Zuid-Holland is de provincie met schitterende steden als Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden, Dordrecht en Gouda. Maar natuurlijk ook welbekend om z’n mooie stranden bij Noordwijk, Wassenaar, Katwijk en Scheveningen.

Natuur
Door de afwisselende landschappen is ieder bezoek aan deze provincie weer bijzonder te noemen. Of u nu een stad bezoekt, lekker naar zee gaat, ergens aan de waterkant van het Haringvliet gaat genieten, het is iedere keer weer de moeite waard.

Steden
Den Haag
Natuurlijk in één adem te noemen, Den Haag regeringsstad. Den Haag heeft een gezellige binnenstad met terrasjes, winkels en pleinen en ook de bezienswaardigheden liggen allemaal prima op loopafstand. De stad beschikt over een aantal markanten monumenten. Wat u zeker gezien moet hebben is Paleis Noordeinde en het Catshuis. Maar ook het Binnenhof, het Mauritshuis en de Ridderzaal zijn uw bezoek waard. Klik hier voor leuke dag- en weekendarrangementen in Den Haag!

Rotterdam
Wereldhavenstad nummer 1 met genoeg te doen om een heel weekend te vertoeven. Gezellige winkels, de havens zijn natuurlijk uitzonderlijk om te zien, maar ook de Erasmusbrug is de moeite waard. Klik hier voor de leukste uitjes in Rotterdam!

Highlights van deze provincie
Omniversum: een grootbeeldfilmtheater waar spectaculaire en informatieve grootbeeldfilms rondom vertoond worden. Een voorstelling zien in Omniversum is een unieke belevenis.

De Keukenhof in Lisse is altijd een aanrader en niet alleen voor de buitenlandse toerist bijzonder maar ook voor ons Nederlanders altijd weer mooi om een dagje naar toe te gaan.

Kinderdijk
Bij vele misschien nog niet zo bekend, maar fantastisch om te zien zijn de molens in het plaatsje Kinderdijk. Neem de picknickmand mee en geniet aan de waterkant van het prachtige uitzicht van de draaiende wieken aan de molens.

Wilt u een weekend naar Zuid-Holland of een paar dagen tussendoor deze provincie verkennen?
Klik dan hier voor speciale arrangementen.

Redacteur