Israël is toch stiekem wel onze favoriete bestemming. Het is gewoon zo divers! De contrasten tussen de steden Tel Aviv en Jeruzalem zijn slechts het begin. Ook buiten het stadsleven om kun je er allerlei activiteiten ondernemen. Je kunt er actief op uit of juist genieten van luxe. Musea bezoeken of juist dobberen op het water. Hierbij 5 tips die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie Israël!

1. Drijven in de Dode Zee
De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië en Israël. Dit water staat bekend om zijn hoge zoutgehalte, waardoor je drijft als een veertje! Het water is zó zout, dat er geen levende organismen in te vinden zijn. Vandaar ook de naam ‘Dode Zee’. Kies je ervoor om dit te doen, lees dan eerst onze blog met tips om te zwemmen in de Dode Zee.

2. Fietsen door Tel Aviv
Tel Aviv is bruisend en modern! Het is ideaal om deze stad per fiets te ontdekken. Tel Aviv is vlak en kleinschalig en onderweg kom je leuke plekjes tegen voor een pauze. Maak bijvoorbeeld een stop bij Carmel Market om een vers sapje te halen, cruise over de boulevard bij het strand en ontdek zo alle highlights. Je kunt zelfstandig een fietstocht doen, maar ook een gids is een goede optie als je alle achterliggende verhalen van de stad te weten wil komen.

3. Stil worden in Yad Vashem
Yad Vashem is een van de meest indrukwekkende musea van het Midden-Oosten. In dit museum staat de holocaust op de Joden vanaf 1933 centraal. Niet alleen in Europa, ook in het Midden-Oosten heeft dit veel invloed gehad. Bij Vad Yashem vind je een tentoonstelling, informatiecentrum, video’s en vele archieven. Dit is iets wat niet in woorden te omschrijven valt, maar wat je moet bezoeken. Het museum is gesloten op zaterdag en sluit eerder op vrijdag, maar verder geopend vanaf 09.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

4. Varen over het Meer van Tiberias
Het meer van Tiberias is een belangrijke en historische plek in Israël. Een groot deel van het leven van Jezus speelde zich hier namelijk af. Je vindt langs het meer allerlei plaatsen die belangrijk zijn in de geschiedenis van Jezus, zoals mooie kerken en Joodse graven. Naast historie is het meer ook de ideale plek om te ontspannen. Je kunt aanmeren bij een strandje om even te ontspannen.

5. Zwemmen met dolfijnen in Eilat
Ga je liever actief op stap? Breng dan een bezoek aan Eilat, helemaal in het zuidelijke puntje van Israël. Bij Dolphin Reef kun je duiken en snorkelen met dolfijnen, of een workshop volgen zoals therapie met dolfijnen. Niet alleen leuk dus, ook erg leerzaam! Natuurlijk kun je hier ook lekker van de zon genieten en relaxen.

Klik hier voor al onze diverse reizen naar Israël zodat u ook deze 5 bezienswaardigheden met eigen ogen kunt zien!

Redacteur