Ben jij op vakantie in de buurt van Den Haag, of woon je misschien zelfs in Den Haag? Dan zijn er tientallen mogelijkheden om leuke uitjes te organiseren, voor mensen van alle leeftijden. Van beroemde musea tot …., voor elke leeftijd en interesse zijn wel uitjes te vinden in Den Haag. Deze 5 uitjes zouden in elk geval op het to-do lijstje moeten staan van elke toerist (en inwoner)!

1. Escher in het Paleis

Het koninklijk paleis in Den Haag is al lange tijd omgebouwd tot een museum. Hier vind je alle kunstwerken van de beroemde M.C. Escher, die vooral bekend is van zijn optische illusies en boeiende kunstwerken. Er is ook een interactieve afdeling waar je zelf kunt oefenen met zijn technieken, waardoor dit museum ook voor jongeren heel interessant is.

2. De Pier

Den Haag is een van de weinige grote steden in Nederland die ook direct aan zee ligt. Daar wordt goed gebruik van gemaakt met leuke strandtentjes (’s zomers ijs en ’s winters warme chocolademelk). Het opvallendst is echter de lange Pier die de zee in steekt, met een groot reuzenrad waaruit je een prachtig overzicht hebt over de stad en de zee.

3. Het Omniversum

Dit prachtige koepeltheater is niet alleen indrukwekkend als staaltje architectuur: het is ook een filmtheater waar nog steeds prachtige films worden vertoond. Hier zie je geen domme actiefilms of romantische komedies: het gaat om schitterende documentaires die op indrukwekkende wijze laten zien hoe het leven in elkaar zit of hoe de astronauten voor het eerst landen op de maan.

4. Monkeybos Wassenaar

Het Monkeybos ligt in Wassenaar, vlak bij Den Haag. Dit speelbos is vooral ingericht op kinderen, maar ook als volwassene kun je je hier wel vermaken. Er ligt namelijk een prachtig bos waar je heerlijk kunt wandelen. Verder zijn er allerlei leuke voorzieningen zoals een pannenkoekenboerderij, waardoor dit een perfect dagje uit wordt!

5. Binnenhof

Voor volwassenen is het erg interessant om een kijkje te nemen in datgene waar elke Nederlander de stad Den Haag van kent: het binnenhof. Hier kun je een kijkje nemen om de plek die je zo vaak langs ziet komen in het nieuws. Behalve politieke interesse kun je er ook heen gaan omdat het binnenhof omringd wordt door prachtige oude gebouwen met een boeiende architectuur.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes te vinden in Den Haag om je te vermaken. Ben jij woonachtig in of vlakbij Den Haag en zou je niets liever doen dan bij één van deze bezienswaardigheden werken? Kijk dan eens bij Jobrapido.nl: hier vind je allerlei banen in de toeristenbranche. Zo vind je jouw ideale baan én kun je genieten van de bijzondere plekken van de prachtige stad Den Haag.

Redacteur