Een gezellige avond met vrienden of familie hoeft helemaal niet duur te zijn. Sla de hapjes, de drankjes en de bioscoop een keer over en breng gezellig een avond thuis door. Een avond gevuld met gezelligheid, versnaperingen en films: de thuisbioscoop-avond. Soms gaat er niets boven een heerlijke avond thuis. Maar hoe ziet zo’n avond eruit en welke films kijk je? Alle ingrediënten voor de perfecte thuisbioscoop avond vind je hier!

Blockbusters

Als je nu even geen inspiratie hebt of het niet eens kan worden over de perfecte film; ga dan voor een blockbuster. Deze worden iedere avond in de week aangeboden met digitale televisie van KPN bijvoorbeeld. Verschillende zenders, verschillende film thema’s en dus gegarandeerd voor ieder wat wils!

Netflix

Mocht je nu even niets op TV kunnen vinden, schakel dan gewoon de hulp van Netflix in. Ga bijvoorbeeld voor een avond met oude klassiekers zoals de Shawshank Redemption of zwijmel weg bij Sense and Sensibility. Of ga voor spannende actie thrillers zoals The Adjustment Bureau of Wanted. Welk thema je ook kiest op Netflix vind je altijd wel een passende film!

Topfilms

Om nu wat inspiratie op te doen voor de beste films allertijden, hebben we hier een top 10 voor je samengebracht. Op jou volgende thuisbioscoop avond kijk je dus een van de volgende films:

  • The Godfather
  • The Shawshank Redemption
  • Citizen Kane
  • The Hangover
  • Avatar
  • Wonder Woman
  • Mad Max: Fury Road
  • Spotlight
  • Moonlight

Gelukkig hoef je niet te kiezen! Met een tv pluspakket heb je de nieuwste films altijd binnen handbereik.

Hapjes en drankjes

Een film avond is natuurlijk niets zonder de juiste hapjes en drankjes. Het is ook super leuk om deze aan te passen aan het film thema van de avond. Lekkere gebakjes bij een romantisch thema of een assortiment aan frisdranken bij een avond gevuld met actie. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Tip: Maak lekkere tapas plankjes, zo heb je voor ieder wat wils. Vul ze bijvoorbeeld met canapés, blokjes kaas, worst, wortel en komkommer. Wat nootjes en chips erbij, en klaar is Kees!

Interieur

Niet te vergeten is natuurlijk de juiste inrichting van de kamer. Zorg dat er voldoende kussens zijn en dat er eventueel zelfs een kleedje op de grond ligt – dat is zo lekker warm aan de voeten. Ook fleece dekens en andere comfortabele materialen zijn van harte welkom op de bank!

Enjoy!

Redacteur