Van 24 februari t/m 4 maart 2018 gaan de poorten van het Muiderslot weer open tijdens de voorjaarsvakantie. Van onze jongste bezoekers en hun (groot-)ouders verwachten we deze vakantie wel enige kennis van hun familiegeschiedenis. Een échte ridder of jonkvrouw is immer herkenbaar aan een uniek familiewapen.

Alle jonge ridders en jonkvrouwen mogen stickers, potloden, behangetjes, glitters, veertjes of verf uit de kast halen om thuis dit eigen wapenschild te maken (download kleurplaat). Kinderen tot en met 11 jaar die hun creatie meenemen, hebben in de voorjaarsvakantie op vertoon van hun gekleurde of geknustselde wapenschild gratis toegang tot het Muiderslot. Ze moeten dan wel begeleid worden door een volbetalende volwassene*. In het kasteel krijgen alle wapenschilden een plekje. De kinderen mogen hun kunstwerk afgeven in de Kemenade, een prachtige Middeleeuwse kamer. Daar worden alle creaties opgehangen en tentoongesteld aan alle bezoekers van het Muiderslot.

Voorwaarden
* Voor deze actie geldt dat per volbetalende volwassene maximaal drie kinderen gratis naar binnen mogen. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingsvouchers. Museumkaarten en Vriendenpas zijn wel geldig.

Openingstijden
In de voorjaarsvakantie (24 februari t/m 4 maart 2018) is het Muiderslot iedere dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Klik hier voor meer informatie over de Voorjaarsvakantie in het Muiderslot!

Redacteur