Na een aantal leuke wadloop weekenden naar eilanden toe, gaan we nu een unieke wandeltocht bij en over Schiermonnikoog maken inclusief wadlopen!
Schiermonnikoog is een prachtig eiland dat wandelaars veel diversiteit biedt. Bijna niemand kent de bijzondere wandeling die wij op zaterdag gaan maken.

Wij verwachten dat de meeste mensen de boot van 15.30 uur nemen en wij verwelkomen je vanaf 16.30 uur bij “It Aude Kolonyhûs”. Voor wie wat eerder wil komen, kan eerder komen en op eigen gelegenheid alvast het eiland verkennen. Met z’n allen lopen we naar het dorp en gaan daar lekker uiteten.

Zaterdag staan de Wadlopers vroeg op om te ontbijten en pakken de bus naar de haven. Daar ontmoeten we de wadloopgids die ons veilig over het wad begeleidt.
Onderweg wijst de gids ons op diverse plantjes, schelpen, kreeftjes, bijzondere vogels, etc..
We steken af en toe een geul over op het wad, maar die geulen zijn niet diep én we hoeven geen lange stukken door de modder/slik te lopen.
Vanaf het wad lopen we naar de 4e slenk en heel langzaam verandert het landschap van zee naar land.
Langs de slenk lopen we richting het Noordzeestrand en steken onderweg uitlopers van de slenk over.
Dit is een uniek natuurgebied. Als je bij het strand aankomt, kan je de modder van je afspoelen. Over het ruime strand lopen we richting ons appartement.
De tocht is circa 16 km lang en duurt ongeveer 6 uur inclusief wat korte stops. Bij goed weer nemen we een langere pauze bij de zee voordat we over het strand verder lopen.

Zondag en maandag hebben we alle tijd om het prachtige eiland wandelend of fietsend te verkennen over het breedste strand van Europa, door de duinen en de bossen.

Met de gids mogen maximaal 12 wadlopers mee!

Wat : Unieke Wadlooptocht Schiermonnikoog
Waar : Schiermonnikoog
Wanneer : vrijdag 09 september
Tijd : 16:30 uur
Prijs : € 225,00 (€ 195,00 voor leden) incl. veel zie tekst
Organisator : Kees / Joyce

Meer informatie en aanmelden: https://individuo.go-out.nl/activiteit/5895/unieke-wadlooptocht-schiermonnikoog

Redacteur