In de herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober (ook op de maandagen geopend) is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een Paleisreis en ze gaan ook zelf aan de slag!

Herfstvakantie
In het Kinder-atelier maken de kinderen kennis met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect en ze gaan ook zelf aan de slag! Kinderen helpen mee met het klaarmaken van de koninklijke auto of een rijtuig en ontwerpen hun eigen moestuin en paleis.

Meedoen aan ‘Paleisreis Aan de slag’ is gratis, maar er is wel een geldig entreebewijs nodig. Ook buiten de schoolvakanties is het atelier geopend, maar is er geen begeleiding aanwezig.

de Tuin als Lab
In de herfstvakantie kunnen kinderen ook meedoen aan ‘de Tuin als Lab’. Dit wordt georganiseerd in alle botanische tuinen in Nederland. In het Kinder-atelier doen ze proefjes om te onderzoeken hoe ‘slim’ planten zijn, door bijvoorbeeld te kijken hoe een aardappel groeit of hoe een tulpenbol er uit ziet onder een microscoop.

Speuren & spelen
Er is voor kinderen van alles te doen op Paleis Het Loo. In het paleis kan een spannend avontuur worden beleefd met ‘Willem Nul’, het paleisspook van de kinderaudiotour. Daarnaast zijn er voor diverse leeftijden speurtochten met de koninklijke honden Hector, Cricket en Antoinette. Buiten is Speelpaleis Het Loo de plek om te klimmen, klauteren en glijden.

Eten & Drinken
Voor een lunch of tussendoortje zijn er op Paleis Het Loo genoeg lekkernijen, zoals de speciale kindergerechten van restaurant Balzaal en de high tea voor kinderen in de vorstelijke Koningin Wilhelminazaal. En in de Prins Hendrik Garage bij de stallen is er een lunchbox samen te stellen.

Doe je mee?
Het Kinder-atelier in de stallen is geopend van 10.00 – 17.00 uur en is op eigen gelegenheid te bezoeken, aanmelden is niet nodig.

Klik hier voor meer informatie over de Paleisreis op Paleis het Loo!

Redacteur