Een vakantiehuisje in Nederland, veel mensen dromen ervan. Het is natuurlijk ook heerlijk als je na een lange week werken of in de vakantie kunt genieten van je eigen vakantiehuisje. Daarnaast is het ook nog eens een goede investering. Wanneer je zelf niet in het huisje zit kun je deze namelijk verhuren. Het rendement is hierbij in ieder geval een stuk hoger dan de rente bij de bank. Maar hoe vind je nu jouw perfecte vakantiehuisje in Nederland en waar moet je op letten? Wij geven je 4 tips die dit een stukje makkelijker maken!

De staat en het onderhoud

Als je een vakantiehuisje wilt kopen, kun je ervoor kiezen om een nieuwe te laten bouwen of er een over te kopen. Hier zul je goed over na moeten denken. Als je kiest voor het tweede, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de staat van het huisje. Hiervoor kun je het beste een bouwkundige meenemen tijdens de bezichtiging. Het is namelijk goed om te weten wat de staat van het huisje is en welk onderhoud er nu of in de toekomst gedaan moet worden.

Bijkomende kosten

Het kopen van een vakantiehuisje is de eerste stap, maar vervolgens zul je ook nog te maken krijgen met bijkomende kosten. Het onderhoud kan hier een onderdeel van zijn, maar er zijn meer dingen. De kosten hiervoor kunnen snel oplopen, het is dus handig als je dit van te voren inzichtelijk hebt. We hebben een aantal verschillende bijkomende kosten op een rijtje gezet.

  • De kosten voor gas water en licht.
  • De kosten voor het vakantiepark (servicekosten).
  • De kosten voor het schoonmaken.
  • De kosten voor de meubels.

De locatie

Ook de locatie van het park is ontzettend belangrijk. Misschien wil je iets in de buurt, vooral als je er vaak heen gaat is dit erg handig. Wanneer je uit de randstad komt is een vakantiepark Noord-Holland of vakantiepark Zuid-Holland geschikt maar kun je beter niet kijken naar de mogelijkheden in Limburg, je bent dan veel aan het reizen. Kijk bij het kiezen van de locatie van het park ook goed naar wat er allemaal in de omgeving te doen is. Je zult hier nog vaak terug komen dus het is wel zo fijn als je je in de buurt goed kunt vermaken. Mooie bossen, een meertje en goede restaurants zijn dingen waar je naar kunt kijken.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.