Kerst wordt niet zoals andere jaren, maar dat betekent niet dat je er geen leuke winter van kunt maken. Er is namelijk genoeg te doen in Nederland. Je kunt kiezen uit veel leuke winterattracties voor jong en oud. Ga er dus lekker op uit met het hele gezin en maak van deze winter onvergetelijk. Express Wear wenst je veel plezier!

Warm welkom in de Efteling

Ook in de winter krijg je van 19 november 2020 tot en met 31 januari 2021 een warm welkom in de Efteling. Op de Warme Winter Weide geniet je van favoriete attracties en beleef je samen met je geliefden rond een van de twee vreugdevuren van winterse drankjes, lekkernijen en hartverwarmend entertainment. Je waant je echt in een winterse sprookjeswereld met besneeuwde dennenbomen, schitterende lichtjes en gezellige pleintjes.

Archeon als vanouds

Stap ver terug in de tijd en ontdek hoe het kamp van jagers er heel vroeger uitzag. Je kunt zelf in een boomstamkano gaan zitten en zien hoe de eerste boeren leefden. Ave, Romeinen waren gek op badhuizen. Daar konden ze niet alleen ontspannen maar werden ook gediscussieerd over politiek onder het genat van een massage. Ruik ook de zee aan geuren in de Romeinse kruidentuin en bewonder de Romeinse tempel. Toch liever naar de middeleeuwen? Kijk hoe er gewerkt en geleefd werd in een middeleeuwse stad door mandenmakers, bakkers en smeden. Misschien ben jij wel een scherpschutter met pijl en boog! In het Archeologiehuis zie je zelfs echte dingen uit ver vervlogen tijden die werden opgegraven!

Light Festival in Amsterdam

Amsterdam Light Festival wordt georganiseerd. Ook dit evenement is natuurlijk aangepast aan deze tijd, maar daardoor niet minder bijzonder en sfeervol. De rondvaart door de grachten gaat dan misschien niet door er dit jaar neemt Light Walk je mee door de stad. Je mobieltje is je gids langs allerlei kunstwerken van licht. Theatermaker Lucas De Man loodst je door de oude Plantage-Weesperbuurt in Oost-Amsterdam. Via WhatsApp word je helemaal bijgepraat door filmpjes, foto’s en geluidsberichten over de lichtkunst, natuur en stad. Het thema dit jaar is de gespannen en ook hoopvolle relatie tussen ons mensen en de natuur. Uitgebeeld door getalenteerde en gerenommeerde kunstenaars in betoverende lichtkunstwerken. Het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 10 december 2020 tot en met 3 januari 2021.

Stap uit bij het Spoorwegmuseum

het leukste treinstation van Utrecht is het Spoorwegmuseum. Ook deze winter is het museum weer helemaal omgetoverd naar een gezellige wintersfeer. Op de stationnetjes staan mooi versierde kerstbomen. De treinwagons zijn feestelijk verlicht en kerstmuziek klinkt overal. Neem een kijkje in het Koninklijke rijtuig van de Oranjes. Maak een ritje in een echte trein of ervaar in de 4D-simulator hoe het voelt om zelf een trein te besturen. Het Spoorwegmuseum is deze winter geopend van 10 december 2020 tot en met 3 januari 2021.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.