Kan jij zonder auto? De kans is groot dat de auto ook voor jou de spreekwoordelijke Heilige Koe is. Logisch, ieder autobezitter geeft aan dat de auto de mobiliteit verhoogt en in hoge mate verantwoordelijk is voor het gevoel van vrijheid. Je kan immers overal naar toe, op het moment dat het je uitkomt. Dat het autorijden ondertussen een behoorlijke aanslag pleegt op het budget, nemen we gemakshalve maar voor lief. Vrijheid en de daar aan gekoppelde mobiliteit is immers een groot goed. Ook al is het prijskaartje wat er aan hangt behoorlijk prijzig geworden.

Autorijden moet vooral leuk en ontspannend zijn

Voordat je optimaal van je autobezit kan genieten, moet je wel rekening houden met de noodzakelijke eisen. Naast de kosten voor de brandstof, het periodieke onderhoud en de onvermijdelijke belastingen is er nog iets waar je niet onderuit kan komen: de autoverzekering. En net als bij de aanschaf van een nieuwe personenwagen is de variatie enorm groot. Je zou door de bomen het bos niet meer zien. Want hoe wil je jouw wagen verzekeren: All Risk of gewoon een standaard WA verzekering of wellicht een WA+ verzekering? Veel hangt af van je eigen wensen, de mate waarin je de auto gebruikt en de leeftijd van de auto.

All Risk, WA of WA+ ?

Voor een autoverzekering geldt hetzelfde als elke andere verzekering: je hoopt dat je het nooit nodig zal hebben. Het is toch een geruststellende gedachte als je weet dat je bepaalde risico’s goed hebt verzekerd. Welke verzekering in jouw situatie het meest van toepassing is, ontdek je door de gewenste autoverzekering te vergelijken. Zo zie je meteen of het voor jou de moeite waard is om je auto All Risk te verzekeren, of dat je wellicht beter af bent met een WA+ verzekering. Zeker als je je auto te oud vindt voor een All Risk verzekering en te jong voor een basis WA verzekering, is een WA+ verzekering het overwegen waard.

Wat als je pech hebt met je auto

Bij het kiezen van de juiste verzekering is niet alleen de dekking van belang. De service is minstens zo belangrijk. En ook al verwacht je geen ongeluk te veroorzaken, het is een prettig idee om te weten dat je verzekeraar voor je klaar staat als je de verzekering wel nodig hebt. Wil je een verzekering die 24/7 bereikbaar is bij pech, dan is de optie Pechhulp van Centraal Beheer een meerwaarde. Waar je ook bent, je kunt dan altijd rekenen op een vlotte dienstverlening. Ook als je met pech voor je huis staat. Zo houd je het autorijden vooral leuk.

Redacteur