Heb je al zin in je dagje weg? Hoe beter je jezelf voorbereidt, des te meer ben je verzekerd van een geweldige dag. Daar helpen wij je graag bij. Daarom zetten we in dit artikel wat tips die je inspiratie kunnen geven voor je voorbereiding.

Neem de juiste dingen mee

Als je een dagje actief uit gaat, ziet je voorbereiding er heel anders uit dan wanneer je kiest voor een passief uitje. Stel je voor dat je gaat kanovaren. Daar houd je rekening mee in alles. De kleren die je aantrekt, moeten dan wel een beetje prettig zitten en het moet natuurlijk niet erg zijn dat ze nat worden. Over nat gesproken: het liefst neem je ook een waterdichte tas mee waar je een set droge kleren in bewaart.

Ga je veel lopen tijdens je dagje weg? Zorg dan dat je goede wandelschoenen aantrekt en geen schoenen die juist niet geschikt zijn voor een flinke wandeling, zoals hoge hakken. En als je écht een actief dagje uit gaat doen, bijvoorbeeld een ritje op de mountainbike of naar de klimhal, dan heb je vast en zeker al kleding en schoeisel in huis dat hierbij past. Je voorbereiding hierop gaat eigenlijk bijna vanzelf.

Zorg dat je een creditcard bij je hebt

Een creditcard is op vele manieren een uitkomst als je een dagje weg gaat. Ook als je niet van plan bent om te gaan shoppen in het centrum. Een creditcard is natuurlijk in eerste instantie een manier om te betalen voor een product of dienst. Dat kan niet alleen bij hippe winkels, maar ook bij allerlei bedrijven in de toeristische sector. Daarom komt een creditcard heel goed van pas. Zonder dat je contant geld op zak hoeft te hebben, kun je alles heel eenvoudig betalen.

Een tweede goede reden om altijd een creditcard mee te nemen op een dagje weg, is de waarde die er aan gehecht wordt door verhuurbedrijven. Bij veel bedrijven waar je bijvoorbeeld een kano, mountainbike of scooter kunt huren, is je creditcard deels je verzekeringsbewijs. Je identiteit kan ermee worden gecheckt en de verhuurder kan ook nog eens je borg vasthouden via je creditcard. Als je terug komt met schade aan het gehuurde object, dan weten zij in ieder geval dat ze de borg krijgen die gereserveerd is. Daarom kun je bij veel partijen alleen een reservering maken met creditcard.

Zo zie je maar: met de juiste voorbereiding voorkom je teleurstellingen en maak je het jezelf een stuk makkelijker. Heel veel plezier gewenst op je dagje weg!

Redacteur