes en 9 verzamelzuilen) die het digitale informatienetwerk van Madurodam telt, kan de bezoeker filmpjes kijken via touchscreens in HD kwaliteit.

· Een grote, uitdagende speeltuin met als thema De Waddenzee

· Madurodam heeft goede horecavoorzieningen en vanaf dit jaar bieden we onze gastengratis WIFI.

Impressie Panorama Vluchthttp://www.madurodam.nl/nl/ontdek/start-met-ontdekken/panorama-vlucht/

Madurodam

Redacteur